https://www.duolingo.com/Acidias1

A duolingo hanyas szintjétől tud megszólalni egy adott nyelven az ember?

Itt forumon is több embernél látok hogy akár 5-10 nyelven is tanulnak és különböző szinten tartanak. De melyik az a szint amitől már tud is beszélni az ember? Én jelenleg 9. szinten vagyok angolbol, napi 100pontot csinálok meg de még nem kihívás a feladatok teljesítése, persze naponta érzem a külömbséget. :)

1 éve

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/AdamLorinc3
Plus
  • 25
  • 23
  • 9
  • 2
  • 1772

Embere válogatja, itt vagyok példának én. 6 éve tanulom az angol nyelvet nincs nap, hogy ne foglalkozzak vele, voltam egy rahedli tanfolyamon A1-től B2 -ig kipróbáltam vagy 10 magántanárt. Most pár hónapig csak itthon angoloztam és elmentem egy új angol tanárhoz. Na ő megállapította, hogy még az alapok sincsenek a helyén és a 8-éves kisfiával vagyok egy szinten aki most kezdte az angolt. Úgyhogy A1-es könyv elő :D tök alapok is - are, she - he stb.. Mit mondjak már a könyökömön jön ki élőbeszédben meg össze - vissza belehibázok belezavarodok szóval ez van. Van akinek nagyon nehezen megy a nyelvtanulás sokan mondják nincs nyelvérzék csak rossz tanulási módszer, baromság. Szinte az összes létezőt próbáltam még a "kvantumnyelvtanulást" is :D

No mind1 addig csinálom még meg nem lesz a felsőfokú nyelvvizsgám ami azt figyelembe véve, hogy hat év alatt az alapfokúig sem sikerült eljutnom azt hiszem életem végéig kifog tartani :D

Na de én egy negatív példa vagyok. Az emberek döntő többsége nálam sokkal jobb a nyelvekben.

1 éve

https://www.duolingo.com/istvand

Én sem vagyok egy született tehetség, nálam is túlórázhatnak az tanárok. A hagyományos iskolában 12 évig tanítottak nekem németet ma legalább ki tudom nyögni, hogy éhes vagyok de ez távol áll a középfoktól is. Szóval nem volt egy hatékony évtized..... Szerintem a módszer lehet a rossz. Beszéltem egy hasonló kaliberű nyelvtudású emberrel, aki amerikába költözött és most folyékonyabban beszél, mint az anyanyelvén. Szóval én azt a módszert próbálom most, hogy csak angol nyelvű szöveget hallgatok (esetleg angol felirattal), hallgatok és nézek: pl: tedx előadások, sorozatok (netflix előfizetés), hangos könyvek különböző történetek kifejezetten nyelvtanulók számára.... Az eredményről nem tudok még beszámolni, nem tudom mikor fog beérni de nem is sürgetem csak használom és legalább élvezem és látom, hogy haszna van, ezentúl én nem görcsölök. A nyelvtanároknak meghagyom a tankönyveket, forgassák ők.

1 éve

https://www.duolingo.com/Seneee
  • 25
  • 15

Ez sokmindentől függ. Már ha csak kicsit foglalkozol az adott nyelvvel duolingon kívül az is sokat segít (angol videók pl). Szerintem ahhoz, hogy beszélni is tudj nem elég duolingozni.

A legjobb ha van valaki akivel tudsz kommunikálni; elején akár csak írásban is.

1 éve

https://www.duolingo.com/MiroslavPe861258

ebben egyet értek .

1 éve

https://www.duolingo.com/Helen1951

Itt ha bekapcsolom a hangot , ha épp nem zavarok vele senkit , itt is lecsekkolja hogy jól ejtem - e ki. Mi két évig éltünk Angliában , és ott jól meg lehet tanulni . Ha boltba mentem mindig beszédbe elegyedtem. A hajléktalanokkal is jól el lehetett beszélgetni az Avon parton , ők ráértek. A szomszéd nénik is ráértek. Volt egy alapfokúm , ami tényleg csak alap volt. Meg itt szórakozom napi szinten.

1 éve
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.