https://www.duolingo.com/profile/dsfeFmLol

Szerintetek milyen a duolingo?

Szerintem nagyon sok lehetőséget ad a tanulás terén. Mondjátok meg, szerintetek milyen?

September 21, 2017

16 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/Leslie_Toth

Jó eszköz a nyelvtanuláshoz, de azért van sok hiányossága is. Más eszközökkel kombinálva érdemes használni. A kiejtés megtanulásában a duora bizni magad kifejezetten káros. Viszont remek módszer a szavak memorizálásában, de a szókincse nem a gyakorlati élet szükséglete alapján lett összeválogatva. Egyszóval egy hasznos, de nem a kizárólagosan üdvözítő eszköz a nyelvtanuláshoz.

September 22, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Famolvfox

Jó úton indít el ha kicsit is érdekel a nyelvtanulás. Amikor legelőször még évekkel ezelőtt megcsináltam az angol fát, jöttem rá, hogy tulajdonképpen többet tudok annál, mint gondoltam.Sokan mondják, hogy önmagában ha végigcsinálsz egy kurzust, az még mindig nagyon kevés. Szerintem kezdetnek viszont bőven elég, hogy majd miután befejezted a fát és többször is végiggyakoroltad, hogy elkezdj filmeket is nézni, vagy témakörök szerint felépített könyvekből bővíteni az szókincsedet. Párbeszédeket tanulni. Később pedig esetleg egy nyelvvizsgát letenni. Összességében hasznos alap tehát ahhoz, hogy ne hagyd abba a folytatást (de ehhez te is kellesz) Eleinte azt sem baj ha nem teljesen érted, hogy mit miért kell úgy fordítani ahogy, vagy miért vannak kivételek. Ha csak utólag nézel utána a nyelvtannak az sem baj.(Mert talán nem annyira izgalmas ha rögtön azzal kezded.) Csak legyen akkor elég türelmed ahhoz, hogy a logikátlannak tűnő szerkezeteket elfogadd úgy ahogy vannak. Később kifizetődik, mert utólag is képes vagy megérteni, amit előtte csináltál akkor még mondhatni öntudatlanul. Úgyhogy szerintem egészen jó kezdetnek / kiegészítésnek. Illetve hogy ingyenes, több fizetős app szintjét megközelíti. (pl: Babbel). Valamelyiket meg is haladja (Pl: Mondly). Sok sikert! :)

September 23, 2017

https://www.duolingo.com/profile/KataMolnar3

Sziasztok! Szia Duoligo! Szerintem a duoligo nagyon odafigyrlt munkával van elkészítve!! Nekem nagyon tetszik remélem,hogy másnak is csak jó élménye lesz vele, mint nekem!! :)

September 23, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Szerle0

Szerintem jó, csak eddig nem volt mikrofonos feladat, és azt szeretném kikapcsolni, csak nem tudom, hol lehet... Fejhallgatóval tanulok laptopról, és a mikrofon dugójának nincs helye, így nem tudom teljesíteni a mikrofonos feladatokat :(. -> Visszavonom, amióta a beállításoknál kikapcsoltam a mikrofont, azóta nem kaptam ilyen jellegű feladatokat :).

September 22, 2017

https://www.duolingo.com/profile/ultralights

Az én laptopomon is csak egy dugónak van helye a headset számára. Viszont annyi elég is, persze a régifajta fülesekből meg csak egy dugó fér bele és azzal is működik - fejhallgatóként/mikrofonként de csak egyszerre egy dolog. Pár száz forintért kapható átalakító dugó, amivel közösíthető a két csatlakozó, akkor a régebbi headset is használható teljesértékűen. Ugyanez visszairányú átalakítóként is kapható, de sok esetben az új egycsatlakozós headsetekhez eleve adják is hogy régebbi szabványú gépekhez is használható legyen.

September 22, 2017

https://www.duolingo.com/profile/Szerle0

Köszi, de megoldódott azzal, hogy a beállításokban kikapcsoltam mikrofont. Amúgy is jobb írni, mint írni és beszélni felváltva :D.

September 23, 2017

[törölt felhasználó]

  Közepesnek mondanám,összességében

  September 22, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/bajczand

  Volt már jobb is. Sajnos az utóbbi időben kicsit visszafejlődött. :(

  September 22, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/botondos10

  Hát az én véleményem azt innkább nem irom le bocs de 3/10

  September 23, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/MinYoongi253113

  Nagyon zavar, hogyha nincs mikrofonom ezért nem tudom elmondani a feladatot, visszavesz egy pontot. utálom

  September 24, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/Chrumplee

  Ki lehet kapcsolni a beállítások menüben, hogy ne adjon mikrofonos feladatokat. Nekem sincs mikrofonom, ezért én is így használom már fél éve. A funkció nálam működik.

  September 24, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/motika4

  Nekem, abszolut kezdőként nagyon tetszik a duolingo, élvezetes a tanulás. Még nem nőttem ki a tananyagot és a témák is tetszenek. Függő lettem, van úgy, hogy napi 300 pontot is összegyűjtök--persze általában 50 helyett csak 100-at.

  October 1, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/FatiaNegra00

  Az alapokat jól megtanítja, azon felül viszont már kevés.

  September 24, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/M0lluszk

  Teljesen jó ahhoz, hogy minden nap használd az angolt. Túlzás lenne azt mondani, hogy önmagában elég a duoling a nyelv elsajátításához, de sokat könnyít, ha mondjuk tanárnál tanulod + minden nap duolingozol

  September 26, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/BrandedBastard

  Sok évig próbáltam passzívan tanulni a nyelvet, napi több órányi szöveg hallgatásával. Képtelen voltam megszólalni a korábbi iskolai tanulás ellenére is. Az iskola több évtizede volt. A passzív szövegértés javulásával nem javult párhuzamosan a beszédem. Inkább romlott, nőttek a gátlásaim. Több hónapos mikrofonos gyakorlás után sokkal ritkábban fagyok le ha megszólít egy külföldi, és általában el tudom magyarázni amit akarok. Szerintem céltól függően nagyon jó. Most elkezdtem a németet felfrissíteni angolul. Az alapfok szintjénél németben rövid távon nincs magasabb célom, soha nem érdekelt. A magyar/angol/német közötti váltás nehézsége viszont növeli a motivációmat. Remélem így a holland/afrikáner/dán szövegeket is jobban fogom érteni. Talán azokat a kurzusokat is kipróbálom majd évek múlva.

  September 26, 2017

  https://www.duolingo.com/profile/dont_tread_on_me

  Alapvetően természetesen nagyon jó bizonyos szempontból, viszont szavakat szerintem nem olyan könnyű vele tanulni, mint mondjuk Quizlet-en esetleg Memrise-on, a másik hibája pedig, hogy nem fequency wordlist-et vesz alapjául, így nem a legfontosabb kifejezések, hanem sematikusan témákból az éppen legfontosabbnak gondolt kifejezéseket tanulja meg az ember. A másik hiba, hogy csak lényegében alapfokig viszi a duolingo, összesen kb. 1000 szót tanít kurzusonként ahogy itt most néztem, ami nem rossz indításnak, de azért 2000 már lényegesen jobb lenne.

  September 28, 2017
  Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.