1. Fórum
 2. >
 3. Téma: Duolingo
 4. >
 5. 64 napos széria: hello...

https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

64 napos széria: hello...

Nagyon szeretem a Duolingo-t és szívesen tanulok így, DE...

64 napos szériám vesztettem el, fogalmam sincs hogyan, mert tegnap (is) megcsináltam a feladatokat, amiket jelzett is normálisan az ábra és amikor ma reggel gyakoroltam volna, kiírja, hogy "1. nap". Ezt most... mégis... hogyan?! Amikor elvégeztem a feladatsort, jelzi is, hogy "kész", ma pedig ezt látom... Más is találkozott már ilyen problémával, vagy én bénáztam el valamit...? Kérem vissza... Mind a 64 napom. :D

September 17, 2017

61 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/M0lluszk

Ha tudnád nekem milyen stressz már az, hogy nehogy elveszítsem :) Javaslom a széria befagyasztását, így van még egy extra napod, ha véletlenül hasonló baj van

September 26, 2017

https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

Szoktam használni... ;)

September 26, 2017

[törölt felhasználó]

  Kíváncsi leszek,vissza kapod-e... Mi is javasoltunk ezt azt a Felsőbb Illetékeseknek,amikre nem jött válasz....

  September 17, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Igen... én is... nagyon... az a "gáz", hogy facebook-on sincs üzenetküldési lehetőség, szóval... nem tudom, hol lehet "pattogni", ha bajom van, de jó lenne, ha tényleg - önhibámon kívül történtek miatt - nem lennék így "büntetve" ... :/

  September 17, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Chrumplee

  A memrise-ban nemrég elörölték az itteni szériához hasonló számlálót. Úgy egy hétig bosszankodtam rajta, aztán rájöttem, hogy sokkal jobb számláló nélkül. Mert amikor van időm, akkor úgy is tanulok, amikor meg nincs, akkor pedig csak stresszel, hogy mikor tudok mégis belépni 1 percre.

  September 17, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  De azért csak eljutottál valahogyan 180 napig... :D Atyavilág... Igen, nekem is idegesítő, ha nem tudom folyamatosan csinálni és megszakad (most pl 64. napnál - kezdhetem elölről, de... nemáááár). Vissza. Akarom. Kapni. És. Kész. :D

  September 17, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Chrumplee

  Szurkolok, hogy visszakapd. :)

  September 17, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Köszönöm! Rám is fér :D

  September 17, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Kedves Gyurkó Ibolya! Hadd kezdjem azzal, hogy őszinte szívvel szurkolok neked! E mellett sajnos az sem kizárt, hogy a te géped, illetve nálad volt a gond. Nem tudom, figyelted-e tegnap (vagy tegnapelőtt) a fenti kék sávban, a neved mellett a szériajelző lángocskát. Megjelent mellette a pipa? Az utolsó helyes válasz után is szakadhat meg az internet-kapcsolat, amit nem biztos, hogy észreveszel. Ha a bagoly megadja az aznapi lángodat, azzal jelzi, hogy kiteszi a pipát.

  Másrészt a bagoly mögött egy gépi algoritmus van. Én már rég túl vagyok azon, hogy lelki válságot okozzon egy gép (vagy egy madár). Persze, segít magamat is ösztönözni a széria-dolog, de sok olyan következetlenség van (néha a fordításban is), ami miatt már nem tekintem többnek a baglyot, mint egy gyakorlási lehetőség. Arra viszont, valljuk be, egész jó! (Főleg angol helyes-írásra, meg a fülre.)

