Duolingo este cea mai populară metodă de învățare a limbilor străine în lume. Și mai bine, este 100% gratis!

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT

Doresc să contribui la curs...

D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Am trimis acum o lună o solicitare de a deveni contribuitor al cursului de limba engleză pentru vorbitorii de limbă română, dar nici până azi nu am primit niciun răspuns. Cel mai ciudat fapt este că acest curs nu mai are niciun contribuitor sau moderator și sunt destul de multe erori ce duc la o scădere majoră a calității acestuia, plus că sunt foarte dornic de a mă implica în acest proiect, cunoscând foarte bine ambele limbi și având cunoștințe în progamare și web design. Cine mă poate ajuta?

cu 6 luni în urmă

29 de comentarii


https://www.duolingo.com/coto.i
coto.i
 • 25
 • 25
 • 25
 • 11
 • 1276

Nu-mi place să intervin în discuții ca cea de față - din care în acest moment a dispărut o mare parte -, dar pentru că evoluția persistă într-o direcție negativă, pe care o voi explica în continuare, asta e, voi avea o neplăcere.

D3XT3RY0NuT, poate că ai pornit cu intenții bune această discuție, însă ce ai reușit să faci este contrar intențiilor. Acest lucru ar trebui să-ți dea de gândit că mai ai puncte slabe la care trebuie să lucrezi, să te întărești, mai ales dacă îți pasă de dezvoltarea societății românești, așa cum ai pretins.

1 Limba română

Ți-am citit textul inițial în urmă cu o săptămână, atunci când încă nu apăruse niciun comentariu. Era plin de greșeli (plin!!!) și m-am întrebat cum ar putea cineva în situația asta să contribuie la dezvoltarea cursului. Greu de spus. După ceva timp a apărut primul comentariu, cel al lui Vura726, care a remarcat aceeași problemă și ți-a atras atenția asupra faptului.

Cum ai răspuns tu? Ți-ai editat textul, corectând doar o parte din greșeli, apoi ai adăugat un comentariu în care i-ai cerut lui Vura726 să-ți spună care sunt greșelile pe care le-ai făcut. În momentul în care scriu, cele două comentarii, al lui și al tău, încă mai există. Vura726 a revenit cu un alt mesaj, dar nu ți-a indicat greșelile. Apoi tu ai mai observat niște greșeli, ai editat din nou textul inițial, făcând o nouă serie de corecturi, după care i-ai cerut din nou lui Vura726 să-ți menționeze greșelile, într-un alt mesaj care între timp a fost șters. Și tot așa. Ieri acest fir de discuție avea 21 de comentarii, azi mai există doar 7 din ele.

După o săptămână întreagă în care ai făcut mai multe serii de corecturi, tot nu ai reușit să elimini toate greșelile. Redau aici textul tău așa cum se găsește în acest moment, poate te ajută să mai observi câte ceva. În orice caz, te va ajuta cu al doilea punct slab al tău.

Am trimis acum o lună o solicitare de a deveni contribuitor al cursului de limba engleză pentru vorbitorii de limbă română, dar nici până azi nu am primit niciun răspuns. Cel mai ciudat fapt este că acest curs nu mai are niciun contribuitor sau moderator și sunt destul de multe erori ce duc la o scădere majoră a calității acestuia, plus că sunt foarte dornic de a mă implica în acest proiect, cunoscând foarte bine ambele limbi și având cunoștințe în progamare și web design. Cine mă poate ajuta?

2 Caracterul

Pe tot parcursul discuției, pe de-o parte corectându-ți greșelile din textul inițial pe măsură ce le descopereai și, pe de altă parte, cerând pe un ton ironic și cu insistență*** să ți se menționeze greșelile făcute, ai încercat să induci ideea că Vura726 nu știe ce vorbește; că el ar avea o problemă, nu tu. Nu te-ai gândit că poate mai urmăresc și alții ce se întâmplă. Ai făcut pe neștiutorul față de Vura726 și pe victima față de cei care au intrat aici mai târziu, când textul tău arăta deja mult mai bine. Faptul că erai pe cale să reușești, dovadă comentariile lui Mafianul și cel al lui Lurch_M ("Și eu aș fi curios să văd cu ce greșeli vine Vura726, dar ceva îmi spune că nu o să dea curs cererii." - acum șters), m-a determinat să scriu acest mesaj.

