https://www.duolingo.com/IzabellaSz2

Változás a Duolingo gyakorlásnál

Kedves Tanulótársaim és Ügyintézők! Pár éve tanulom az angol nyelvet segítség nélkül a Duolingon. Sok változást megéltem már, soha nem kifogásoltam semmit, de néhány napja "nem engedi" a gép, hogy én döntsem el mit szeretnék gyakorolni, hanem következetesen CSAK azzal foglalkozhatok, amit számomra feladatnak kiír. Nem tudom ennek mi lehet az oka, de magam szeretném a továbbiakban is eldönteni, hogy mikor, mit gyakorolok! Felnőtt ember vagyok, nekem ne a gép határozza meg a tevékenységem. Szeretném, ha erre választ kaphatnék a Duolingotól is és kíváncsi vagyok a tanulótársaim véleményére is. köszönöm!

April 21, 2019

20 hozzászólás


https://www.duolingo.com/SILVERCHESS

Mivel egy számodra ingyenes rendszert használsz, kénytelen vagy elfogadni ezeket, ők diktálnak, ha ezzel nem értesz egyet hát nem... nekem nincs gondom a rendszerrel

April 22, 2019

https://www.duolingo.com/IzabellaSz2

Sajnálom, hogy nem tudunk teljesen egyetérteni, de attól még, hogy ingyen ajánlották a lehetőséget, nem következhet az, hogy mindent kénytelen legyek elfogadni. Felnőtt ember vagyok, minden szabályt betartok, talán elvárható, hogy magam döntsem el, mikor - mit szeretnék gyakorolni. Nem általános,vagy középiskolába járok - magam nyugdíjas pedagógus vagyok - ott voltak/vannak "kötelező" feladatmegoldások ( dolgozatok, feleletek, vizsgatételek ) de itt, úgy hiszem elvileg magam dönthetek, mikor,milyen anyagrészt kívánok gyakorolni. Jelenleg ettől a lehetőségtől fosztottak meg. Eddig nekem sem volt gondom a rendszerrel, de nem is ott tartok most, ahol a jeled mutatja. Köszönöm a válaszod!

April 22, 2019

https://www.duolingo.com/SILVERCHESS

Ha nem tetszik nem használod.... még mindig azt mondom, ők ingyen adják azt adnak amit akarnak. De ezen kár valóban vitáznunk én így gondolom.

April 22, 2019

https://www.duolingo.com/jcsabax

Akkor ahogy én gondolom :) : jogilag azt csinálnak amit akarnak, de attól még morálisan elmarasztalhatóak lehetnek.

May 18, 2019

https://www.duolingo.com/SILVERCHESS

semmilyen szinten nem marasztalhatóak el,,,, főleg amíg ingyen használod de mindegy....

May 18, 2019

https://www.duolingo.com/jcsabax

De igen, több szinen is, főleg nélkül meg pláne, de mindegy. :D

May 19, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Kedves Izabella, nem tudom, mi változott meg nálad a gyakorlásban. Én nem észlelek semmi változást, azt és úgy tanulok/gyakorolok, amit én akarok.

Az általános Gyakorlás gombbal a Duo azokból a témákból ad kérdéseket, amelyekből a statisztikája szerint gyengébb a frisseséged, amit régebben gyakoroltál. Ha nem azt akarod gyakorolni, akkor választhatsz mást.
Itt láthatod, hogy melyik téma 50%, 75% vagy 100% friss. https://duome.eu/IzabellaSz2/progress

Ha megnézed ezt, minden lecke után írja a százalékot és van egy súlyzó jel is (gyakorlás) minden lecke mellett. Ha arra klikkelsz, csak abból a témából kapsz kérdéseket. A 100% -os témákat is választhatod, ha azt akarod.

A kezdőlapon is kiválaszthatod, hogy melyik leckét akarod tanulni/gyakorolni. Látom, van 5. szinted is, 3. és 4. is.
Választhatsz, hogy a 3.-asokat akarod növelni vagy valamelyik ötöst gyakorolni.