  A legfontosabb, amit te "el tudsz tenni" a gyakorlásból. Hogy ehhez ki (vagy mi) mit szól! Kit érdekel? Nagyon szép napokat kívánva: Árvai Zsolt

  September 18, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Kedves Árvai Zsolt! Választ - természetesen - nem kaptam. Emlékeztetőt arról, h 2400 Ft-ert helyreállítják a szériámat, többször is. Akkor most azt gondolom, h ez innentől számítva inkább pénzről szól... Igen, volt jelzés arról, h megvolt az aznapi gyakorlás. Másnap kiderült, mégsem. Tudom, h nem kellene, h érdekeljen, "oda 64 napi gyakorlás", mégis bosszant. Mert igenis gyakoroltam és nem tehetek arról, h a tecnika közbe szólt... Egyébként úgy látom, ha vonaton, MÁV wifivel próbálok angolozni, többnyire sikertelen (jelzi, h kész, közben meg, nem) Ilyenkor elő kell szedni a jó öreg "adatforgalmat"... :)

  A Duolingo-hoz nem találtam megfelelő kontaktot, így ez olyan, mintha a pusztába üvöltöznék... :D

  September 18, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Őszintén mondom, felbosszantottam magam a válaszodon! Természetesen nem rád lettem mérges, hanem az eljárásra, és ami a háttérben zajlik. Ez a Forintos téma meg különösen megemelte a vérnyomásomat. Arra jutottam, hogy szándékosan eldobom (hagyom elveszni) a 175 napos szériámat. A következők miatt jutottam ide:

  1. Őszintén együtt érzek veled, és bajtársiasságból.

  2. Komolyan gondolom, hogy amit megtanulsz, az a tiéd. Függetlenül mindenféle mérőszámoktól. Főleg akkor, ha azok a mérőszámok nem korrektek, nem a valóságot tükrözik. Pedagógiában is benne levő emberként vélem úgy, hogy az inkorrekt teljesítménymérésnél a semmilyen is jobb.

  3. Saját magam számára, egy kis kijózanító pofonként is teszem ezt. Mennyire is fontos számomra a széria? Ugyan már! 2400 Ft! Ráadásul, sajnos a DL színvonala sem indokolja ezt. Ha egy antikváriumban megtalálnám mondjuk a Dohár Péter: Kis angol nyelvtan -ját, azért örömmel kiadnék ilyen összeget. És ide tartozik még, hogy nehogy már "zsarolható" legyek! Ez már kissé kezd olyan lenni, mint a facen (is) terjedő kép, hogy "Fizess X összeget, vagy lelövöm a kacsát!" Hát tudják mit? Nyugodtan lőjék le a kacsát! (Nullázzák le a szériámat!)

  4. Mivel a tanulást viszont fontosnak tartom, magamat sem akarom úgy becsapni, hogy mindez egy jó indok legyen arra, hogy ma lustuljak. Így technikailag a következőket tettem: Mivel a napi gyakorlási szintem úgysem volt a plafonra állítva, ezért azt megemeltem egyel. E mellett pontosan ugyan annyit gyakoroltam, mint tegnap. Természetesen emelt szint mellett ez már nem elég egy nap elfogadásához, így éjfélkor törlődni fog a szériám. Holnap visszaállítom a szintet, és megy minden a régi kerékvágásban. A pontjaim viszont pontosan ugyanúgy gyűlnek, hisz annyit gyakoroltam, mint amúgy is tettem volna. S ha már itt tartunk, mit is jelent a széria? Egyrészt tíz naponként több lingotot kapsz, ha nagyobb a szériád. Na de a lingotok vásárló-értéke is hagy némi kívánnivalót maga után mostanság. Itt leginkább az áruhiány a fő ok. És most még az sincs, mint a 80-as években, hogy azért pult alól lehetett kapni banánt. Itt pult alatt sincs banán! Másrészt számomra azt is jelezni szokta a mások szériája, hogy az illető aktív-e, vagyis ha írok üzenetet, vajon lesz-e érdemi időn belül válasz? Ezért is csak megszakítom a szériát, de nem folytonosan tartom nullán.

  5. Tegyük hozzá, gyakorlatilag lehet, hogy nem is a DL-nél van a hiba. Mint mondtuk, lehet a Te gépedben is, a MÁV WiFi rendszerében, vagy a DL-nél. De mindez kissé lényegtelen is. Az előző 4 pont akkor is érvényes. (Az 1-es különösképp!)

  Nagyon szép napokat kívánva: Árvai Zsolt

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Kedves Zsolt!