D3XT3RY0NuT, îți lipsește onestitatea. Ai fi putut să recunoști că ai greșit, să înveți și să mergi mai departe. Ai fi fost apreciat. Dar ai preferat să te lustruiești pe tine încercând să-l ridiculizezi pe Vura726, așa drept mulțumire pentru bunăvoința pe care ți-a arătat-o atunci când și-a luat din timpul lui ca să-ți deschidă ție ochii. Și chiar ți i-a deschis, că până când nu ți-a scris el primul mesaj nu ai început corecturile.

În paralel cu Vura726, ai avut un lung schimb de replici cu alfi383727, în care ai fost de asemenea lipsit de respect, mergând până la vulgar explicit. Nu redau ce i-ai scris - cireașa de pe tort -, probabil că a fost picătura care a dus la ștergerea în bloc a comentariilor.

În concluzie, pentru motivele arătate la punctele 1 și 2, părerea mea este că în acest moment nu ești potrivit nici să contribui la dezvoltarea cursului și nici să moderezi. Îți lipsesc pe de-o parte cunoștințele necesare - ori poate răbdarea de a le pune în aplicare? - și pe de altă parte atitudinea potrivită pentru ceea ce ți-ai propus să faci. Toate acestea nu vin peste noapte, din păcate, dar cu ceva efort ai toate șansele să le dobândești. Depinde doar de tine. Probabil că până acum m-ai trimis deja la plimbare, ca pe alfi383727. Ar fi fain ca situația în care te afli să fie doar temporară și să ieși cât mai curând din rândurile acelor persoane din cauza cărora "societatea română nu o să progreseze niciodată la un nivel înalt", după cum ai spus chiar tu.


***Pe măsură ce îți corectai greșelile, adăugai textele următoare (pe unele le-am extras din comentarii mai lungi):

 • De ce nu menționați greșelile?! Măcar luminați un prost ca mine...

 • Și încă aștept să subliniați greșelile din articol... O seară bună!

 • Încă aștept să menționați greșelile făcute de mine în publicarea articolului... Sau tot ce vă doriți este să criticați și să faceți din țânțar armăsar pentru o prepoziție greșită...

 • Sunteți genul care „nu critică, doar își exprimă opinia”. Să nu-mi mai bat capul cu greșelile pentru că nu există? Și pentru o amărâtă de propoziție sunt considerat un analfabet?

 • Ați spus să nu judec persoane după câteva cuvinte scrise, dar dumneavoastră ați făcut asta considerându-mă un analfabet pentru o prepoziție greșită.

Prepoziția sau propoziția (trebuie să te hotărăști) de care zici nici măcar nu e dintre greșelile din textul inițial E din celelalte.


EDIT:

Ciudat! De îndată ce am postat comentariul au apărut și cele pe care le credeam șterse, și încă două pe care nu le mai văzusem, postate de Vura726 și de D3XT3RY0NuT aparent în urmă cu 8 ore. Ciudat, pentru că am dat refresh la pagină de n ori în mai multe browsere în ultimele ore și nu-mi mai apăreau decât 7 (le-am numărat) și tot 7 scria că sunt și sus de tot. Acum scrie că sunt 24. În fine, pe unde am scris de comentarii șterse, vă rog să ignorați. Probabil că a fost vreun bug.

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Vura726
Vura726
 • 25
 • 19
 • 14

Sunt surprins.( pozitiv ! ) Eram pe punctul sa abandonez discutia asta. Pana si eu o luasem pe aratura in comentarii. Nu pot sa zic decat : multumesc coto.i

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Salutare! Mulțumesc pentru răspunsul civilizat pe care l-ați dat. Ceream cu insistență să fie menționate greșelile mele pentru că chiar puteau să apară, deoarece am scris această discuție oarecum neglijent. Nu, n-am modificat discuția decât foarte repede după publicarea acesteia, omițând două litere și câteva diacritice. Dacă chiar aș fi făcut acest lucru, aș fi modificat și expresia „pe grabă” (aici era vorba despre prepoziția greșită). Limbajul un pic vulgar folosit a fost din cauza modului lor de adresare, lipsit de respect. Puteți observa că au dorit în mod expres doar să mă atace din modul de scriere al comentariilor, cum ar fi expresia dată de domnul Vura726 cu proștii ce vor să intre în rai, făcând aluzie că aș fi unul. Nu în ultimul rând, eu doresc să modific doar anumite greșeli foarte evidente, cum ar fi aceea în care se pronunță cuvântul „bad”, dar se dă ca traducere „bed”. Și voi fi foarte atent înainte de a modifica. Nici nu doresc să fiu moderator, doar un mic contribuitor care dorește repararea greșelilor evidente.

