https://www.duolingo.com/Dimitra956826

Στέμματα - Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια ανάρτηση σχετικά με τα Στέμματα. Αυτή είναι η ελληνική μετάφραση, για όσους ενδιαφέρονται ή έχουν απορίες σχετικά με την νέα μορφή:


Γεια σας!

Πριν από λίγους μήνες, σας είπαμε για τα Επίπεδα Δεξιοτήτων (τα οποία τώρα αναφέρονται ως "επίπεδα στέμματος" ή "στέμματα") και για το πόσο ενθουσιασμένοι ήμασταν να τα φέρουμε σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό, κάθε νέος χρήστης έχει τα Στέμματα. Και όπως πιθανώς παρατηρήσατε, έχουμε αρχίσει να εισάγουμε και τους μαθητές με παλαιότερους λογαριασμούς στο νέο σύστημα. Φυσικά, με οποιαδήποτε αλλαγή έρχεται μεγάλη ανησυχία και σύγχυση, ειδικά με μια τέτοια αφοσιωμένη βάση χρηστών. Με αυτή τη τελευταία μικρή αναβάθμιση, μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε πολλά σχόλια και ερωτήματα από εσάς! Δε θέλουμε να ασχοληθούμε μόνο με τα βασικά σε αυτό το φόρουμ, αλλά επίσης σχεδιάζουμε να γράψουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους όσους μεταβαίνουν σε Στέμματα για να βεβαιωθούμε ότι έχουν φτάσει σε όλους τους μαθητές μας.

Επομένως, εδώ είναι μερικές ερωτήσεις και ανησυχίες, και οι προσπάθειές μας να τις απαντήσουμε ή επιλύσουμε. Εάν δεν βρίσκετε τις δικές σας, ενημερώστε μας στα σχόλια!


Τι είναι τα Στέμματα;

Τα στέμματα είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που πιστεύουμε ότι μας επιτρέπει να διδάξουμε καλύτερα. Κάθε δεξιότητα που έχετε, έχει ένα "Επίπεδο Στέμματος" που σχετίζεται με αυτή. Όταν ανεβάσετε το επίπεδο μιας δεξιότητας, κερδίζετε ένα Στέμμα, και οι τύποι ασκήσεων που βλέπετε θα γίνουν πιο δύσκολοι. Μπορείτε να επιλέξετε να εμβαθύνετε σε δεξιότητες και να ανέβετε επίπεδο ή να συνεχίσετε με νέες δεξιότητες και νέο περιεχόμενο.

Πρόκειται για έναν ολοκληρωτικό επανασχεδιασμό του δέντρου δεξιοτήτων που επιλύει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Duolingo: το να παραμείνει διασκεδαστικό για τους περιστασιακούς μαθητές, προσφέροντας ακόμη πιο εξελιγμένο περιεχόμενο για τους σοβαρούς μαθητές. Οι περιστασιακοί μαθητές μπορούν ακόμα να περάσουν όλο το δέντρο αρκετά εύκολα, ενώ οι πιο προχωρημένοι μαθητές μπορούν να εμβαθύνουν περισσότερο, ανεβάζοντας το επίπεδο των δεξιοτήτων τους και κερδίζοντας Στέμματα.

Θεωρήστε πως τα Στέμματα προσθέτουν μια νέα διάσταση στο δέντρο. Αντί να προχωράτε απλά στο δέντρο, τώρα μπορείτε να προχωρήσετε βαθύτερα σε κάθε δεξιότητα. Αυτό μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε πιο δύσκολες ασκήσεις (όπως ακρόαση και γραφή στη γλώσσα εκμάθησης) όταν είστε έτοιμοι γι 'αυτό - και μόνο αν το θέλετε.

Σας ενθαρρύνουμε να δείτε την αρχική ανάρτηση για τα Στέμματα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Έχασα όλη μου την πρόοδο!