  Először is: LE NE TÖRÖLD A 174 NAPOD! :D Attól, hogy én "így jártam", Neked nem kell. Annyira nem kell "szolidaritanod", tényleg... :) Bár fel nem fogom, hogy lehet valakinek ilyen sok, egybefüggő napja, igazán szép eredmény :) A másik: látom, nem én vagyok az egyetlen, akivel ez "megesett", nekik sem lett visszaadva semmi a világon. Max az élmény... hogy hajtsanak, hogy meglegyen újra az elvesztett széria :D

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  (Sajnos nekem meg egy hosszabb hsz-emet nem vette be a Duo, úgyhogy emlékezetből újra kellett írnom. Ha véletlen mondjuk e-mailében már megkaptad, akkor bocs, hogy nagyjából ugyanazt megkapod még egyszer.)

  Kedves Gyurkó Ibolya!

  Így, este 9-kor lenne is esélyem arra, hogy ne veszítsem el a szériámat! Még talán leckét sem kellene csinálnom! Elég lenne visszaállítanom a napi limitemet arra a szintre, amit ma már megcsináltam. Mégsem teszem. Mert komolyan gondoltam, amiket ezelőtt írtam, és úgy érzem, ha megtenném, azzal cserbenhagynálak. Azt meg nem akarom, még így ismeretlenül sem.

  Kicsit úgy érzem, hogy lelkiismeret furdalásod van miattam. Arra kérlek, ne legyen. Ezzel a törléssel azt is el akarom érni, hogy engem ne zavarjon a dolog. (Előző hsz-em 3-as pontja.) Márpedig, ha engem nem zavar, akkor Téged miért zavarna? És amúgy is, ha miattam valami zavarni fog téged, az nekem is szomorúságot okoz. Fogd fel úgy, hogy illedelmesen beálltam egy Hölgy mögé a sorban. Neked holnap 4 napod lesz, nekem egy.

  Bátorítalak a kitartó angolozásra. És itt fontosnak tartom, hogy az angolozás a cél, a Duolingo az eszköz. És nem fordítva!

  Nagyon szép napokat kívánva: Árvai Zsolt

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Nem. Lelkiismeret-furdalás nem gyötör, hiszen ez a TE saját döntésed. Én nem kényszerítelek semmire. Csak annyit irtam, h kár lenne, ha odaveszne ennyi munka és energia. Tőled függetlenül is fogok tanulgatni. Lehetőleg, minden nap. :)

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Kedves Ibolya! Utolsó "Nem. Lelkiismeret-furdalás nem gyötör..." hsz-edre szerettem volna reagálni, de sajnos ott nem jelenik meg a "Válasz" gomb. (Talán egy újabb rendszerhiba a Duo-ban?) Csupán egy dolgot tartottam még fontosnak kiemelni. Azt írtad, hogy "... kár lenne, ha odaveszne ennyi munka és energia." Nem fog elveszni. Amit megtanultam, az az enyém. Ahogy korábban, a kettes pont elején is írtam. Továbbra is szép napokat kívánva: Árvai Zsolt

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Igen. Ez, igaz. :) Neked is szép napot kívánok! Ibolya