În rest vă doresc toate cele bune și mulțumesc mult de tot de finețea dată în răspunsul dumneavoastră! Dacă chiar spuneți că nu sunt capabil încă, nu rămâne decât să încerc peste un an.

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Mafianul

Buna idee! Una cu pat triplu, sa fie loc! Hahahahaaaa! Si alta de bicicleta, de rezerva!

Dar ce treba are asta cu Ro-Eng?

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Vura726
Vura726
 • 25
 • 19
 • 14

Draga Ioane, sau mai bine Y0NuT draga

Probabil ca moderatorii cursului de limba engleza pentru vorbitorii de limba romana sunt niste oameni foarte ocupati, asta daca nu cumva au murit toti sau si-au luat campii cand vad ce prostii debitam.Ca sa devii moderator sau colaborator al cursului trebuie sa cunosti foarte bine ambele limbi (asa cum bine ai subliniat). Tu in 2 fraze si o propozitie simpla ai facut 4 greseli de gramatica si 2 de exprimare. ( pe care vad ca te-a dus capul si le-ai corectat ulterior, sau, ti-a suflat fratele conlocuitor Martifanul ? ) Iti dai seama ca ne derutezi pe toti cu modul tau de exprimare ! Nelu draga, mai mult ca sigur ca si blastamatii de moderatori au observat asta si le-a fost jena sa-ti spuna. Bineinteles,daca n-au murit toti,asa cum ziceam. In rest toate bune, aferim cum zice turcul ! ( sakin ol )

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Salutare! Accesând acest link (https://incubator.duolingo.com/courses/en/ro/status), puteți observa că acest curs nu are niciun moderator sau contribuitor, deși ar trebui. Și ați putea să menționați clar greșelile pe care le-am făcut? Există o mare probabilitate să fi făcut mai multe, deoarece acest articol a fost scris pe grabă. În momentul în care voi deveni contribuitor, voi verifica de câteva ori modificările pe care vreau să le aduc, pentru a mă asigura că nu înlocuiesc o greșeală cu alta, poate chiar mai mare. În rest mulțumesc pentru răspuns și o zi bună!

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

Pe grabă??? OMG!!! Ce expresie ciudată... Chiar dacă ai scris ,,în grabă,, ...dacă este așa cum spui și cunoști ,,foarte bine,, ambele limbi, NU îți poți permite să faci asemenea greșeli...

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Îmi pare rău pentru această greșeală! Recunosc că nu sunt un maestru în limbajul mai popular, dar Duolingo nu predă aceste expresii. Și aș vrea să subliniez că eu doresc doar remedierea anumitor greșeli evidente și adăugarea de traduceri alternative, cum ar fi acceptarea formei de viitor „o” + conjunctivul verbului de conjugat la prezent. Și încă aștept să subliniați greșelile din articol... O seară bună!
PS: Ghilimelele în limba română se pun jos doar la începutul cuvântului sau citatului dat.

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

,,Pe grabă,, NU este o expresie populară...este o expresie greșită... Eu, spre deosebire de tine, nu m-am lăudat că sunt o bună cunoscătoare a limbii Române sau a oricărei alte limbi... Cu toate acestea, observ că exprimările tale, lasă de dorit...în opinia mea, mai trebuie să exersezi încă mult și bine limba maternă!

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Am spus că am greșit când am formulat această expresie. Și nu uitați că în limba română nu capitalizăm limbile, așa că „limba Română” este o greșeală majoră. Încă aștept să menționați greșelile făcute de mine în publicarea articolului... Sau tot ce vă doriți este să criticați și să faceți din țânțar armăsar pentru o prepoziție greșită...

