https://www.duolingo.com/profile/the_faeldy

Jeg har klart kurset wuhuu

Først: takk for dette kurset, endelig finns det et norsk kurs i nettet, som er ikke bæsj … eller dårlig, hvis man vil snakke nøytralt :)

Etter at jeg begynte å lære svensk her, har jeg alltid ventet på et norsk kurs fordi det var et språk jeg ville lære meg. Så takk for deres anstrengelse! Jeg brukte dette kurset ikke for å lære meg norsk fra begynnelsen, men som en ledsager for studiene mine. Nå studerer jeg nordeuropeiske språk, litteratur, historie og kultur og lærer norsk og finsk i et år. Kurset var ganske fint for å fordype meg i det norske språket slik at jeg må ikke være redd for f.e. sterke verber eller partisipper.

Men litt kritikk har jeg. På diskusjonssida til setning «Etter dette kurset vil jeg ha lært over tre tusen norske ord.» finns svaret på et spørsmål jeg hadde, «hvorfor kan jeg ikke holde leksjoner gyllene?». Kurset er for fullt for å bruke Duolingos «strengthen skill» og jeg kunne ikke huske alle ordene som jeg skulle gjenta. Til sluttet kjennes kurset som man bare ville fylle det på med så mye ord som mulig.

Men alt i alt kan jeg bare si takk for kurset, håper dere hadde moro med kurset og med oss.

November 1, 2017

7 Comments


https://www.duolingo.com/profile/Deliciae
Mod
  • 269

Gratulerer så mye! :)

Hvis du vil ha opplevelsen av et "vanlig" Duo-kurs, så går det fint an å stoppe på 1500 eller 2000 ord. Til syvende og sist så husker vi de ordene vi har behov for, og det utvalget er forskjellig fra person til person. En som lærer norsk for å dra på ferie hit vil ha andre behov enn en som lærer språket fordi de har flyttet til Norge og søker jobb her, for eksempel.

Når det er sagt, så synes jeg du har blitt veldig flink - og er tøff som skriver hele posten på norsk! Det står det respekt av. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til videre med studiene!

November 1, 2017

https://www.duolingo.com/profile/the_faeldy

Tusen takk :)

Ja det stemmer, behov kan være ganske forskjellige. Alt i alt er utvalget godt og man få et fint grunnlag for å snakke/skrive norsk. Det kjentes bare litt stappfullt :D

Jeg elsker norsk, dette kurset og kurset på universitet hjalp meg godt og jeg fikk bare gode karakterer i eksamenene, takk for det :) Nå må jeg forbedre meg slik at jeg virker som en nordmann :D

November 1, 2017

https://www.duolingo.com/profile/boo913

Gratulerer! Det er bra at man FÅR et godt grunnlag :D Kommaene i "Jeg elsker norsk, dette kurset og kurset på universitet hjalp meg[...]" får det til å virke som en liste, der du sier at du elsker norsk, dette kurset, og kurset på universitetet. Om jeg husker skolegangen riktig, så er det nok et semikolon du skulle hatt etter "norsk". Dette er en feil som du også ser innfødte gjøre, så det er ikke så langt igjen. Lykke til!

November 3, 2017

https://www.duolingo.com/profile/fveldig
Mod
  • 329

First of all, congratulations :)

A few corrections:

  • 'norskkurs' is a compound word
  • 'elendig' is a better translation than 'bæsj' (which sounds immature)
  • for eksempel = f.eks.
  • 'verb' is the most common plural form ('verber' is accepted, but never used)
  • 'fins' or 'finnes', not 'finns'
  • 'gylne', not 'gyllene'

Lykke til videre!

November 1, 2017

https://www.duolingo.com/profile/mannutenland

Også 'skulle gjenta'? 'skulle gjente' - eller finnes det et dialekt som bruker 'a' med infinitiv verb?

November 8, 2017

https://www.duolingo.com/profile/leighforbes

I think the key to keeping the course golden is to keep strengthening as you go along. I'm about 60% of the way through the tree, and although it had become coloured through a 6-month lay-off, I started again – taking about a month to strengthen it all again – and have kept it all strengthened since. This has meant NOT moving on with new skills while there are any unstrengthened ones behind. Sometimes this means not moving on for days, or even a week at a time (at ~70XP a day) – and even then only doing one new skill at a time – and other days I've done 100XP+ just to keep up with the strengthening; but my tree is completely gold. It is possible, it just takes a lot of self-discipline and patience!

November 1, 2017

https://www.duolingo.com/profile/the_faeldy

That's what I did, only strengthening until it's full and only if nothing was to be done moved to a new skill, but I got the impression, that after some weeks I was not even able to think about new skills. My criticism was not meant to be extremely negative, just that it felt a bit going out of hand, still I made it :D

November 1, 2017
Learn Norwegian (Bokmål) in just 5 minutes a day. For free.