1. Fórum
  2. >
  3. Téma: English
  4. >
  5. Please help me !!!

https://www.duolingo.com/profile/KormoczyKinga

Please help me !!!

Tomorrow i cannot be in there Please give me some lingot! Thanks

February 2, 2018

3 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/karak74

Sorry, but let me correct your sentence. Tehát. A lingot-ot többes számba kellene tenni. A some lingot az "valamilyen/valamelyik lingot". A some lingots az "valamennyi lingot". Ha mondjuk az asztalon van vagy 10 alma, és azt mondom, Please give me some apple. azt jelenti, "Add ide valamelyik almát." Tehát a tízből egyet. Please give me some apples. pedig:"Adj néhány almát." vagyis 2, vagy több darabot. További jó tanulást, és szép napot!


https://www.duolingo.com/profile/Chrumplee

Nem tudom, kinek mi van a lingot boltjában, de leellenőriztem, az enyémben 3 opció szerepel: szériabefagyasztó, lingot duplázó és időmérő edzés vásárlási lehetőség. Úgy vélem, 3 napos széria esetén ezek mindegyike nélkülözhető. Magyarul jelenleg nincs semmi haszna lingot-ot sem kérni, sem adni, sem megköszönni, mert haszontalan dolgot adni nem nagylelkűség, inkább nagyképűség. Ezért magának az egész témának nincs értelme. Egy újabb értelmetlen fejezet.

De ha már nyelvtanuló oldalon vagyunk, akkor miért ne lehetne legalább hibás mondatokat írni? Lehet, nem? De ha már van hibás mondat, akkor ha máshol nem, legalább itt kijavítani ki lehet, nem? Innentől kezdve a bukott topikból lehet értelmes dolgot kihozni! Igen, Zsolt vette a fáradságot és leírta a "some" két különböző használatát példákkal. Erre mit látok, hogy valami észlény lepontozza egy nyelvoktató programban a nyelvtanulást segítő hozzászólást. Istenem, tényleg ennyire fogyatékos szellemileg a nyelvtanulók átlaga?


https://www.duolingo.com/profile/anyos15

Csak hozzáteszem, hogy akiknek küldtem lingotot 90%-ban egy hét után abbahagyták a tanulást. Valóban nem volt sok haszna a küldözgetésnek.

Kapcsolódó fórumok

Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.