https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

Most hagyom abba

Már egyszer lenullázták egy hosszú szériámat, akkor nagyon elment a kedvem az egésztől, mert jó volt látni a napok számában a saját kitartásomat. Aztán pokol lett a munkahelyen, ami azóta is tart, de legalább napi egy szériát akkor is megcsináltam, hogy benne maradjon a gondolkodásomban az egész és akkor vissza is mentem a gyakorlás elejére, mert újat tanulni már nem volt bennem energia, de gondoltam, hogy az ismétlés legalább jól bevési az eddig tanultakat. Mostanra értem oda, hogy épp folytattam volna az új leckékkel, erre ma reggel belépek és minden, de tényleg minden nyomorult leckém, amit újra kiaranyítottam, le van nullázva, de tökig, az összes lecke.
Tudom, hogy ez nem veszi el a tudást, de az ember az olyan, hogy valami módon szereti érezni és látni a haladását. Hát ma reggelre ezt elvették. Szóval nekem most lett elegem ebből, meg az állandó újításokból is. Mintha újra és újra hanyatt löknének, olyan érzés. Meg olyan, mintha sose engednének előrelépni, a Duolingon csak hátramenés van. Tényleg most rohadtul ki vagyok akadva!

March 28, 2018

11 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/karak74

Kedves Normandie!

Meg tudom érteni a bosszankodásodat. Nálam azt érték el a "kedveskedések" (és hogy sok olyan esetet olvastam, amikor másokkal toltak ki), hogy már nem veszem komolyan a Dou-t, mint legfőbb nyelvtanulási lehetőséget. Eljátszadozok még itt, de nem érzem a fontosságát. Inkább más források után kutatok. Egyenlőre ezt a fonalat is fenntartom, de már nem szánok a Duo-ra napi szinten órákat, mint egykor. Szinte csak a szériákat kergetem itt, de már az is megkérdőjeleződik bennem, hogy minek.

Igen, amit mondasz, azt én úgy hívom, hogy "A kis herceg effektus." ("Felelős vagy azért amit megszelídítettél.") Vagyis valaki segítséget ígér, bizalmat kér, te bizalmat szavazol és ő hátba döf. Persze, itt lehet vitatkozni, és persze kissé árnyaltabb a kép, hiszen sok tudást ad és adott a Duo, ami ott van bennünk, na de mégis. Mint amikor egy kutya gazdája eteti ugyan a kutyáját, meg oltatja, stb, de azért minden héten jól elveri.

Hogy mit teszel, azt neked kell eldöntened. Bárhogy is, én további jó tanulást és szép napokat kívánok neked:

Árvai Zsolt

March 28, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

Igen, jobb lenne a sok technikai újítás helyett némi tartalmi fejlődés. Mert az olyan mondatok, hogy "Nekem van a te TV-d", azok simán benne maradnak. És borzasztó mennyiségű az ismételtetés, olyan, mintha az iskolában minden évben visszatérnének ugyanarra a könyvre és sose tanulnának újat.

March 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/9owls

Valószínűleg neked is frissítette a régi verziót az új koronásra.... Olvass bele ebbe a topikba: https://www.duolingo.com/comment/26647842

March 28, 2018

https://www.duolingo.com/profile/nj2xe

Több helyre írtam már hogy A2-B1 szintig jó a Duo, feljebb egyszerűen nincs semmi. Ingyenes oldal, ezért sokan nem tudják hogy ez egy nemzetközi üzleti vállalkozás, amelynek Magyarország nem jött be (úgy néz ki), ezért nem is nagyon foglalkoznak vele. Aki szeretne tovább haladni annak angol ingyenes oldalakat (Google) és a Youtubet ajánlom. Annyi az ingyenes tartalom, hogy nem is lehet mindet megnézni. Nekem a Duolingoban az azonnali visszajelzés tetszik jó eséllyel az összes mondatot láttam már, újat nem tud mutatni. A napi 20 pontot megcsinálom, ha nagyon kezd elszaporodni az ismételni való, akkor rááldozok 2 órát és leviszem, de már 2 hónapja nem ez a fő tanulási oldalam.

March 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

Franciául tanulok, nem angolul. Az angol baglyot kétszer megcsináltam pár hét alatt, angolra ez nem pálya. Angolt az English attack-on hallgatom, de az fizetős. Ha lehiggadok, lehet, hogy itt folytatom a franciát, majd meglátom.

March 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

És van még egy angolos oldal, nagyon jó hanganyagokkal, de most nem találom, a munkahelyemen el van mentve. Ha nem fejeltem el, majd beírom ide.

March 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

http://www.talkenglish.com Ezen nagyon jó hanganyagok vannak. Szeretem hallgatni.

April 4, 2018

https://www.duolingo.com/profile/9owls

Mostanában én is főleg a franciát nyomom, szeretem a Labs - Duo stories -t hallgatni, olvasni, megoldani - már megjelent a 4. széria is a történetekből. Jó hallgatni a pergő francia beszédet, ráadásul történetenként 20-30 pontot is lehet kapni. Te próbáltad?

March 30, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Normandie12

Nem, eddig be se néztem a Labs-ba, de tényleg jónak tűnik, bár így elsőre egy kukkot se értettem belőle... hát pergőnek tényleg pergő. :D Köszi, nagyon jó ötletet adtál. :)

March 31, 2018

[törölt felhasználó]

    Megértelek!!!!

    March 29, 2018
    Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.