1. Φόρουμ
  2. >
  3. Θεμα: Troubleshooting
  4. >
  5. Διαφορές της εφαρμογής για κι…

https://www.duolingo.com/profile/uoLL8

Διαφορές της εφαρμογής για κινητά και tablet

Είναι περίπου μια εβδομάδα που "κληρονόμησα" το κινητό της συζύγου μου. Βγήκα στο Duolingo όπου διαπίστωσα πως, εκτός από τις "αγκυλώσεις" των κινητών, υπάρχουν μια σειρά από καλούδια, διαγωνισμούς, κίνητρα για μάθηση κλπ που δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα για κανονικούς υπολογιστές.

Έτσι για δοκιμή έκανα μια συνδρομή στο "Plus" με το Laptop όπου διαπίστωσα ότι, ενώ στην Desktop εφαρμογή δεν κερδίζω τίποτε σχεδόν (ίσως να είναι χρήσιμο στα Ιταλικά) στην περίπτωση του Android γίνεται ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Είδα ένα πραγματικά διαφορετικό Duolingo που δεν έχει καμιά σχέση με το "Σπαρτιάτικο" GUI της σελίδας για υπολογιστές. Έχει "λέσχες" για μέλη, διαγωνισμούς (mini tests), μετράει και ανταμείβει τις συνεχόμενες σωστές απαντήσεις, έχει Bonus πόντους, μπορεί να βρει κανείς άτομα στην περιοχή του για συναντήσεις με σκοπό την εξάσκηση στη γλώσσα κλπ. Το πιο σπουδαίο, ίσως, είναι ότι έχει ΚΑΙ προφορικές ασκήσεις όπου δοκιμάζει ο καθένας την προφορά του.

Τελικά διαπιστώνω ένα "ρατσισμό" ανάντια στα Desktop και Laptop μηχανήματα που δεν "τρέχουν" Android ή iOS. Παιδιά τι γίνεται; Θα έρθουν ποτέ αυτά τα καλούδια και σε μας, τους μη προνομιούχους, ή θα πρέπει ν' αγοράσουμε Tablets για να επωφεληθούμε από τις προηγμένες δυνατότητες του Duolingo;

Φιλικά Κλεάνθης

January 14, 2019

6 σχόλια


https://www.duolingo.com/profile/Dimitra956826

Καλημέρα κ. Κλεάνθη,

Κάποια χαρακτηριστικά της εφαρμογής υπάρχουν για όλους, εκτός αυτών με Plus λογαριασμό. Οι λέσχες (clubs), οι bonus πόντοι, οι προφορικές ασκήσεις, τα achievements, τα events είναι (δικαίως) διαθέσιμα για όλους :) Με τον Plus λογαριασμό βέβαια δεν εμφανίζονται διαφημίσεις, και, ίσως το καλύτερο και πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι ότι ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει μαθήματα για αργότερα και να τα κάνει χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

Σίγουρα θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα με λίγα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά δεδομένου ότι κάποιοι χρήστες είναι κάπως δυσαρεστημένοι με το νέο layout της εφαρμογής (για κάποιους έχει γίνει πολύ παιδική. Για κάποιους άλλους τα γράμματα είναι πολύ μεγάλα και άλλα τέτοια παράπονα αισθητικής :Ρ), δεν ανυπομονούμε για αυτή την μετάβαση, αν γίνει ποτέ. Επίσης, απ' όσο ξέρω, οι συσκευές με λογισμικό iOS έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και layout, από τα οποία μερικά είναι πάλι λίγο αμφιλεγόμενα.

Εξάλλου, προσωπικά, πιστεύω πως και η εφαρμογή θα μπορούσε να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο, με tips and notes για όλα τα μαθήματα, τα Stories (μικρές διαδραστικές ιστορίες για εξάσκηση, που προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο από υπολογιστή και για 4 γλώσσες), και τα Podcasts (ιστορία με ακουστικό, για λίγο πιο προχωρημένους μαθητές. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα από υπολογιστή και για μία γλώσσα, τα Ισπανικά). ^.^


https://www.duolingo.com/profile/uoLL8

Καλή σου μέρα Δήμητρα!

