1. Φόρουμ
  2. >
  3. Θεμα: Troubleshooting
  4. >
  5. "Ο άντρας τρώει σάντουιτς" (π…

https://www.duolingo.com/profile/nafsika621471

"Ο άντρας τρώει σάντουιτς" (πληθυντικός?)

Απάντησα: "the man eats sandwich" και μου το έπιασε λάθος, ήθελε πληθυντικό "sandwiches". Στα ελληνικά όμως η λεξη σαντουιτσ δεν έχει πληθυντικό γιατί ειναι δανεισμένη απ' τα αγγλίκα ("ξενική"). Θα μπορούσατε ίσως να το διορθώσετε στα μαθήματα αν γραφατε "τα σαντουιτς" ή "δύο σάντουιτς" ή με κάποιο αλλο τρόπο να διευκρινίζεται οτι μιλάμε για πολλά σαντουιτς και όχι ένα. Ευχάριστω εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

August 16, 2018

3 σχόλια


https://www.duolingo.com/profile/YPSILONZ

Πιστεύω ότι ήθελε ένα άρθρο στο σάντουιτς για να είναι σωστή η πρόταση: The man eats a/the sandwich. Επειδή δεν έβαλες άρθρο, σου πρότεινε ως πιο κοντινή λύση το sandwiches, το οποίο στέκει και χωρίς άρθρο. Πιστεύω ότι και οι δύο τύποι θα είναι ήδη αποδεκτοί, αλλά περίμενε μήπως το επιβεβαιώσει και κάποιος μοντερέιτορ. Στο μεταξύ άμα σου ξανατύχει αυτή η άσκηση δοκίμασε με άρθρο και ενικό να δεις τι θα γίνει.


https://www.duolingo.com/profile/nafsika621471

Έχεις δίκιο, χρειαζόταν το άρθρο τελικά, ευχαριστώ!


https://www.duolingo.com/profile/Bacilic

Αυτή είναι και η σημασία της άσκησης, να σας μπερδέψει λίγο!
Αυτή η πρόταση μεταφράζεται στα αγγλικά και σε ενικό (απαραίτητη χρήση αόριστου άρθρου a) και σε πληθυντικό. Δεν υπάρχουν συμφραζόμενα για να καταλάβουμε αν είναι πολλά η λίγα σάντουιτς οπότε και οι δύο απαντήσεις είναι δεχτές.

Μάθε μια γλώσσα αφιερώνοντας μόνο 5 λεπτά τη μέρα. Δωρεάν.