April 23, 2019

https://www.duolingo.com/IzabellaSz2

Kedves 9owls Bocsánat ennyi információm van. Bár a linket amit most kaptam, eddig soha nem nyitottam ki, de épp ez a gondom, amit variációkként leírt. Mint látható van olyan feladatsorom, aminél már az 5. szinten vagyok és van, aminél csak a 3. 4. Úgy szeretnék gyakorolni, hogy egy témakört - adott esetben az ige múlt idejét végig - vittem és közben a szavak, kérdések, stb. okán belekezdtem számomra kicsit egyszerűbb feladatsorba is. Naponta szoktam gyakorolni és úgy szándékoztam, hogy egy nehezebb és esetenként egy aktuálisan könnyebb sort oldok meg. Ez változott meg nálam, kb. 1 hete. NEM ENGED BE sehová, kizárólag mondatokat tudok fordítani, írás, hallás, szavak kiválasztása ( nem jó a meghatározásom!) alapján. Kezdetben arra gondoltam talán a vége felé járok a feladatsoroknak - így is volt - majd értesített, hogy teljesítettem az aktuális követelményt és azóta sem kínálja fel a választás lehetőségét, továbbra is csak múltidejű mondatokat kapok. Ebből következik, hogy NINCS KEZDŐLAPOM sem! Azt hittem esetleg más is tapasztalta ezt, de úgy tűnik csak velem történt ez a változás. Elismerem hosszú ideje gyakorolok - soha nem tanultam sehol angolul ( iskolában 4 nyelvet sajátítottam el, azokat használtam is, az angolt azért nem választottam, mert volt lehetőség csoportbontásban ( az ötvenes évekről van szó, amikor pl. a németet csak titokban lehetett tanulni ) francia és angol közül választhattam, akkor a francia mellett döntöttem, abból érettségiztem is, de nem nyelvszakon végeztem az egyetemen. Minden segítséget köszönök - az unokáim ( felnőttek ) egy kivételével, ő még egyetemista - külföldön élnek én pedig a 8o. életévemben járok és csak az agyam karbantartása miatt próbálok nyelvvel foglalkozni. Még egyszer köszönöm a segítőszándékot, remélem élni is tudok vele és még egy kicsit gyakorolhatok a saját elképzelésem szerint.

April 23, 2019

https://www.duolingo.com/IzabellaSz2

Kedves 9owls A segítségével sikerült megtalálnom amit kerestem. Változatlanul nincs kezdőlapom, de most már legalább tudom, hogyan jutok oda. Nagyon szépen köszönöm!

April 23, 2019

https://www.duolingo.com/SILVERCHESS
April 23, 2019

https://www.duolingo.com/IzabellaSz2

Nagyon szépen köszönöm a segítségét, nagyra értékelem a szándékot ( most kipottyant egy könnycsepp ) Látom, ha a részleteket is megismerik az emberek, azonnal másképp ítélnek. Még egyszer köszönöm!

April 23, 2019

https://www.duolingo.com/elisabeth902461

Kedves Tanulótársam, IzabellaSz2 I'm not bothered by what you have. I decide what I want to learn and if it were then several people would have talked about it! greet

April 22, 2019

https://www.duolingo.com/IzabellaSz2

Dear Elisabeth9o2461 Just is that duolingo does not allow me at this time! Thanks your answer!

April 23, 2019

https://www.duolingo.com/KaticaKiss1

Kedves Tanulótársaim! Meg tudja valaki nekem mondani azt, hogy a mai nap folyamán miért nem jutottam be a duome lapomra, hiába próbálkoztam. Tegnap még simán engedte. Különben csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy tetszik nekem ahogy a duó megújult. Szerintem így inspirálnak minket a sok gyakorlásra, mivel a szintugrás összesen már csak 20 ponttal jár, pedig olyan jó volt ugrálni. Üdv Katicabogár (kiskiralyka)

April 26, 2019

https://www.duolingo.com/SILVERCHESS

Hova nem jutsz be? Minden ilyen program változik megújul stb, sajnos van akinek ez nem tetszik mert megszokta az ősrégit, de gondolom érted, a felhasználók egy részének meg lehet, hogy pont az új tetszik, sajnos igasságot tenni nem könnyű. (pl nekem tetszik a vérfrissített duo)

April 26, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Én is az előbb láttam, hogy a duome személyes oldal nem tölt be minden adatot.
Nem tudom, hogy megszüntetik, vagy csak dolgoznak valami változtatáson... Kár lenne, mert sok infó van rajta.
Az angol fórumon is jelezték, a moderátorok is hozzászóltak - várjuk ki a végét.

https://forum.duolingo.com/comment/31891558

April 26, 2019

https://www.duolingo.com/SILVERCHESS

de mi ez?

April 26, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Könnyebb megmutatni, mint elmagyarázni... Ez itt az én duome progress lapom: https://duome.eu/9owls/progress
Láthatod, melyik leckénél hogy állsz, amelyik nem 100% , azt régen nem gyakoroltad.
A te lapod nem töltődik be, gondolom azért, mert az elején vagy. 100 napos széria után többet lehet látni az egész tevékenységedről.

April 26, 2019

https://www.duolingo.com/SILVERCHESS

köszi

April 27, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Most már a te lapodat is látom, lehet tegnap nem írtam nagybetűkkel. https://duome.eu/SILVERCHESS/progress Igen, jól tippeltem: azért untad meg, mert 5. szintig gyakoroltad az első leckéket egyhuzamban - és így tényleg unalmas :)
Haladj tovább, ne ragadj le egy témánál, ha már tudod és értelmetlen annyiszor gyakorolni egymás után.

April 27, 2019

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.