1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. A magyar-angol nyelvtanfolyam…

https://www.duolingo.com/profile/marianngizella

A magyar-angol nyelvtanfolyam sztem elég frusztráló

Ki hogyan látja? Sztem extra hosszú mondatokkal, perfekcionista módon gyakoroltat a Duo magyarról angolra. Ezekbe nagyon könnyen csúszik egy-egy hiba, majd a hibásat - természetesen - ismételteti. Így alig lehet egy-egy lecke végéreel jutni. Sikerélmény alig. Pedig jó lenne, mert sok olyan szó is van benne, ami az angol-magyarban nem fordul elő. De így vér izzadok:-), és néhány egység után hagyom a francba. Kinek mi a tapasztalata ezzel?

February 17, 2019

1 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Gondolom, a magyar-angol kurzuson a magyar kurzust érted angolul beszélőknek. Először fordítva értettem:)

Nekem is nehezebb volt, a hosszú mondatok miatt és főleg azért, mert sok jó szórendű mondatot nem fogadott el...
Magyarban kötetlen szórend van és egy angol mondatot többféleképpen lehet helyesen magyarra fordítani. Egy időben küldtem Jelentéseket az alternatív fordításokra... néha el is fogadták. Aztán felhagytam a Javaslatokkal, de végiggyúrtam az egészet 5. szintre, mikor bevezették a szintugrást.
Szerintem legalább 1. szinten érdemes végigmenni rajta, ha már nekifogtál... az új szavakat megtalálod mind ott is. Van sok olyan szó és kifejezés, ami az angol kurzusban nincs meg.

Én kb. 4 éve szereztem meg a magyar baglyot, de látom, hogy azóta is BETA fázisban van a kurzus, vagyis nem végleges... Még mindig fogadnak el javítási javaslatokat.

Tulajdonképpen az angoltanulás volt a célom minden más kurzussal, mert diákkoromban sajnos nem tanultam angolt.

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.