  September 20, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Csontos3

  Szerintem abból nem kell ügyet csinálni, hogy 64 nap után egy nap nem csinálta valaki, én eleve hétvégén nem is csinálom, mert nem jutok csak hét közbe géphez.:D Az elmúlt hetet úgyis mutatja grafikonon, az nekem bőven elég számon tartani... A lényeg meg úgyis az szerintem, hogy hány témakörnek narancssárga a korongja, vagy ha nem az, minél magasabban, legalább 4-esen legyen a vonal... Meg a százalék. A lingot meg nem is nagyon értem egyelőre, most akkor az mire is jó tulajdonképpen? :D :D :D Lehet valamit nyerni is vele, vagy mi, mert én is amikor belépek a "boltba" csak három lehetőséget mutat, de azoknak nem nagyon látom, hogy mi az értelme, az "időmérő edzésre" meg rákattintottam, levonta, de nem is csinált semmit, arra számítottam, hogy akkor majd mérni fogja az időt, hogy mennyi idő alatt csinálom meg a feladatot, de semmi nem történt, csak levonta.:D :D Azért meg miért kéne pénzt fizetni, hogy valakinek úgy számolja, mintha csinálta volna, pedig nem, nem is értem... Jó amúgy ez a program, bár csodát nem kell várni tőle, és vannak hiányosságai, de azért hasznosnak tűnik, bár még múlt héten kezdtem én is...(Tanultam gimiben angolt, nem voltam túl szorgalmas, de azért négy év alatt csak ragadt rám, és azt azért jó felfrissíteni, esetleg pár új dolgot is tanulni.) Meg azt sem értem, hogy ugye ez egy nemzetközi oldal, amire az egyes országokban úgy csinálják meg a feladatokat, hogy az adott ország anyanyelvét veszik alapul, így ugye mi angolon kívül más nyelvet csak úgy tudunk tanulni, hogy angolul van a magyarázat, de kíváncsiságból beléptem az eszperantóba(angolul), de akkor hogy hogy megmaradt a lingot,meg az XP is, most akkor aki több tanfolyamot csinál, annak egybe számolja? :o

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Csontos3

  Közben rájöttem, hogy az időmérőt hogy kell használni, de persze az kérdés, hogy ez a lehetőség innentől mindig meglesz, vagy csak egy ideig...

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/bajczand

  Örök érvényű! Egyelőre.

  September 22, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Ezt az időmérős részt biztosssssss, hogy kihagyom. Elég "stressz" ez így is :D Néha hülyén fordít. Vagy el sem fogadja azt, amit írok, pedig ugyanazt írom le, csak nem ugyanazokkal a szavakkal... Ehhhh...

  September 25, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Csontos3

  Ibolya, épp az a lényege az időmérőnek, hogy hozzászokj a stresszhez.;) Ha tét nélkül, a saját géped előtt játszadozva, nem bírod a stresszt, hogy fogod bírni egy idegen helyen, idegen emberekkel szembenézve a Rigó utcában, vagy az érettségi vesztőhelyen? :D

  September 26, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Már nem csinálok belőle nagy ügyet, hogy elveszett (persze, továbbra is sajnálom, de fognak bennem felerősödni a szuicid hajlamaim) :D Ezt az "időmérős" dolog nem tudom mi lehet, sosem próbáltam. Széria-befagyasztót használom csak (azt tudom, mire való - bár, amint példám is mutatja, most ezt "elherdáltnak" tartom) :D Én azért szeretem továbbra is ezt a kis programot, mert hasznosnak találom, úgyhogy... elkezdtem újra. Amint látod, 3. napnál járok... Na igen... a legnagyobb utak is egy lépéssel kezdődnek (de messze van még a 64. nap...) :D

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Csontos3

  Jó az az időmérős.:) Tudod van ott oldalt olyan, hogy "Ismeretek felfrissítése.", kék gomb, súlyzó piktogrammal. Ha ezt az időmérőset "megveszed", akkor onnantól tudod időre is csinálni, ami talán azért lehet hasznos, mert hozzászoksz, hogy gyorsabban is jöjjön elő a tudás az agyadból.(Elvégre mondjuk egy szóbeli vizsgán is azonnal kell reagálni arra, amit a tanár mond, nem gondolkodhatsz egy percet rajta.:) )

  September 25, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Itt válaszolok, mert az utóbbi hozzászólásodnál nem tudok. Naszóval... nem hiszem, hogy olyan szintig mennék, hogy "Rigó utca" (az érettségit már "kinőttem"), szóval tényleg inkább csak gyakorol(gat)ok. Arra meg jó (időmérő nélkül is) :D

  September 26, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Csontos3

  Azért egy alapfokról csak szeretnél papírt is előbb-utóbb, nem? (Amúgy létezik kiegészítő/ismétlő érettségi vizsga is, amikor már érettségizett ember ugyanazt megírja, mint a mostaniak, a felvételi pontért, de idegen nyelv emelt szint esetén az alapfokú(40%-tól), vagy középfokú(60%-tól) papírért is.:)

  September 26, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Alapfokú angolról van papírom. Igaz, csak szóbeli. És az őskorban szereztem... :) De van... ;)

  September 26, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/shutruk

  Dohár Péter könyvét folyamatosan újranyomják, most épp 1700 forintért kapható.

