https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

A tanfolyamok grafikusan

Én még változatlanul kedvelem a Duolingot, igaz, a fejlesztésekkel néha bosszúságot okoznak. Már 76 tanfolyamot számoltam össze, és még javában készülnek továbbiak. (Korábban ez volt a helyzet: klikk, és ez: klikk) A jelenlegi állapot:

Nem kétséges, hogy a Duolingo először angolra akar megtanítani. Igen, az angol a nyelvek eszperantója, ennek valamilyen szintű ismerete nélkül nem boldogulnánk az életben.

De más nyelveknek is van létjogosultsága. Itt van például a kínai. Lehet, hogy nemsokára már ezen leszünk kénytelenek beszélni :) 你好 [níhǎo]. (Vagy arabul?)

Aki megtanult egy kicsit (kb. középfokon) angolul, az már szinte minden nyelvet meg tud tanulni a Duolingon, persze nem perfektül, csak Duolingo szinten.

És ha valaki mondjuk portugálból akar németet tanulni, semmi akadálya!

January 28, 2018

4 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/jzsuzsi

"Az angol a nyelvek eszperantója" Ez így viccesen hangzik, mint a "Beethoven a zene Mozartja"

January 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Igen, szabadon Fábry után.

January 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/arkadius11

sziasztok, tudnátok ajánlani valamit a az angol duolingo befejezése utan, nem enged még ismételni sem, és jó lenne valamilyen more advanced version. köszönöm a segítségeteket

February 4, 2018

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Bizonyára a magyar->angolra gondolsz. Rákattintasz a nyitólapon az ismeretek felfrissítésére, vagy egy leckén belül a frissítésre. Ha ezek nem működnek, akkor nem tudom mi a hiba, de az biztos, hogy nem a Duolingo hibája. Ezt nálam is működik minden nyelvben.

Advance version a Duolingoban nincs. Ismételgetni lehet végtelenségig, de én személy szerint nem hiszem, hogy ez a nyelvtanulás leghatékonyabb módszere. Tovább kell lépni, és fejleszteni kell a szókincset, és egyéb angol tudásbeli képességet olvasással, listeninggel, videóval, társalgással, esetleg egy haladó élő tanfolyammal, ami rengeteg pénzbe kerül).

Ennek ellenére - szerintem - jó módszer, ha más nyelveket is tanulsz angolból, mert fejleszti az angol "gondolkodást", ami a nyelvtudásban a legfontosabb (nem magyarul gondolkozol). (Az angol->magyart csak azért nem ajánlom, mert az meglehetősen unalmasra sikeredet.)

De látom, hogy nagymenő vagy (German), úgyhogy nem nagyon kell biztatni, hogy kitaláld a módját a továbbtanulásnak. Ehhez sok sikert kívánok :)

February 4, 2018

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.