Πιθανότατα φταίει ο τρόπος που μπαίνω στο Duolingo, αλλά ΔΕΝ βλέπω τα Clubs, ούτε τις προφορικές ασκήσεις, ούτε τους Bonus πόντους. Σου μιλώ για τον Desktop υπολογιστή. Που είναι οι ασκήσεις π.χ. "σχολίασε στα αγγλικά και κέρδισε πόντους";

Επειδή τα Ιταλικά απαιτούν τη γνώση των Αγγλικών, μια και δεν υπάρχει UI στα Ελληνικά, τότε ναι, θα πάρω το PLUS, αλλά τώρα... τις περισσότερες λέξεις και αντικείμενα, νομίζω ότι, τα ξέρω, αλλά δεν ξέρω πως να τα βάλω στο σωστό χρόνο και στη σωστή σειρά. Δεν βλέπω πως μπορεί να με βοηθήσει το PLUS, Άλλωστε ο στόχος μου είναι τα Ιταλικά και οι "πόροι" μου περιορισμένοι.

Φιλικά Κλε


https://www.duolingo.com/profile/Dimitra956826

Μην ανησυχείτε, εγώ δεν ήμουν αρκετά συγκεκριμένη. Όταν έλεγα "για όλους", εννοούσα για όλους όσους δεν έχουν Plus λογαριασμό, στην εφαρμογή. Ο λογαριασμός plus είναι επί πληρωμή, αλλά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προανέφερα υπάρχουν στην εφαρμογή, ακόμη και χωρίς plus (και δεν είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα, από υπολογιστή.) ^.^


https://www.duolingo.com/profile/YPSILONZ

Προφορικές ασκήσεις έχει και στον υπολογιστή. Αντίθετα στην εφαρμογή (android που χρησιμοποιώ εγώ) για 1,5 περίπου χρόνο δεν είχε, τουλάχιστον στα ρώσικα που είναι η κύρια γλώσσα που μαθαίνω. Ίσως εξαρτάται από τη γλώσσα. Πάντως πολλοί λένε ότι είναι παντελώς ανακριβείς αυτές οι ασκήσεις.

Στην εφαρμογή, στις περισσότερες γλώσσες, λείπουν τα tips & notes που είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Επίσης δε μπορείς να επιλέξεις πληκτρολόγιο στις ασκήσεις που έχουν έτοιμα κουτάκια με λέξεις, κι έτσι μαθαίνεις πολύ λιγότερο και ορθογραφία και σύνθεση προτάσεων. Τα κλαμπ δε με βοηθάνε ιδιαίτερα, αφού δεν υπάρχει κανείς να διορθώσει τα λάθη μου.

Γενικά ο μόνος λόγος που δεν έχω ξερφορτωθεί ακόμα την εφαρμογή από το κινητό μου είναι ότι μοιράζει λίνγκοτ σε αφθονία (οκ, δεν έχω τι να τα κάνω πλέον είναι η αλήθεια, αλλά λειτουργούν σαν θέλγητρο) και ότι δίνει 50% επιπλέον XP (αλλά μόνο επειδή χρησιμοποιώ παλιότερη έκδοση, τώρα τελευταία το αφαιρέσανε κι αυτό το ατού).

Η καλύτερη δουλειά κατά την άποψή μου γίνεται στον υπολογιστή και όταν δε μπορώ να είμαι εκεί στον μπράουζερ του κινητού (εκεί μπορείς να απενεργοποιήσεις τα κουτάκια με τις λέξεις).
Επίσης στον υπολογιστή μαθαίνεις αναγκαστικά και πληκτρολόγηση στην ξένη γλώσσα, αν έχει διαφορετικό αλφάβητο απ'το λατινικό.


https://www.duolingo.com/profile/uoLL8

Πολύ θα μου άρεσε να ήξερα τις εντυπώσεις σου από την επαφή με τα Ρώσικα. Μπορεί να έχουν κάποιες ομοιότητες τα γράμματα, αλλά η προφορά που ακούω στα δελτία ειδήσεων της Ελλάδας με "τρομάζει". Νομίζω ότι είναι πολύ "μαλλιαρή" γλώσσα στην προφορά της.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου, που την θεωρώ πολύ δύσκολη.

Φιλικά Κλε


https://www.duolingo.com/profile/JoannaMylo

έχω την εφαρμογή στο κινητό μου με plus λογαρισμό. Πως μπορώ να το μεταφέρω και στον υπολογιστή? λίγο άσχετη... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μάθε μια γλώσσα αφιερώνοντας μόνο 5 λεπτά τη μέρα. Δωρεάν.