  November 23, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaKa7

  Nekem 187 napom veszett el, mert egy napot ki kellett hagyjak! Ne bosszankodj, más is járt rosszabbul.

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Ki "kellett" hagynod..? De van széria-befagyasztó. Annyi lingotod biztosan összegyűlt, h "beruházz" rá, nem...? Vagy csak nem volt "tétje"... Nem tudom... Nekem "csak" 64 nap, mégis itt sopánkodom rajta... :D Nekem ez volt eddig a max, valószínűleg azért. :)

  September 19, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/MagdolnaKa7

  "Kellett", mert kicsúsztam az időből, telekről beköltözés miatt, így most a 8.napnál tartok.

  September 20, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Értem.

  September 20, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Vickivacki

  Van szériabefagyasztó, csak éppen nem működik. Én így vesztettem el 228 napot. Annyira nem bánom, így legalább nem érzek kényszert a mindennapos gyakorlásra.

  September 21, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  A széria-befagyasztó nálam mindig működött eddig. Nem volt vele problémám.

  September 21, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/donr13

  Ne vacakolj, kezd újra.Figyelj arra is , hogy ne veszítsd el a témákban szerzett teljesítményed sem. Egyiket se hagy nullázódni !

  September 20, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Nem teszem. Talán látod, hanyadik napnál tartok... Elkezdtem újra :)

  September 21, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/donr13

  Úgy gondolom, a siker a kitartáson múlik, persze nem mindegy hányszor tesznek keresztbe !

  September 21, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Ideges voltam, h így oda lett mind a 64 napom. De ettem habostortat es minden jo lett :D Es ahogy lattam, vesztettek itt el 180 napokat, 220-at... Ehhez képest én a fasorban sem voltam... :D

  September 21, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/donr13

  600 napos is volt. Én sem először indultam neki, de az az én mulasztásom volt. Két hónap és megint ott vagy a 60 fölött. :))

  September 22, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Ahogy mondod... Írod... :D

  September 22, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/zsanot

  Augusztus 22-én elvette 620!-as szériámat, felajánlotta a visszaállítást majdnem 5000 Ft-ért. Nagyon fel voltam háborodva, írtam is itt a fórumon, és a play áruházban, de természetesen választ nem kaptam. Azóta gyakoroltam tovább, és közben elvette a 4 napos, utána a 9 napos, tegnap a 15 napos szériámat, persze felajánlva a visszaállítást pénzért. Én már nem is bosszankodom ezen, úgy látszik pénzre megy a játék, vagy el akar űzni. Másra nem tudok gondolni. A kommentelők között csak két embert látok magas szériával: 79 és 1054 nap. Drukkolok nekik nehogy elveszítsék.

  September 28, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Bizony... Pénz beszél...

  September 29, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/DPP1ENG

  Sosem értettem, miért ragaszkodnak szériákhoz tanulók. Az ég világon semmit nem jelent. Lehet úgy is szériát építeni, hogy naponta 3 percet foglalkozol a nyelvvel, ami értelemszerűen semmire nem elég.

  Nem az a lényeg végső soron, hogy elsajátítsd az adott nyelvet, vagy legalább az alapjait?

  September 29, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  De... Az... Meg kicsit a versenyszellem is benne van, magammal szemben...

  September 29, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/AdamLorinc3

  Hajlok arra azt mondom nálad a hiba. Mióta használom a Duot sosem volt problémám a széria megtartással. Anno buktam egy 30 - 40 napot de igazából nem buktam azt se mert akkor még azt se tudtam mi a széria így nem is figyeltem rá. Ha 10 pontra állítod a limitet azt minimális idő alatt lehet teljesíteni és tuti megmarad a szériád csak annak nem tudom mi értelme van.

  Az, hogy lovét kérnek szerintem meg nem gáz. Mindenki pénzből él ők is. Ha kell a szériád akkor csentózz.

