1. Forum
  2. >
  3. Topic: Danish
  4. >
  5. Beskriv din yndlingsfilm elle…

https://www.duolingo.com/profile/lautnera

Beskriv din yndlingsfilm eller serie

Hej! Der er ikke for meget aktivitet her, og så syntes jeg at vi skulle snakke lidt om vores yndlingsfilm eller yndlingsserie. En af mine ydlingserier er 'High maintenance'. Den findes på HBO, og den handler om en pusher som sælger marihuana i New York. Han cykler rundt om byen og så mødes han mange rigtig forskellige mennesker. Den er en interessant og rigtig sjov serie. Hovedpersonens navn høres ikke i hele serien, fordi han er bare vores øjne som viser os andre mennesker. (Det lyder rigtig abstrakt, men jeg håber at I kan forstå mig...) Hvad med jer? Har I set den? Hvad er jeres yndlingsserie eller yndlingsfilm?

July 28, 2018

9 Comments


https://www.duolingo.com/profile/ycUvuSap

Min kone og jeg så Jurassic park på dansk. Jeg har allerede set det mange gange på finsk, men den var den første gang for konen. Jeg tror at det er stadig en dejlig film, selv om det er gammelt.

Det er den enkle film jeg har set på dansk. Vi har også set nogle muminhistorier med vores datter, som kan godt lide dem.


https://www.duolingo.com/profile/lautnera

Der findes mange fantastiske dansk film - jeg har lige set Mænd og høns, Adams æbler og Blinkende lygter. De er rigtig sjove. Jeg kan også anbefale Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P. De er kriminalfilm baseret på Jussi Adler-Olsens bøger. Hvis du har Netflix, kan du se The Rain, som også er på dansk. Den handler om teenagere som prøver at overleve efter en virus dræber næsten alle i København.


https://www.duolingo.com/profile/McFoxxi

Min kone og jeg så Jurassic Park på dansk. Jeg har allerede set den mange gange på finsk, men det var den første gang for konen. Jeg synes stadig at det er en dejlig film, selv om den er gammel.

Det er den eneste film jeg har set på dansk. Vi har også set nogle mumihistorier med vores datter, som godt kan lide dem.


https://www.duolingo.com/profile/McFoxxi

Hej! Der er ikke for meget aktivitet her, og så syntes jeg at vi skulle snakke lidt om vores yndlingsfilm eller yndlingsserie. En af mine yndlingsserier er 'High maintenance'. Den findes på HBO, og den handler om en pusher som sælger marihuana i New York. Han cykler rundt i byen, og så møder han mange rigtig forskellige mennesker. Det er en interessant og rigtig sjov serie. Hovedpersonens navn høres ikke i hele serien fordi han bare er vores øjne som viser os andre mennesker. (Det lyder rigtig abstrakt, men jeg håber at I kan forstå mig...) Hvad med jer? Har I set den? Hvad er jeres yndlingsserie eller yndlingsfilm?


https://www.duolingo.com/profile/lautnera

Mange tak! Du er rigtig god til dansk grammatik, er du dansker?


https://www.duolingo.com/profile/Camilla-danesa

hej! Jeg synes det er en god ide at snakke om vores yndlingsfilm. Har I set den danske tv serie "Matador"? Den er virkelig godt lavet, det er en historie om menneskene i en dansk by omkring 1930-1945. Den er fuld af humor og historie.


https://www.duolingo.com/profile/lautnera

Det lyder interessant! Jeg vil tjekke det ud. Hvad sker der i byen? Kan du fortæl mere?


https://www.duolingo.com/profile/Camilla-danesa

der sker meget i byen! Der er så mange dejlige personer man lærer at kende i "Korsbæk" (en fiktiv by). Den skønne kokkepige, der styrer alt i køkkenet. Bankdirektøren som har sine menneskelige svagheder. Kommunisten som arbejder på stationen og diskuterer energisk med sine venner på jernbanekroen. Børnene der leger sammen, selvom deres familier er uvenner. Rige der bliver rigere. Gamle tante Møhge der bliver kørt rundt i byen i sin rullestol af sin ugifte datter. Hunden "Kvik", som altid er med sin ejer Larsen. Begyndende politisk uro i Tyskland, som ingen tror kan nå til Danmark. Tyske soldater på gaderne. Et par jøder i byen der hjælpes afsted i sikkerhed, i al hemmelighed. Modstandsfolk der mødes i små grupper. Kaffe bliver en mangelvare. Nogle forretninger blomstrer op, andre går til grunde. Og så, til sidst, befrielsen fejres i 1945.

Learn Danish in just 5 minutes a day. For free.