1. Fórum
  2. >
  3. Téma: English
  4. >
  5. Szókincsbővítés hatása a gond…

https://www.duolingo.com/profile/Chrumplee

Szókincsbővítés hatása a gondolkodásra

Nem tudom, hogy akad-e itt más is rajtam kívűl, aki agódott már azon, hogy vajon nem árt-e a szótanulás az agynak, illetve nem befolyásolja-e a gondolkodást. (Általában a nyelvzsenik ritkán jók matekból, így jogos a kérdés, nem hülyülök-e el a szótanulástól.) Most rábukantam egy cikkre, amelyik pont az ellenkező irányból, de lényegében pontosan ezt vizsgálja meg.

https://ahtaitay.blogspot.com/2017/09/can-increased-vocabulary-increase-our.html?m=1&fbclid=IwAR1tAyPjy6GNLnpr2BNiDVmVT5nGfmXg-o7GWe9rH7SuczljZvAPywvH30g

Aki lusta végigolvasni, de érdekli a válasz, annak leírom, hogy a cikk szerint a szókincs bővülése nem befolyásolja , hogyan gondolkodunk.

Szóval bátran lehet tanulni az idegen szavakat, sem okosabbak, sem butábbak nem leszünk tőle.

March 7, 2019

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Főleg 60-on felül szerintem kifejezetten hasznos a nyelvtanulás, ezen belül a szókincsbővítés, az agy frissentartására.
Nyugdíjas matektanár vagyok, de fiatalkorom óta a nyelvtanulás az egyik hobbym.
Mostanában az új szavakat sokkal többször kell elolvassam, gyakoroljam, mint 40-50 évvel ezelőtt... de szerencsére ez nem gond, mert időm is lényegesen több van :)
Annak idején az olaszt tanultam, nyelvkönyvből, szótárral... Lemezeket hallgattam, próbáltam leírni a szöveget és lefordítani. Segített az is, hogy románul is beszélek.
Most kihasználom az interneten a sok nyelvtanulási lehetőséget :)


https://www.duolingo.com/profile/AnyuUgyes

Abszolút egyetértek.Amihez hozzáteszünk,az nem árt hanem több lesz.


https://www.duolingo.com/profile/TOMCSI-1

MIÉRT RONTANA A HELYZETEN? inkább javít az ag térfogata is nőhet a nyelvtanulástól , komoly bebizonyították. https://hirmagazin.sulinet.hu/hu/nyelvek/a-nyelvtanulas-novelheti-az-agy-meretet A nyelvtanulás növelheti az agy méretét? szóval nem ártalmas... (matekból meg szerintem sokan nem jók, ha nyelv zsenik ha nem)


https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith

Érdekes cikk volt, köszönöm


https://www.duolingo.com/profile/WolfeeBeni

"Szóval bátran lehet tanulni az idegen szavakat, sem okosabbak, sem butábbak nem leszünk tőle." Na akkor megérte a sok fáradozás, ez megnyugtatott. Most már csak azt nem tudom, hogy matekból hogyan lehetnék gyengébb, hogy jobban menjen az angol. ( ;-) )

Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.