  November 1, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/zsanot

  Látom 1303 napnál vagy, ne is legyen problémád vele. Csak azt nem értem h nekem 30 pontra volt beállítva a limitem és ez teljesítettem is, miért vette el a szériáimat. Most 10-re állítottam be de 30-at csinálom, eddig 35 napnál tartok.

  November 1, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/zsanot

  Viszont pénzt kérni azért h visszaállítson az általam elért eredményt sztem nem fair.

  November 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Bizony... Ilyen anyagias ez a mai vilag... Csodalkozol rajta...? En nem... Kicsit duhong az ember, majd lenyugszik es - jobb esetben - elkezdi elolrol... :)

  November 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Mert ejfel utan csinaltad...? Wifi/mobiladat cserebereje...? Ezek az en tippjeim.

  November 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/zsanot

  Én általában a tableten csinálom a leckét wifi-n, de néha a telón, akkor a mobilneten. Sztem nem ez a lényeg.

  November 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  20 pontra van allitva. Valoszinu az a baj, h valtogatok a wifi/mobilnet kozott. Ezt tapasztaltam. Eszemben sem volt "csentozni", mivel annyira nem elet-halal kerdese...

  November 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/zsanot

  Igazad van, nem élet-halál kérdés, de nem hiszem h váltogatás az oka.

  November 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Nalam igen, mert en ezt tapasztaltam. Sajna... Nade, mindegy is. Haladok. A vegen elerem az elvesztett mennyiseget is.

  November 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Kedves Ibolya! Mi történt? Már készültem, hogy gratulálni fogok, amikor újra eléred a 64 napot. Alig egy-két nap volt hátra. És most megint lenullázott?

  December 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Ohhh... hát, most tényleg én voltam a béna... Kicsit (röpke 3 órás volt a film - csak úgy repül az idő...) leültem filmezni és éjfél után lett vége. :D lemaradtam... Így már csak 63 nap választ el, h ott legyek, ahol voltam és tudj gratulalni :D vagy fizetek 2400-at (hát, nem).

  December 3, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Kedves Ibolya! Megint elveszett? Pedig úgy szorítottam neked!

  December 30, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Áááá... Elfelejtettem tegnap este... :D 2018 az újrakezdesek éve lesz. Nem vitás... :D

  December 30, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Menjünk együtt? Szilveszter napján (holnap) én is lenullázom, és akkor együtt haladunk. Avagy, elkísérhetlek? (Ahogy Pom-pom is mindig megkérdezte Picúrt.)

  December 30, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Dehogy, ne nullazd le! Majd haladok... Szépen, lassan... :)

  December 30, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Ok! Szériám marad. Egy másik gondolat. Egy fórumtársunk ajánlott egy oldalt. (Már nem is tudom, ki és hol.) Nekem nagyon tetszik, és jó szívvel ajánlom neked is. Link itt. Ez tisztán angol nyelvű oldal, de a 20-adik szinten már neked sem lesz vele bajod. Szórakoztató rövid történeteket, epizódokat mutat, azokat dolgozza fel. Persze, én is használok vele párhuzamosan szótár-oldalalkat (topszótár és webforditas.hu-t), mert sok szót ki kell keresnem nekem is. Nekem nagyon tetszik. Lassan odáig jutok, hogy a napi duo-s leckén kényszeredetten teszem túl magam, és alig várom, hogy a Voa-n gyakoroljak.

  Nagyon Boldog Új Évet Kívánok! Sikereket és örömöt kívánok neked úgy az Angol tanulásban, mint minden másban is!

  December 31, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/ibolya78

  Köszönöm szépen, Neked is Boldog Új Évet Kívánok! :) Nekem a Xeropan-t ajánlották (kicsit nehéznek találtam). :/ Megnézem majd az általad ajánlott oldalt is, köszönöm :)

  December 31, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/karak74

  Kedves Ibolya!

  És újra itt vagy, 64 napnál. Őszinte szívvel gratulálok! Nagyon szép napot kívánok és további jó tanulást! Árvai Zsolt

  March 28, 2018

  Kapcsolódó fórumok

  Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.