1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Mi a véleményetek az új koron…

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Mi a véleményetek az új koronáról?

April 12, 2018

29 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/Seneee

Nekem tetszik. Már minden aranyozott volt, most legalább van újra motiváció és így a 25-ös szint is gyorsabban meglehet + itt a spanyolnál én új mondatokat is észleltem.


https://www.duolingo.com/profile/9owls

A spanyolnál én is ráhajtok a 25. szintre... de nem a fát aranyozom vissza. Mostanában inkább a Labs/ Stories -on olvasom a történeteket, ott is jól lehet pontokat szerezni és az élő beszédet megérteni/hallgatni. Most tették fel a hetedik 10-es szövegcsomagot.


https://www.duolingo.com/profile/Chrumplee

Szerintem jó lett. Egy ideje már csak azért léptem be, hogy ne szakadjon meg a számlálás. Most hogy változott, szombaton és hétfőn is leültem 1-1 órára gyakorolni. Valószínűleg ki fogom szinezni a magyar-angol fát, de egyelőre csak az első 8 lecke van 5-ös szinten.


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Egy valamit biztos szeretek a koronákban: azt, hogy megszabadultunk attól a százaléktól, aminek semmi értelmét sem láttam. Az, hogy most nem arany a fa, nem zavar... Nekem minden témát 3. szintre "konvertált", kettőt feltornáztam 5.-re, hogy lássam, hogy működik a rendszer. Nincs olyan ambícióim, hogy bearanyozzam a fát, de gyakorolgatok... és párhuzamosan a fordított kurzuson is, mert ott csak egyszer vittem végig a fát annó és csak 14. szintre jutottam el. Szeretem az angol-magyar kurzust, mert hosszabb, nehezebb mondatok vannak benne.


https://www.duolingo.com/profile/Balna1988

szerintem jó, bár nagyon sokszor ismétlődik egy szó. Meg lehet szokni. Ugyanannyit tanulunk, mint a régi változattal, csak sok ismétléssel. De tehettek volna új szavakat, az igaz. Nem tudom, hány koronaszint van egy adott témából, majd lehet, hogy bővül a szókincs. Én az Alapokból a 3. koronaszintről indultam, valamiért arra tett engem, pedig már megvan a trófeám Angolból. Olvastam kommenteket, hogy valaki abbahagyta ezt a "komolytalanságot", mert sok az ismétlés, gondolom én, valaki unatkozik...


https://www.duolingo.com/profile/vari181516

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nekem is tetszik. Újra van kedvem gyakorolni.


https://www.duolingo.com/profile/CsabaLadanyi

Szerintem jó ötlet, az elején nagyon furcsa volt, de már megszoktam. Viszont a rossz véleményeket nem értem, már annak is örülni kéne, hogy egyáltalán van ingyenes nyelvtanulási lehetőség!!!


https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

Nekem tetszik! Nem bosszant, hogy megint színes lett az arany fa. Most azt gyakorlom, amihez kedvem van. Én már nem vállalkozom új nyelv tanulására, maradok az angolnál és gyakorlom naponta.


https://www.duolingo.com/profile/n.k.zsuzsa

Hogy ingyen tanulhatunk, azért nagyon hálásnak kellene lennünk és minden áldott nap köszönetet mondanunk a lehetőségért, ugyanis a nyelvtanulás nem olcsó mulatság. Elképedve olvasom egyesek véleményét, felháborodását, követelőzését. Úgy gondolom, hogy amíg ingyen részt vehetünk egy ilyen nagyszerű kurzuson, akkor legyen az bármilyen, örüljünk neki és használjuk, amíg lehet. Mindenkinek jó tanulást!


https://www.duolingo.com/profile/deakili

Ezzel teljesen egyetértek, örüljünk, hogy van lehetőségünk erre. Én már idősebb ember vagyok, ezt észre is veszem minden szellemi igénybevételnél, úgyhogy nekem az "unalomig való ismételgetés" csak hasznos. Nem értek a nyelvtanulás pedagógiájához, de a fiatal korombeli nyelvtanuláskor is szükségesnek láttam a többszöri ismétlést. (Valahol olvastam azt, hogy meghatározott számú ismételgetés szükséges ahhoz, hogy az idegen szavak rögzüljenek. Azoktól, akiket a következő megjegyzésem sért, előre is elnézést kérek, de fiatal koromban mi azt úgy tartottuk, hogy a jogi tanulmányokhoz és a nyelvtanuláshoz fenék /akkor mi ezt nem így hívtuk/ kell!) Úgyhogy: Kedves Duolingo! Köszönöm a lehetőséget.


https://www.duolingo.com/profile/nj2xe

Miért hiszik az emberek, hogy ami ingyenes az nem lehet igényes? Miért hiszed, hogy a Duolingo ingyenes? Persze van ez az ingyenes oldal, de van fizetős része és fizetős kiadványai is. Ezt fogd fel reklámnak, viszont a reklámok közül a legjobb.


https://www.duolingo.com/profile/n.k.zsuzsa

Minden lehet igényes, ami ingyenes, például lehet igényes az emberek hozzáállása az ingyenesen kapott lehetőségekhez is.


https://www.duolingo.com/profile/jcsabax

Teljes mértékben így van. Attól még, hogy ingyenes, vissza is lehet vele élni. Ebben nem csak azt értem, hogy előny érdekében, hanem akár csak azt, hogy folyamatosan megnehezíteni a már itt lévők dolgát (sok 'visszafejlesztés'). Mikor idejöttünk elcsábultunk(~megszelidültünk), és mint ismert, a 'róka' szerint is: 'Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelíditettél.'


https://www.duolingo.com/profile/Nagyjolan2

Addig szazalekban mutatta az eredmenyt, ami azt jelentette, 100% a cel. Lehetett viszonyitani. Most Koronaszint. Mi a legmagasabb koronaszint? Hol tartok most? Persze, nagyjabol tudom. (Messze meg a cel) Nekem az elozo jobban tetszett.