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Sunteți genul care „nu critică, doar își exprimă opinia”. Să nu-mi mai bat capul cu greșelile pentru că nu există? Și pentru o amărâtă de propoziție sunt considerat un analfabet? „Errare humanum est” spune un dicton latin. Din afirmația „Pun ghilimelele cum am chef” rezultă multe despre personalitatea voastră... Nu în ultimul rând, multitudinea de erori de pe Duolingo nu rezultă neapărat din cunoștințele despre limbă, cât din niște buguri neașteptate, dar mă îndoiesc că ați avea experiență în programare...

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Sunteți foarte amuzantă! Răspunsul dumneavoastră final chiar mă face să îmi pară rău că am pierdut timpul cu dumneavoastră. Dovedește cu câtă atenție ați citit răspunsul meu... Ați spus să nu judec persoane după câteva cuvinte scrise, dar dumneavoastră ați făcut asta considerându-mă un analfabet pentru o prepoziție greșită. Ați putea să dovediți gradul de cunoaștere al limbii române prin niște documente oficiale? Presupun că în zadar aș arăta rezultatele mele de la examene, că dumneavoastră tot o să împrăștiați venin... Din cauza unor asemenea persoane societatea română nu o să progreseze niciodată la un nivel înalt. Hai sictir! PS: Nu era nevoie să traduci dictonul dat de mine. Folosesc doar expresii și cuvinte al căror înțeles este bine cunoscut de mine.

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

Iar eu am spus că așa greșeală nu poate să își permită să facă, persoana care pretinde că are cunoștințe bune de limba Română... Eu nu te critic! Repet, poate reușesti să înțelegi până la urmă...NU stăpânești bine limba Română. Iar în legătură cu greșelile observate de Vura, nu îți mai ,,bate capul,, ...dacă nu reușești să le observi, atunci e chiar rău. P.S. Pun ghilimelele cum am chef...pentru că eu nu stăpânesc limba Română așa de bine ca și tine! P.P.S. Platforma Duolingo are multe fraze și propoziții formulate greșit, ne-am obișnuit cu acest lucru, dezacordurile sunt cele mai urâte...și știi de ce întâlnim toate acestea pe această platformă? Iți răspund tot eu...pentru că, la un moment dat(la început probabil) au fost acceptați ca moderatori, niște tipi care și-au închipuit că sunt buni cunoscători de limbă Română, însă de la mare distanță se observă că nu este așa. Toate cele bune! Spor la învățat.

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

Totuși...trebuie să revin să îți spun că expresia ,,hai sictir" a spus totul despre caracterul tău!

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

„Errare humanum est” Este omenește săgreșești... mă faci să râd. Eu NU am spus că am greșit, am spus că așa am dorit să pun ghilimelele, ai înțeles acum? Dacă te-ai referit la tine, este altceva. Îți dau un sfat și anume nu mai judeca oamenii după aparențe, pentru că personalitatea cuiva, nu o poți evalua citind câteva cuvinte. P.S. Ai spus că te îndoiești de cunoștințele mele SEO...așadar eu consider că ai rămas îndoit!

Si enim nunc silueris, philosophus

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

Ești dus rău... Nu am afirmat niciodată că ești analfabet... Dar se pare că ti-ai pus singur această etichetă! Ești doar un frustrat...atât! Am încheiat discuția, nu merita efortul!

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Mafianul

Mai, mai.... ce clocoteste in voi sangele latin... Ce, am gresit ceva gramatical sau de exprimare? Hahahaaaaaa...

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Mafianul

Errare humanum est, sed perseverare diabolicum (Seneca). A gresi este omenesc, dar a persevera (evident in greseli) este diabolic (Alifie3837).

Si cand te gandesti ca omul ala nici macar nu facuse greseli ca sa fie repede varsat acid pe el... (sper ca nu-mi veniti cu "niciun" dezlegat ca va descalificati singuri!)

Ce mai tura-Vura? Yessssss...! Ce amuzant, ce amuzant!!!!

(Ups! Mi-a scapat o grenada?)

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Nu-i așa... Multă lume mă crede mai prost...