Μην ανησυχείτε, στην πραγματικότητα δεν τη χάσατε. Μπορεί το να βρίσκετε δεξιότητες που κάποτε ήταν χρυσές να είναι και πάλι πολύχρωμες να σας προκαλεί έκπληξη, αλλά όλα τα μαθήματά σας που "ολοκληρώθηκαν" πριν, είναι ακόμη ολοκληρωμένα. Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε κάθε λέξη όπως ακριβώς συνηθίζαμε.

Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιήσαμε το πόσες φορές έχετε δει τις λέξεις σε μια δεξιότητα και το πόσες φορές έχετε τις λέξεις αυτές σωστές για να αποφασίσουμε αν θα σας τοποθετήσουμε στο Επίπεδο 1, 2 ή 3. Επειδή τα επίπεδα γίνονται πιο δύσκολα όσο ανεβαίνετε, δεν νιώθαμε άνετα να τοποθετήσουμε κάποιον στο Επίπεδο 4 ή 5, αφού το παλιό σύστημα δεν έδινε αρκετές ασκήσεις για να τοποθετηθείτε σε αυτά τα επίπεδα. Φυσικά, αν γνωρίζετε πολύ καλά τη γλώσσα, αυτό μπορεί να μην είναι το σωστό επίπεδο. Αλλά, είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι προσφέραμε πριν.

Θα μειωθεί η πρόοδός μου με την πάροδο του χρόνου;

Δεν υπάρχουν σχέδια για την μείωση της προόδου των δεξιοτήτων με την πάροδο του χρόνου. Μόλις κερδίσετε ένα στέμμα, θα το κρατήσετε! Αυτό ουσιαστικά μείωσε τη σύγχυση από τους μαθητές που αισθάνονταν ότι έχασαν πρόοδο όταν οι δεξιότητές τους αποδυναμώνονταν. Θέλουμε οι χρήστες μας να βλέπουν τις γνώσεις τους να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, με κάθε μάθημα που κάνουν.

Τι γίνεται με την επανάληψη ανά διαστήματα; Πώς μπορώ να ξέρω σε τι θα κάνω εξάσκηση μετά;

Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε συνεχώς. Υπάρχουν πολλές επιλογές με αυτό το νέο σύστημα, και παρόλο που μερικοί μαθητές αγαπούν αυτή την επιλογή, άλλοι προτιμούν συστάσεις για το τι πρέπει να κάνουν. Συλλέγουμε πολλά δεδομένα σχετικά με την τρέχουσα χρήση για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο σύστημα που προτείνει τα σωστά επόμενα βήματα για κάθε μαθητή. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς.

Εν τω μεταξύ, το κουμπί εξασκησης είναι πάντα εκεί, το οποίο λαμβάνει υπόψη τις πιο αδύναμες λέξεις σας όταν επιλέγετε σε τι πρέπει να εξασκηθείτε. Η κοινότητά μας έχει επίσης μοιραστεί εξαιρετικές προτάσεις για το τι λειτουργεί για τον καθένα. Προσωπικά, εγώ μαθαίνω νέο περιεχόμενο μέχρι να νιώσω πιεσμένη, μετά γυρίζω πίσω και ανεβάζω το επίπεδο των δεξιοτήτων για να εξασκηθώ και να νιώσω πιο άνετα.

Το κουμπί "εξάσκηση" λειτουργεί;

Η εξάσκηση λειτουργεί ακριβώς όπως και πριν, αλλά δεν έχει πλέον οπτική επίδραση στο δέντρο σας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η εξάσκηση σας βοηθά να αναθεωρήσετε και να ενισχύσετε τις λέξεις που πρέπει, δεν ανεβάζει το επίπεδο των δεξιοτήτων ούτε ξεκλειδώνει νέο περιεχόμενο. Αυτό συνέβαινε και πριν από τα Στέμματα.

Θέλουμε να την αντικαταστήσουμε με κάτι πιο ικανοποιητικό στο μέλλον.

