https://www.duolingo.com/harcsaikra

Sikeres nyelvvizsga :D

Kb egy-két hónap igen aktív duolingo használat+angol nyelvű sorozatok felirat nélkül=sikeres B2 középfokú nyelvvizsga :D Hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett a program létrehozásában, fejlesztésében!

4 éve

25 hozzászólás


https://www.duolingo.com/aratoklari

Gratulálok, nagyon ügyes vagy! Követendő példának tekintelek! Nekem is célom a nyelvvizsga, igaz már 60 éves vagyok.

4 éve

https://www.duolingo.com/maricusi

Szuper, még megkérdezhetem, hogy előtte tanultál angolt és mennyit?

4 éve

https://www.duolingo.com/harcsaikra

2006-ban érettségiztem belőle 3-asra, azután nagyon sokáig semmi, szinte teljesen kikopott az igencsak szerényke kis tudásom is. Újra kb 1 éve kezdtem vele foglalkozni, akkor 2 hónapig jártam heti egyszer tanárhoz, de ezt utólag rossz döntésnek tartom, mert sokkal kevésbé volt hatékony mint a duolingo, viszont baromi sokba került. Akkor próba szerencse alapon abszolváltam egy sikertelen TELC-típusú vizsgát. Euztán megint egy kis kihagyás következett, mert szakdolgozatot írtam és államvizsgára kezdtem készülni. Idén január legvégén sikeresen le is államvizsgáztam, majd február közepe fele találtam rá a duolingóra. Innentől csak ezzel készültem, illetve sorozatokat néztem angolul, ha valami nem volt tiszta nyelvtanilag, annak persze utánanéztem. Az eredeti tervem az volt, hogy napi 2-3 órát pörgetem a duolingót, utána meg a nap folyamán még megnézek rá 2 epizódot valamiből felirat nélkül angolul. Természetesen az elején ez nem jött össze, de a napi egy óra azért mindig megvolt és vizsgához közeledve az utolsó napokban talán még 3-4 órára is felkúszott. A vizsga április végén volt, DEXAM-típusú, az eredmény pedig tegnap került ki. Szóval a képlet úgy fest, hogy az alapokkal minimálisan tisztában lévő ember 2 hónap intenzív duolingo használattal le tud nyelvvizsgázni középfokon.

4 éve

https://www.duolingo.com/aptg.gabi

tiszta irigy vagyok! :D ügyes vagy!

4 éve

https://www.duolingo.com/gyula.ur
gyula.ur
  • 25
  • 19
  • 11

congrat.:)

4 éve

https://www.duolingo.com/spearwort

Gratulálok!

4 éve

https://www.duolingo.com/Campanella7

Gratula :-)

4 éve

https://www.duolingo.com/EmilFonydi

Szintén gratulálok!

4 éve

https://www.duolingo.com/homanna

Nagyon ügyes vagy és kitartó!!! Gratulálok!

4 éve

https://www.duolingo.com/Maja.cat

Gratulálok! :)

4 éve

https://www.duolingo.com/tegert

Gratulálok!

4 éve

https://www.duolingo.com/Unauna1

Jó, hogy olvastam a soraidat. Gratulálok!

4 éve

https://www.duolingo.com/leho.arpad

Gratulálok! :)

4 éve

https://www.duolingo.com/EszterFerenczi

Gratulálok!

4 éve

https://www.duolingo.com/K.G.P.

Meddig jutottál el Duolingón?

4 éve

https://www.duolingo.com/harcsaikra

Az utolsó nagy blokk van vissza, de ami előtte van, azon többször is átmentem. Köszönöm a gratulációkat!

4 éve

https://www.duolingo.com/tundisimon

Gratulálok! :) Nekem már megvan a szóbeli, most az írásbeli eredményére várok. Remélem az is hasonlóképpen jól sikerült. Egyébként nagyon hasznos ez az oldal. :)

4 éve

https://www.duolingo.com/Fahmel

Gratulálok!

4 éve

https://www.duolingo.com/btrfan99

grat

4 éve

https://www.duolingo.com/lerdora

Szia! Gratulálok! Milyen sorozatokat néztél? Azonnal értetted a nagy részét?

4 éve

https://www.duolingo.com/harcsaikra

Szia, ááá az elején több volt amit nem értettem, mint amit igen. Friends-en akartam végigmenni, mert nagyon könnyen érthető, de aztán egy évadot sem néztem végig belőle, mert nem kötött le, baromi lassan vánszorogtak az epizódok, ezért váltottam a szerintem kicsit nehezebb How I met your mother-re, amit az elejétől végignéztem. Ezt még duolingo használat nélkül kezdtem el nézni, ami azért hozott némi fejlődést, de ugrásszerűen megnőtt a megértett tartalom menyisége, amikor a duolingo-t is használtam mellette. Aztán a South Park következett, amiben elég sok a szleng, meg furcsa hangokon is beszélnek, de szerintem az is még az elég könnyen érthetők közé tartozik. Azt vettem észre, hogy nagyon fontos szempont a nyelvtanulásra szánt sorozatnál, hogy ténylegesen érdekeljen az tartalom amit nézel, hogy el tudj felejtkezni arról, hogy te most tulajdonképpen tanulsz.

4 éve

https://www.duolingo.com/lerdora

Köszönöm. A The Nanny-t választottam, mert magyarul imádom a csípős humorát... angolul még nem értem ezeket a poénokat vagy nem mindegyiket... remélem gyorsan fogok fejlődni. És a megszólalás? az hogy jött?

4 éve

https://www.duolingo.com/harcsaikra

Van egy ismerősöm, aki élég jól beszél, őt kértem meg, hogy néha skype-on beszélgessen velem, illetve tök más okból rendszeresen találkoztunk, de ilyenkor egy kicsit mindig élőben is tudtam gyakorolni vele. Próbáltam még ezt az oldalt is, ahol partnert lehet találni gyakorlásra http://www.speaking24.com/ de sokszor gyakoroltam egyedül úgy, hogy eljátszottam mindkét felet egy párbeszédben, vagy csak elmondtam egy eszmefuttatást valamiről

4 éve

https://www.duolingo.com/kokusz_fagyi

Gratulálok.:)

4 éve

https://www.duolingo.com/antoniaful
antoniaful
  • 14
  • 10
  • 10
  • 2

Gratula! Azt esetleg nem tudja valaki hogy milyen "tanúsítvány"-t kínál a Duolingo?

3 éve
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.