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

Wow!!! Ce bine că te-ai dezghețat tu...nici nu știu ce făceam fără tine! O pereche de ochelari cred că ai nevoie, totuși două să-ți iei, poate atunci vei putea citi cu mai mare atenție discuțiile. Și neapărat prezentarea pe care și-a făcut-o D3XT3RYONuT, acolo unde se spune că este un bun cunoscător al ambelor limbi... Eu, spre deosebire de el, nu am pretins că pot scrie sau vorbi corect, în nici una dintre cele două limbi, cu toate acestea, am putut observa greșelile strecurate în textul lui. Până una, alta, opinia mea în ceea ce îl privește rămâne neschimbată, necioplit și bineînțeles acum frustrat!

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/mihaigamin4

luati-va o camera.

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Mafianul

Cert este ca discutiile au un sistem ciudat de evidenta. Uneori sunt ascunse unele postari, alteori acestea sunt evidentiate in ordine total aleatoare, doar cronologica nu!

Hei! Acum ca varza s-a impacat cu capra (prin intermediul lupului, dupa o radiografie computerizata completa, hahahaaa) este loc de partyyyyyy!! Sau.... mai bine zis de muncaaaaaa! Hai sa facem XP-uri, LINGOT-uri si sa invatam limbi straine fara sa ne mai ponegrim :-)

La treaba deci! STOP JOC!

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Vura726
Vura726
 • 25
 • 19
 • 14

Pentru N3LU: Nimeni nu iti doreste raul.Stii cum se spune: ,,Primum discere,dein docere" ( mai intai sa inveti tu si apoi sa inveti pe altii). Nemo errat uni sibi,sed dementiam spargit in proximos accipitque in vicem. (pe asta te las s-o descifrezi singur)

Pentru alfi: Sarutmana, nu trebuie sa va enervati pentru ca tot felul de trogloditi vor sa ne fie profesori.Sunt multe greseli la acest curs tocmai pentru ca au fost acceptati unii ca D3XT3RY0NuT.Saracul nici nu-si da seama unde si cate greseli a facut. ASTA E GRAV, nu faptul ca a gresit (toti gresim pana la urma).

Pentru moderator: D-mle,domnilor ! lasati omu asta sa fie colaborationist daca isi doreste asta cu atata patos si ardoare.Dati-i sansa sa fie fericit, nu-i distrugeti viitorul ! Cu totii gresim, cine nu greseste in viata ? UNUL singur e fara greseala, dar si pe ala ne-am enervat si l-am batut in cuie pe cruce acum 2000 de ani. ,,ULTIMA RATIO REGUM" (ultimul cuvant il au regii)

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

De ce nu menționați greșelile?! Măcar luminați un prost ca mine...

cu 6 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Lurch_M
Lurch_M
 • 19
 • 12
 • 10

Și eu aș fi curios să văd cu ce greșeli vine Vura726, dar ceva îmi spune că nu o să dea curs cererii.

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Vura726
Vura726
 • 25
 • 19
 • 14

Nu mai avem cum sa le vedem pentru ca teluricului i s-a soptit si a modificat repede ,,articolul" (cum zice el ). El scrie ,,articole" aici ! Doamne ca mare Ti-e gradina si multi ... sar gardul cand poarta raiului e deschisa larg ! ( ... = enoriasi , ca sa nu zici ca te-am atins )

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/D3XT3RY0NuT
D3XT3RY0NuT
 • 24
 • 22
 • 13
 • 8
 • 8
 • 8
 • 401

Nu, nu am modificat discuția... Și de ce te chinui să pui ghilimele jos, dacă pe cele de sus tot în stil anglo-saxon le pui? Și recunosc că eu foloseam termenul de „articol” pentru discuție. Scuză-mă pentru greșeală!

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/alfi383727
alfi383727
 • 23
 • 18
 • 11
 • 56

Acum mai și minți? Ai modificat discuția și nu doar o dată! Ce penibil, ești de râs.

cu 5 luni în urmă

https://www.duolingo.com/Vura726
Vura726
 • 25
 • 19
 • 14

,,Nimeni nu greseste numai in dauna lui,ci transmite nebunia celor apropiati si o primeste din nou de la ei." Epistulae--Seneca Philosophus (traducerea de mai sus)

cu 6 luni în urmă