https://www.duolingo.com/profile/sampi19

agyrém!

Hali! Komolyan mondom, megesz a fene. Lassan már hányingerem van a méregtől! Hónapok óta tanulgatok, nincs semmi gond. De amit mostanában tapasztalok attól már a falra mászok! Sorozatban jönnek olyan hibásnak ítélt visszajelzések mint pl.: "délután pihenek" nem jó a "pihenek délután" helyett; "mi dolgozunk délután" nem jó mert szerinte a helyes fordítás: "délután dolgozunk" lenne! Pedig a mondat úgy kezdődik, hogy "We...."! A kedvem elmegy az egésztől.

:\

November 22, 2018

17 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/9owls

A Megbeszélés gomb mellett van egy Bejlentés gomb is.

Gyakran előfordul, hogy nem fogadnak el minden jó választ. Csak úgy tudunk ez ellen tenni valamit, ha a javaslatokat a Jelentés gombbal küldjük el, arra általában reagálnak. Ha a javaslatodat elfogadják és hozzáadják a megoldásokhoz, emailt küldenek. Minél többet javítanak ki, annál kevesebbet fogunk mérgelődni.

November 22, 2018

https://www.duolingo.com/profile/N0tB3D

+9owls Nagy vagy xD. Jó sok nyelvet tudsz ember. Remélem én is megtanulok párat. De elöbb meglesz az angol :D

November 27, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Ferenc547667

Örömmel közlöm, hogy a rendszer visszaállt a megszokott kerékvágásba. Reggel kínomban, hogy ne veszítsek napot, meg akartam csinálni a napi vállalt pontszámot úgy, hogy visszamentem az alapokhoz gyakorolni. Gondoltam, itt gyorsabban végzek és nem idegeskedek a "hibás" válaszok miatt. Mondanom sem kell, nem sikerült hiba nélkül végigcsinálni az egy-két szavas feladatokat, mert például "He drinks" csak névelővel jó, "I eat" csak névelő nélkül. Elképzeltem, hogy aki most van az elején, az tanulás helyett főleg hülyülni fog, mert nem fogja megérteni a dolgokat. Ma este viszont szépen elfogadott mindent és dobta is az alternatív helyes válaszokat is. Gyorsan megcsináltam a soron következő nehezebb leckét (elvont fogalmak 2), és, láss csodát, hibátlanul. Úgyhogy jó tanulást kívánok továbbra is mindenkinek!

November 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/kogu4
  • 2011

Köszönjük, hogy "örömmel" megosztottad a jó hírt!

November 30, 2018

https://www.duolingo.com/profile/sampi19

És valóban. Simán lepörgettem egy gyakorló leckét. :)

November 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/rob487501

tényleg....menő:)

November 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Chrumplee

Ez ellen semmit sem tehetsz. Akadnak 4 éve jelzett javítatlan hibák is. Szerintem jelenteni is felesleges. Viszont annyi hiba meg nincs benne, hogy emiatt idegeskedj. Nem a pontok számítanak. Ha látod, hogy a megoldás a Tieddel azonos jelentésű, akkor azt helyesnek tekintheted, függetlenül attól, hogy kaptál-e rá pontot vagy sem.

Ez akkor lenne probléma, ha pl. egy dolgozatban nem fogadnák el a jó megoldásod és a jegyed múlna rajta, vagy a program által preferált megoldásból nem tudnád eldönteni, hogy a Tied helyes-e. De mi történik, ha itt nem kapsz egy jó megoldásra pontot? Semmi. Bekapsz egy leszarom tabláttát, ami lehet akár C vitamin is :) és mész tovább.

November 23, 2018

https://www.duolingo.com/profile/sampi19

Engem azért dühít, mert amíg meg nem oldom nem enged tovább. Egy leckében pedig gyakran négy-öt ilyen "hiba" is szerepel. Ráadásul ez eddig nem volt jellemző. Természetesen eddig is előfordultak fura dolgok de elenyésző arányban. Másik ami feltűnt, hogy amit eddig elfogadott azt most ilyen értelmetlen okból elutasítja. Pl. "Az állataink között vannak elefántok, teknősök...." mondat. Mindig ezt a választ adtam, elfogadta. Most ragaszkodik a "teknősbéka" kifejezéshez! Valaki mostanában belenyúlt itt valamibe és nagyon elcseszte.

