https://www.duolingo.com/HajniCseri

Mi lesz ha vége lesz?

Komolyan mondom előre sajnálom, ha vége lesz a nyelvleckéknek. Nagyon rákaptam (a férjem szerint rákattantam) a nyelvtanulásra. Többet kuncogok mint bosszankodom bizonyos feladatokon. Komolyan, mi lesz, ha vége lesz? Ha sikeresen elvégzem mi a teendő?

4 éve

10 hozzászólás


https://www.duolingo.com/webtan
webtan
  • 20
  • 16
  • 5
  • 4
  • 4
  • 140

Tanuld a többi nyelvet a már megszerzett angol tudással! :)

4 éve

https://www.duolingo.com/zsalica

Szólalj meg angolul :) Beszélj sokat :) És képezd tovább magad Megszólalni biztos nem lesz egyszerű én már csak tudom

4 éve

https://www.duolingo.com/Janos-1907

Szerinted hogyan lehet ezt a "beszélj sokat" lépést gyakorolni? Mert ha magadban beszélsz az nem túl izgalmas pl. amikor hangosan olvasol fel valamit és fennáll a veszélye annak, hogy néhány dolgot rosszul ejtesz ki és így rögzül be, ami szintén nem jó. Nincs véletlenül egy olyan fórum-topic, hogy skype-on fel lehet venni egymással a kapcsolatot és beszélni egymással angolul (vagy más nyelven)? Az valóban hasznos lenne.

4 éve

https://www.duolingo.com/-nk-
-nk-
  • 25
  • 8
  • 7
  • 4

És fordíthatod az "életből vett cikkeket" (megmártózás).

4 éve

https://www.duolingo.com/minyo8

Ha végig értél akkor is lesz minden nap feladat mivel szinten kell tartani a frisseségeket. Ráadásul mindig egy kicsit nehezebbek lesznek a leckék ahogy gyakorlod őket. Ebben a fórumban "https://www.duolingo.com/comment/1877337" ajánlanak könyveket amivel kiegészítheted az itteni tanulást. Nekem nagyon bejött. No meg ugye az oklevelet is meg kellene csinálni a végén 5.00-ra. :)

4 éve

https://www.duolingo.com/ematon

Szerintem próbálkozz a továbblépéssel, ha más módszerrel is tanítanak. Ez a pár hónap nekem is feltöltődést és agyi felfrissülést hozott. Köszönet a létrehozóknak. .

4 éve

https://www.duolingo.com/TiborG.

szerintem sosincs vége..:-) nekem viszonylag hamar meglett az oklevél is, de utána is folyamatosan gyakorolni kell hogy meg is maradjon és fejlődjön a tudás.. viszont idővel egyre könnyebb..

4 éve

https://www.duolingo.com/ematon

Az én módszerem nagyon egyszerű. Én soha nem tanultam meg semmit tökéletesen. Hatvan évnek kellett eltelnie, hogy erre rájöjjek. Ezért az angolt, itt a Duolingon, nagyon sokszor gyakorolva, haladok. Rengetegszer "meglepetés" feladatokat csinálok.(Vakon rákattintok egy leckére). Ha körülbelül 8-9 hónap alatt végzek, aztán merek olyan közösséget keresni akivel a kiejtést is gyakorolom.

4 éve

https://www.duolingo.com/HajniCseri

Nemrég a youtubon néztem BBC-től dokumentumfilmeket. Jó pár szó, mondatszerkezet ismerős volt. Nagyon örültem neki....de messze nem értem még a teljes filmet. Nemrég egy ismerősöm a kérésemre skótul is beszélt hozzám, de csak néztem egy nagyot...Jót nevettünk.

4 éve

https://www.duolingo.com/HajniCseri

Köszönöm a válaszokat! Megfogadom! :)

4 éve
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.