1. Forum
 2. >
 3. Onderwerp: English
 4. >
 5. "I am going to introduce you …

"I am going to introduce you to my family."

Vertaling:Ik ga jou aan mijn familie voorstellen.

April 30, 2014

9 opmerkingen


https://www.duolingo.com/profile/JaapWytze

Ik heb als vertaling "Ik ga je introduceren bij mijn familie" en die wordt fout gerekend. volgens Duolingo is het ïntroduceren aan" en niet "introduceren bij". Maar volges mij is mijn antwoord ook goed. Vergis ik me?


https://www.duolingo.com/profile/LowlandPhilomath

Moeilijk. Ik denk dat ze inderdaad beide mogen - en vermoedelijk in de praktijk naast elkaar worden gebruikt.


https://www.duolingo.com/profile/Lavinae

Volgens mij heb je het met 'introduceren aan' vaker over het introduceren van mensen en met 'introduceren bij' meer over een geneesmiddel of een nieuwe aanpak... dat zegt mijn taalgevoel, in ieder geval. Ik voeg ' introduceren bij' nu nog eventjes niet toe..ik kom hier wel op terug :)


https://www.duolingo.com/profile/LowlandPhilomath

Ha lavinae,

Zag toevallig dat Jaap ergens anders [bij 824] zijn nieuwe bevindingen had geschreven https://www.duolingo.com/comment/2858285 -- kort samengevat zou voorstellen aan of introduceren bij kunnen, maar is introduceren aan een contaminatie. Wat plausibel klinkt.

Enfin, misschien had je het zelf ook al gezien - dan is dit ten overvloede :)


https://www.duolingo.com/profile/Lavinae

Ik heb dat inderdaad al gelezen, alsnog bedankt! :)

Aan iedereen die ik het gevraagd heb klinkt 'introduceren bij' erg raar in de oren en Jaap geeft ook geen echte bron. Dit betekent niet dat ik het niet geloof...maar ik wil het gewoon zeker weten. ^^

Ik haal daarom één dezer dagen een voorzetselwoordenboek op bij de universiteitsbibliotheek. Misschien staat het daar in. :) In de tientallen boeken die ik nu gelezen heb wordt er geen vermelding gemaakt van introduceren met een voorzetsel, waarvan ik eigenlijk af zou leiden dat introduceren helemaal niet met een voorzetsel gebruikt zou moeten worden (je introduceert of je introduceert niet...) en inderdaad in de war wordt gebracht met voorstellen aan (waarbij je wel een meewerkend voorwerp hebt).


https://www.duolingo.com/profile/JaapWytze

Ha Lavinae, Ik heb geen bron inderdaad (alleen mensen die zeggen dat het zo is, maar dat is een beetje een magere bron ...). Ik zal er ook nog even naar gaan zoeken. Sorry dat ik mijn post niet hier had geplaatst, ik kon deze discussie zo snel niet meer vinden.


https://www.duolingo.com/profile/Lavinae

Geen probleem Jaap! :)
Het is super dat je meehelpt met het uitvogelen van deze puzzel, ik ben hartstikke dankbaar.

Overigens, sorry dat ik je discussie nog niet beantwoord heb, ik had gewoon nog geen antwoord. (;


[gedeactiveerde gebruiker]

  "introduceren bij mijn familie" is goed Nederlands (zie van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, 12e herziene druk, 1992 bij het woord introduceren)


  https://www.duolingo.com/profile/herman228001

  Ik ga mijn familie aan jou voorstellen. Waarom is dat fout?

  Leer Engels in slechts 5 minuten per dag. Gratis.