https://www.duolingo.com/Unauna1

Jó tanácsok, hasznos linkek

Szívesen fogadnánk a magasabb szinten járók hasznos tapasztalatait és bevált kiegészítő forrásait címmel, linkkel. Köszönjük ha segítesz!

4 éve

3 hozzászólás


https://www.duolingo.com/HajniCseri

Nekem leginkább a jó öreg szótáraim segítettek, amelyeket a lányomnak vettem régebben. De elektronikus segítőtársaim is akadtak (fordításkor): https://translate.google.hu/?hl=hu#en/hu/ http://hu.bab.la/ Az angol igeidők: http://de.uw.hu/angol/angoligeidok.htm http://languagelearningbase.com/186/english-tenses Egy kis gyerekjáték: http://www.digitaldialects.com/English.htm Végezetül egy kis hanganyagos gyakorlás: http://www.speakenglish.co.uk/?lang=hu Ezeket a linkeket a többiek tanácsa alapján kerestem ki, csak tovább adtam őket. Remélem segíthettem :)

4 éve

https://www.duolingo.com/Unauna1

Köszönöm, nagyon hasznos linkeket adtál!

4 éve

https://www.duolingo.com/Unauna1

Van egy gyűjteményem amit mások írásaiból szedtem össze. Egy szót sem tettem hozzá, az egész kiollózott anyag. Gondolom vannak köztük hasznos és még hasznosabb linkek, nem hiába ajánlották őket. Jó szórakozást és hasznos találatokat annak aki átnézi, én is neki fogok állni.


Ingyenes nyelvtani összefoglaló (videókkal és zenével): http://www.zenesangol.com/angol_nyelvtan.html Ingyenes nyelvtani összefoglaló (részletesebben): http://www.ingyen-angol.hu/nyelvtan.phtml Igeidők összefoglaló: http://de.uw.hu/angol/angoligeidok.htm Többnyelvű online szótár rengeteg példamondattal: http://hu.glosbe.com/ Szótár, példamondatok: http://hu.bab.la/sz%C3%B3t%C3%A1r/ Angol kifejezések: http://www.speakenglish.co.uk/phrases/?lang=hu Androidra nyelvtani összefoglaló: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.raraxy.angol.nyelvtan Ezt az aranybányát itt a fórumban találtam: http://otevotnyelv.com/nyelvtanulasi-segedletek/ video-történetek szövegkönyvvel: http://learnenglish.britishcouncil.org/en/youre-hired/episode-1 szógyakorlás: http://szotar.weeg.hu/queez.php szótanítás: http://www.mywords.hu/index.php fontos szavak: http://www.speakenglish.co.uk/vocab/?lang=hu youtube-os kedvencem: https://www.youtube.com/user/EnglishLessons4U?feature=watch http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ http://www.youtube.com/channel/UC8pPDhxSn1nee70LRKJ0p3g http://lyricstraining.com http://learnenglish.britishcouncil.org/en/big-city-small-world http://digitus.itk.ppke.hu/~gyocs/B%E1ti%20L%E1szl%F3%20-%20V%E9ges%20Istv%E1n%20-%20Angol%20nyelvk%F6nyv%20tanfolyamok%20%E9s%20mag%E1ntanul%F3k%20sz%E1m%E1ra.pdf http://esl-lab.com/ Pár tipp. ha firefoxot használsz, akár felléphetsz a google translate oldalára, http://goo.gl/01QOcc beírod angolul a szöveget, a jobb alsó sarokba rákattintasz a kis hangszóróra és elmondja angolul, ahányszor akarod Szövegértés gyakorlásra elég jó szerintem. Ha van egy mikrofonod ezen az oldalon http://goo.gl/lA975g gyakorolhatod a kiejtést. Amit mondasz angolul azt felismeri és leírja csak a kis mikrofonra kell kattintani és mondhatod. ez is talán segíthet. Ezt azért használom mert itt a Duolingon nálam ez a funkció nem akar működni... A Google Chrome-hoz van egy bővítmény Select and Speak itt adható hozzá : http://goo.gl/i6IGj ha kijelölsz bármilyen nyelvü oldalon egy szövegrészt és rákattintasz az ikonjára azt felolvassa az adott nyelven, és lehet a sebességet is állítani. De van egy letölthető program is esetleg, az Ace Translator, ez minden nyelven fordít ide-oda és meg is hallgathatod a szöveget ahányszor csak akarod. Esetleg itt nézz utána : http://goo.gl/UIKFz0 Ezen az oldalon pedig felveheted amit mondasz és vissza is hallgathatod http://vocaroo.com/ itt meg párbeszédek vannak és utána kérdések mindenféle témában három nehézségi szinten: http://www.esl-lab.com/ https://plus.google.com/u/0/+learnenglishnetwork/posts https://www.verbling.com http://www.interpals.net Itt feladatokat lehet megoldani: http://www.englishpage.com/verbpage/verbtenseintro.html Ez az oldal is jó, rövid hangos és írott történetek :http://www.elllo.org/english/0001.htm Ez pedig egy hangos szótár : http://www.howjsay.com/index.php?browse=1let=A http://stack.hu/angol_szokincs/

4 éve
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.