Θα έχουμε την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε το παλιό σύστημα;

Θέλουμε να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι εδώ: τα Στέμματα θα πάνε σε όλους. Αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη για να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε και προσθέτουμε πιο δύσκολο περιεχόμενο για όσους το θέλουν. Τα οφέλη που έχουμε δει είναι απίστευτα. Καταλαβαίνουμε ότι μερικοί από εσάς θα χάσετε ή θα προτιμούσατε αρχικά το παλιό σύστημα, αλλά αισιοδοξούμε πως θα προσαρμοστείτε για να αγαπήσετε και αυτό το σύστημα :)

Το παλιό σύστημα είχε αρκετά χρόνια βελτιώσεων και επαναλήψεων. Γι 'αυτό είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που το νέο αυτό σύστημα τα πάει ακόμα καλύτερα. Φανταστείτε μόνο πόσα μπορούμε να πετύχουμε, από αυτό το νέο σημείο εκκίνησης!

Ποιος έχει Στέμματα τώρα; Πότε θα τα αποκτήσω;

Περίπου οι μισοί χρήστες έχουν Στέμματα. Οι νέοι χρήστες τα έχουν εδώ και λίγο καιρό, και δώσαμε στο 10% των παλιών λογαριασμών τη δυνατότητα να πάρουν Στέμματα. Για κάποιους χρήστες μετατράπηκαν αυτόματα και οι μετρήσεις φαίνονται εξαιρετικές για αυτή τη δοκιμή A / B. Θα δώσουμε τα στέμματα σε όλους τις επόμενες εβδομάδες.

Μπορώ να κάνω τεστ στα Επίπεδα; Μου παίρνει πολύ χρόνο να φτάσω στο Επίπεδο 5.

Προς το παρόν όχι, αλλά δεν χρειάζεται να φτάσετε αμέσως στο Επίπεδο 5! Στην πραγματικότητα, συνιστούμε να μη φτάσετε στο Επίπεδο 5 με τη μία. Το επίπεδο 5 είναι υπάρχει για να δείξει ότι έχετε εξασκήσει αρκετά τις λέξεις σε αυτή τη δεξιότητα και πιθανώς δεν χρειάζονται περαιτέρω εξάσκηση σε αυτή για αρκετό χρόνο. Είναι εντελώς προαιρετικό. Ωστόσο, πιστεύουμε πως σίγουρα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο να σας ενθαρρύνουμε να μην τελειώνετε αμέσως μια δεξιότητα, καθώς αυτό μπορεί πραγματικά να γίνει επαναλαμβανόμενο. Και βέβαια παίρνουμε την ευθύνη για το ότι σας παρακινούμε να αγαπάτε και να στοχεύετε σε χρυσές δεξιότητες!

Σκεφτόμαστε επιλογές ώστε οι χρήστες να μπορούν να αποδείξουν τις υπάρχουσες γνώσεις τους σχετικά με τις δεξιότητες, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στο σωστό επίπεδο δυσκολίας από την αρχή. Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε πιο ικανοποιητική την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου (και όχι απαραίτητα να φτάσουμε στο επίπεδο 5).

Μου λείπει η δυνατότητα να κάνω εξάσκηση σε δεξιότητες ξεχωριστά.

Δεν καταργήσαμε την εξάσκηση των δεξιοτήτων, την ανανεώσαμε! Με τα Στέμματα, μετατρέψαμε την εξάσκηση σε περισσότερα μαθήματα. Με το παλιό σύστημα, θα ολοκληρώνατε μια δεξιότητα μία φορά, και στη συνέχεια θα κάνατε όση εξάσκηση θέλατε. Με τα Στέμματα, ακόμη ολοκληρώνετε την δεξιότητα για να προχωρήσετε, αλλά στη συνέχεια είστε σε θέση να κάνετε εξάσκηση με αυξανόμενη δυσκολία και να λάβετε συγκεκριμένη πρόοδο και επιβράβευση κάθε φορά.

Μου λείπει η δυνατότητα να βλέπω τις λέξεις σε κάθε μάθημα.

Μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να το επαναφέρουμε σε κάποια μορφή, αλλά τώρα πιστεύουμε ότι το να επενδύσουμε σε καλύτερους τρόπους για να βλέπουμε και να εξασκούμε λέξεις έχει περισσότερο νόημα.

Μου λείπει ο βαθμός ευχέρειάς μου.

Παρά τις προσπάθειές μας, ο βαθμός ευχέρειας (fluency score) δεν ήταν τόσο ακριβής όσο θέλαμε να είναι. Προκάλεσε πολλή σύγχυση, ειδικά για τους μαθητές που δεν κατάλαβαν γιατί ποτέ δεν έφτασαν στο 100%. Μπορούμε να το αναθεωρήσουμε αργότερα, αλλά προς το παρόν προκαλούσε περισσότερο κακό παρά καλό.

Δεν μπορώ να επιλέξω πια τι μάθημα θέλω να κάνω.

Θέλουμε να δώσουμε τη σωστή ισορροπία της επιλογής και της καθοδήγησης, και εξακολουθούμε να το ρυθμίζουμε αυτό. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακούσει παράπονα ότι το περιεχόμενο είναι πολύ δύσκολο. Η ανατροφοδότηση ήταν ότι η δυσκολία είναι εύκολη και φυσική ή ότι είναι πολύ εύκολη. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν ανησυχούμε πως οι δεξιότητες προχωρούν πολύ γρήγορα για τους μαθητές.

Το δέντρο μου φαίνεται το ίδιο και τώρα. Μου λείπουν οι χρυσές δεξιότητες.

Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επικρίσεις μας για τα Στέμματα. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για την καλύτερη εμφάνιση των Στεμμάτων έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι ικανοποιημένοι όταν φτάνουν σεε κάθε επίπεδο, όχι μόνο στο Επίπεδο 5. Υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουμε ένα σύστημα 5 επιπέδων που δεν έρχεται σε σύγκρουση με όλα τα υπάρχοντα χρώματα και δεν κάνει τα πράγματα υπερβολικά περίπλοκα. Δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτό!

Είπατε ότι τα Στέμματα πήγαν πολύ καλά στις δοκιμές A / B. Τι ακριβώς έκαναν;

Είδαμε οφέλη για όλους: οι μαθητές που χρησιμοποιούν περισσότερο την εφαρμογή, μένουν περισσότερο στο Duolingo, ολοκληρώνουν περισσότερα μαθήματα, πληκτρολογούν πιο πολύ στην γλώσσα εκμάθησής τους και κάνουν πιο δύσκολες ασκήσεις. Δουλεύουμε πάνω σε μια ανάρτηση ιστολογίου για να μοιραστούμε μαζί σας κάποια από αυτά τα ευρήματα, οπότε μείνετε συντονισμένοι!


Σας ευχαριστούμε όλους για την ύπαρξη μιας τόσο παθιασμένης κοινότητας. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια, διότι δείχνει πόσο ενδιαφέρονται όλοι για αυτή την εμπειρία που είναι το Duolingo. Συνεχίστε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον, να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία εκμάθησης γλωσσών.

Καλή εκμάθηση!

πριν από 9 μήνες

2 σχόλια


https://www.duolingo.com/Peter288486

Εγώ έχω να πω ότι δεν ήξερα τίποτα από Αγγλικά και μέσα σ΄ένα μήνα κατάφερα να γράφω και να καταλαβαίνω απλές προτάσεις. Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.

πριν από 6 μήνες

https://www.duolingo.com/AggelikiKo9

Με το νέο σύστημα είναι σαν να αρχίζουμε από την αρχή. Είναι υπερβολικά εύκολο. Εγώ προτιμώ να κάνω την πρακτική εξάσκηση από δίπλα. Σημασία έχει να προχωράμε σε πιο δύσκολα μαθήματα και όχι να ξανακάνουμε.... την αλφαβήτα...

πριν από 8 μήνες
Μάθε Αγγλικά αφιερώνοντας μόνο 5 λεπτά τη μέρα. Δωρεάν.