https://www.duolingo.com/vanxe1

gyakorlás

Az állatok témában elértem az 5. szintre. Nem léphetek tovább gyakorlás nélkül. De miért kell 18 kérdést 24 x gyakorolni?

April 8, 2019

3 hozzászólás


https://www.duolingo.com/Chrumplee

Rosszul csinálod. Annak nincs értelme, hogy 1 nap alatt leírod 1000-szer hogy alma és aztán fél évig nem is látod újra leírva. Úgy el fogod felejteni és mindig csak az aktuális leckére fogsz emlékezni. A rendszeres gyakorlás segít frissen tartani a már megszerzett tudását. Tehát megtanulod, ami hosszabb folyamat, aztán ritkán, de rendszeresen ismételned kell, hogy ki ne essen a memóriádból. Tehát ha már megtanultál egy leckét, akkor haladnod kell tovább, de vissza kell térned időnként ismételni.

A lényeg, hogy megtanulni valamit időigényes dolog. A megtanult dolgok megtartásához pedig időre és ismétlésre van szükség. A frissen megtanult dolgok gyakoribb és több ismétlést igényelnek, a régen megtanult, de rendszeresen ismételt dolgok frissen tartásához egyre ritkábban van szükség az ismétlésre és egyre kevebbet kell. Hogy mennyi időnként és mennyi gyakorlás kell, az egyéni adottságoktól függ. A lényeg az egyesúlyt megtalálni abban, hogy minél ritkábban, minél kevesebbet gyakrololva a korábban megtanult dolgok mindig frissek maradjanak.

April 8, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

A továbblépéshez MINDEN előző lecke legalább 1. szinten meg kell legyen. Nem muszáj minden lecke 5.szint legyen.
Neked az Étel-ital még nincs kész, azért nem enged tovább.
Itt is láthatod, hogy az még lila (0. szint):
https://duome.eu/vanxe1/progress

April 8, 2019

https://www.duolingo.com/TamsiGbor2

Én minden témát most megpróbálok kivinni MAX. ra!

April 8, 2019
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.