November 23, 2018

https://www.duolingo.com/profile/sampi19

Írok ide pár példát, amivel most leckézés közben futok össze.
"I study" -- tanulok OK; én tanulok NOK; "we look at the menu" -- mi megnézzük az étlapot NOK; megnézzük az étlapot NOK; mi megnézzük a menüt NOK; megnézzük a menüt OK; "the week ends tomorrow" -- a hét véget ér holnap NOK; a hét holnap véget ér NOK; a hét holnap ér véget OK; "we rest in the afternoon"-- mi pihenünk délután NOK; délután pihenünk NOK; pihenünk délután OK; "i wish for a son" -- szeretnék egy fiúgyereket NOK; fiúgyereket szeretnék OK; "they study in the afternoon" -- ők tanulnak délután NOK; déultán tanulnak NOK; tanulnak délután OK; "we present our family" -- mi bemutatjuk a családunkat NOK; bemutatjuk a családunkat OK; És ez csak egy leckében volt! :)

November 23, 2018

https://www.duolingo.com/profile/9owls

Tényleg van, ami bosszantó, főleg a szórendes példák. Az olyanokat én régebben jelentettem, hogy el kellene fogadni az én megoldásomat is.
Az étlapot is el kellene fogadja menü helyett.

Abban van valami igaz, hogy magyarban nem szükséges kitenni a személyes névmást, csak ha hangsúlyozni akarjuk. Tehát az Olvasok, Megnézzük a menüt/étlapot, Bemutatjuk a családunkat mondatok jobbak, mint az ÉN olvasok,...

Látom, minden témát 5. szintre gyakorolsz. Ez lehet egy kicsit egyhangú, vagy éppen unalmas így egy idő után... Megpróbálhatsz előrehaladni gyorsabban, több témával 2-3 szintig, aztán váltogatva gyakorolni még belőlük, hogy ne egész nap mind ugyanaz legyen (pl. most a Jelen idő). Lehet, főleg ebben a témában vannak ezek a szórendes/ névmásos visszautasítások. Szintugrást olyan témáknál érdemes próbálni, ahol úgy érzed, hogy már biztosan megy.

Próbálj ne bosszankodni, nem érdemes.

November 24, 2018

https://www.duolingo.com/profile/9owls

Igazad van, a Jelentésnek sincs már sok haszna. Én kb. 4 évvel ezelőtt fejeztem be a kurzust, akkor még a moderátorok a fórumon is aktívak voltak és a Jelentésekre is folyamatosan kaptuk az elfogadási visszajelzést emailben... Mostanában nagyon ritkán látok moderátort a magyar fórumon...pár hónappal ezelőtt írt egyszer valamit egy Ádám nevű moder. Lehet hogy a "háttérben" sem nagyon aktiválnak már.

November 23, 2018

https://www.duolingo.com/profile/sampi19

hm... Írtál nekem pár sort ezen témával kapcsolatban. Email értesítőt meg is kaptam, de itt nem találom azt a hozzászólásodat.

November 23, 2018

https://www.duolingo.com/profile/sampi19

Kissé el van bújtatva de megtaláltam a levelező felületüket: https://support.duolingo.com/hc/hu/requests/new

November 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/N0tB3D

Igazad van. Előfordul... :/

November 27, 2018

https://www.duolingo.com/profile/Ferenc547667

Két napja tapasztaltam az elmondottakat, és próbáltam megfejteni a hiba okát. Nem egyedi hibákról van szó, hanem általános rendszer hiba. Azt is észre kell venni, hogy helyes válasz esetén, most soha nincs alternatív megoldás. Ez azt jelenti, hogy ha korábban az egyik lehetséges helyes válasz egy halmazból volt kiválasztva, most valószínűleg egy helyes válasz van (ami ráadásul nem mindig a legjobb), és amíg el nem találod, addig tényleg agyrém van. Így tanulni tényleg lehetetlen. Remélem az illetékesek is észreveszik a hibát és kijavítják.

November 28, 2018

https://www.duolingo.com/profile/sampi19

Az a baj, hogy szerintem észre nem fogják venni. Jelezni kellene nekik, de semmi "kapcsolat" menüt nem találok. Van tweet mg fb, de az fb oldalukra max posztolni lehet, azt meg moderálják. Az meg szerintem csak annyit jelent, hogy a negatív bejegyzéseket törlik, de utána nem néznek.

November 29, 2018

https://www.duolingo.com/profile/majom51

mit nem használjuk

November 28, 2018
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.