- Forum >
- Topic: Czech >
- "Proč jej žerou ovce?"
15 Comments
464
Z vaší odpovědi stačí, že je to přijímaný překlad. Žádný čert z krabičky. A můj variantní překlad jen uvedením věty nepodàvám v Duolingu pouze já. Je to stručné. Osobně bych jej navrhoval přijmout za hlavní. Toť vše.
464
Ano, přišlo to mejlem , ze sledování diskuze a ja hned6 nepoznám, jestli je to aecz nebo czae. Chápu, ze je-li vstupem takto zadaná česká věta, tak jen mohu třeba říct, ze se mi nelibi. Toť vše. A sledovaných diskuzí mám tedy mnoho, ze dvou účtů, x48 a x-48. A oba v obou variantách.
36
Určitě. Ale česká věta tak byla zadána. Moderátoři mohou pouze moderovat v tomto případě pouze anglický překlad, nebo navrhnout větu k vyřazení. Takže je nutné rozlišovat který jazyk v daném kurzu je vyučován. Bohužel, sleduji oba.
While "je" is a correct accusative of the neuter "ono" (it), note that it's rather old-fashioned and high register. Native speakers will interpret "Proč je žerou ovce?" as "Why do sheep eat them?" unless it's clear you're asking about a singular object - and even then it will come off as snobby or weird to use "je" for a singular pronoun.