Ezzel egyutt, orulok, hogy megtalaltam a Duolingot. Koszonom. ... Ja, azt hiszem ertem. Mire a fa minden levele arannya valtozik 275 lesz a Koronaszintunk.


https://www.duolingo.com/profile/evezo
  • 2004

Nagyon tetszik. Sok munkat igenyel az uj bearanyozas, de Tudast es Koronat is kapok erte! Tetszik hogy nemcsak egyszeru ismetlest, hanem uj dolgokat is rejt a koronazasi modszer. Szamomra jo agytorna, amit nap mint nap elvegzek es nagyon elvezem ezt a tanulasi format. Tobb eve kovetem a Bagoly modszeret! Koszonom a lehetoseget. Duofuggo vagyok!


https://www.duolingo.com/profile/Cini10
  • 1137

Az új módszer egyébként tetszik, de sajnálom, hogy az eddig elért napok lenullázódtak, és most újra kezdi a számlálást.


https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

Ez érdekes! Nekem maradtak a napjaim!


https://www.duolingo.com/profile/Cini10
  • 1137

Hát akkor mi tórténhetett, hogy lehetne az eddigi napjaimat visszaallitani?


https://www.duolingo.com/profile/EditMszros

Kedves Cini! Nem tudom, hogy lehet ez. Valaki hozzáértő talán majd válaszol neked! Nem lehet, hogy kimaradt 1 napod? Mert akkor lenullázza.


https://www.duolingo.com/profile/Cini10
  • 1137

Termeszetesen minden nap teljesítettem a napi kitúzott célt, és ennek ellenére sajnos az új koronás rendszer elóról kezdte a napok számlálását.


https://www.duolingo.com/profile/kcsaba11

Nem rossz. Még nyilvánvalóbb, hogy milyen keveset tudok. :) Csinálom tovább, mintha semmi nem változott volna. Bár az a gyanúm, Duón nem fogok megtanulni angolul. Már kizárólag angol felirattal nézem a jenki sorozataimat, ami két éve még utópiának tűnt. A haladásom ezen a téren látványos. Felirat nélkül viszont végem van, annyira gyenge a szövegértésem. Valamit biztos fejlődtem, de alig értek valamit a beszédből.


https://www.duolingo.com/profile/laszlomargit

Nagyon tetszik ez a módszer,jól lehet gyakorolni.


https://www.duolingo.com/profile/Cini10
  • 1137

Nagyon szeretném, hogy az új koronás rendszer átállása miatt elveszett 350 napos szériám visszaállítása megtörténne, mivel egyetlen napot sem hagytam ki, ennek ellenére újra kezdte a számlálást.


https://www.duolingo.com/profile/Feri694989

Az átállás körül voltak problémáim, de csa iPAD-ról. Négyszer is nullázta az az napi teljesítményemet, hiába volt sokszorosa a vállalt napi szintnek. A napi számláló a tanulás közben érzékelte ugyan az az napi teljesítést, majd a nullázás után visszaállt az előző napra. Az volt a szerencsém, hogy volt vásárolt széria befagyasztásom. Három ilyent elvitt. Az átállás óta viszont rendben van. Kettő nullázás után írtam nekik. Az egyik napot visszaállították pontokkal együtt, a másikat már nem.


https://www.duolingo.com/profile/TrcaZita

Hát nem is tudom. Nagyon alaposan "beleveri" az ember fejébe az anyagot. Tegnap például 120 pontot csináltam, majdnem az egész étel témakört, mára az egész eltűnt! Kezdjem előről? Elvette a kedvemet!!!! :-(


https://www.duolingo.com/profile/nj2xe

Egy dolgot hiányolok: Ha hibátlanul megcsinálok egy leckét jó lenne 2 pontot kapni. Nem lényeges a különbség, de ha valamit hibátlanul tud valaki, akkor minek 10-20x ismételni, meg lenne egy kis plusz motiváció is.


https://www.duolingo.com/profile/felejthetetlen

Nekem is tetszik. Csak az a bajom, hogy már megint arany az egész fám, és nem találok elég nehéz és motiváló új kihívásokat. Azt nagyon sajnálom, hogy eltűnt a szövegfordítási lehetőség, azt szerettem. Hogy fogok így rendesen megtanulni angolul? Mármint, ha nem javít ki senki, ha hülyeségeket beszélek vagy fordítok? Vagy ne várjak mindent a Duolingo-tól, már így is nagyon sokat adott? Hát, ha nincs más lehetőség, akkor gyakorolok tovább szorgalmasan, hátha az ismétlések automatizmussá alakítják azt, amit már tudok...Köszönöm az eddigieket, kedves Duolingo! És reménykedem, hogy kitalálsz valami újat megint, amiből profitálhatok...:))))


https://www.duolingo.com/profile/kornel28

Miért szüntették meg annak lehetőségét hogy bármikor korábbi szinteket lehessen újra gyakorolni?Ez nagyon nem tetszik a korábbi verzióhoz képest és ennek lehetőségét vissza kéne tenni a programba!A rendszeres ismétléssel mélyül el a tudás de a program ezt gyakorlatilag nem engedi....:(


https://www.duolingo.com/profile/sziauram

Nekem nem tetszik szerintem értelmetlen és ha valaki csak ezért csinálja ezt az egészet akkor annak az embernek nincsenek céljai és ENNYI pont.

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.