https://www.duolingo.com/profile/toki22

A Norvég Kihívás

Sziasztok!

Egy challenget tűztem ki magam elé, mégpedig azt, hogy a nulláról megcsinálom a norvég fát Július 1-ig. A határidő azért Július 1 ugyanis ekkor fogok kiköltözni Norvégiába dolgozni pár évre.

A norvég emberek nagyon büszkék az anyanyelvükre és befogadóak azokkal szemben akik legalább megpróbálnak megszólalni norvégul idegenként. Emellett a jobb munkákat lehet találni abban az esetben ha az ember kicsit beszél norvégul.

A chellenget Február 1-én kezdtem el és jelenleg 3 leckét csináltam meg ennyi idő alatt. Egyenlőre nem tűnik annyira nehéznek mint amire az elején számítottam ugyanis sok hasonlóságot véltem felfedezni az angol és német nyelvekkel összehasonlítva.

Az angol aranybaglyot már megcsináltam kb 3 éve a Duolingon És remélem, hogy a norvég nyelv lesz a második bagoly ami berepül hozzám :)

Szívesen ismerkednék olyan tanulókkal akik szintén a norvégot tanulják. Esetleg közös norvégozásban is benne lennék amennyiben lesz rá érdeklődő :)

Sok Sikert!

February 4, 2018

11 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/toki22

Sziasztok! Egy rövid helyzetjelentés hogyan haladok a norvég nyelvvel :)

30 napja kezdtem tanulni norvégul és 1 napot leszámítva minden nap minimum 1 órát foglalkoztam vele.

A 106 leckéből 9 leckét fejeztem be 1 hónap alatt aminek az az oka, hogy az igéknél leragadtam mert nehezen mentek bele a fejembe. 7 napot csak az igéket tanultam de most már tudom mindet, szóval ma sikerült tovább lépnem a számokra. :) ( 25 igéről van amúgy szó xDDD )

Nem egyszerű egy nyelvet a nulláról megtanulni erre rá kellett, hogy jöjjek. Az angolt kb 10 év alatt szedtem fel, nem tűztem ki célokat mint a norvéggal, az csak úgy jött magától az évek alatt :)

Norvégul tanulni jó móka a Duolingón, néha olyan vicces mondatok vannak a leckékben, hogy sírva fetrengek a röhögéstől, de nem csak én hanem a többi norvégul tanuló is :) Jókat szórakozunk a norvég komment szekcióban :)

Mivel lassan de biztosan haladok előre ezért számításaim szerint ezzel a tempóval kb Decemberre végeznék a 106 leckével. Szóval a július 1 határidő veszélyben forog de majd belehúzok és felviszem a napi adagot 2 órára:)

A lassú haladásomban még az is közre játszik ha nem megyek vissza az előző leckéket átismételni akkor hajlamos vagyok elfelejteni a szavakat. Most már kb 100 szóból áll a Norvég szókincsem, szóval egy 3 éves norvég gyerekkel már lehet, hogy jókat el tudnék beszélgetni :)

February 27, 2018

https://www.duolingo.com/profile/LordCs

Hajrá! Remélem sikerülni fog. Sok szerencsét :)

February 27, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

Én a franciával vagyok ugyanígy. Éreztem, hogy semmi nem marad meg a fejemben. Azt csináltam, hogy visszamentem ismételni és lám, egy csomó dologra szükségem is van, mert elrepültek a szavak valahová a kollektívbe vagy ki tudja, de az én fejemben nincsenek ott az biztos. :D Mondjuk én nem tűztem ki határidőt, így van idő bármeddig, de durva, amennyire felejtek. Az igék egyébként nekem is nehezen mennek be, na meg a töltelékszavak, mint a valójában, röviden, különben, egyébként, stb. Ezek angolul se nagyon mennek. Jó tanulást! :)

March 3, 2018

https://www.duolingo.com/profile/IliNagy

Sok sikert!

February 5, 2018

https://www.duolingo.com/profile/toki22

Köszönöm :)

February 7, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

Szép kihívás! Egy ideje én is gondolkodom a norvégon, de az utóbbi hónapban a franciára is alig volt időm... :( De még nem tettem le róla, csak azért, mert Norvégia nagy szerelem nekem! :)

February 7, 2018

https://www.duolingo.com/profile/toki22

Le a kalappal előtted nekem a francia nyelv nagyon nehéznek tűnik. :)

February 7, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

Hogy haladsz a norvég nyelvvel? :) Tart még az elhatározás?

February 14, 2018

https://www.duolingo.com/profile/toki22

Szia, igen az elmúlt 30 napból 29 napot norvégoztam minden nap 1-2 órát tanulok de az igéknél leragadtam már 1 hete mert elég nehezen maradtak meg a fejemben :) Ma viszont tovább léptem a számokra ez már sokkal egyszerűbb :)

February 27, 2018

https://www.duolingo.com/profile/LordCs

Ügyes vagy! Én a némettel vacakolok már egy fél éve, de még mindig nem megy jól. Hiába ismétlem a szavakat, folyamatosan elfelejtem őket:( Sok sikert!!!

March 3, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Szigetz

Sok sikert!

July 24, 2019
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.