https://www.duolingo.com/Zsuzsa149656

Időmérő edzés

Mit jelent az időmérő edzés? A válaszokat előre is köszönöm!

May 23, 2019

15 hozzászólás


https://www.duolingo.com/9owls

20 kérdést kapsz és egy bizonyos időt. Gyorsan kell válaszolni. Annyi pontot kapsz a végén, ahány kérdésre sikerül jól válaszolni mielőtt lejár az idő.
A lingot-boltban kell megvenni, utána a gyakorlásoknál mindig megkérdezi, hogy időmérővel vagy anélkül akarsz gyakorolni.
Csak egyszer kell fizetni érte.

May 23, 2019

https://www.duolingo.com/Zsuzsa149656

Köszönöm szépen a segítséget!

May 23, 2019

https://www.duolingo.com/JuditBarth2

Kíváncsi vagyok, hogy ez a verseny egyéni, vagy csapatverseny?

May 30, 2019

https://www.duolingo.com/AnitaZoe

Az időmérő? Az csak egyéni.

June 10, 2019

https://www.duolingo.com/JuditBarth2

Nem az időmérőre gondoltam, hanem az ezüst, arany stb. ligára

June 10, 2019

https://www.duolingo.com/AnitaZoe

Az is egyéni. Az a lényeg, hogy ha a továbbjutók közt vagy, akkor feljebb lépsz, ha nem akkor maradsz, vagy visszaesel. Bár vannak sokan egy ligában, de a te eredményed nem függ tőlük, és minden héten másokkal kell versenyre kelni függetlenül attól, hogy változott-e a ligád szintje.

June 11, 2019

https://www.duolingo.com/JuditBarth2

Nem az a gondom, hogy kivel játszom, és melyik ligában, hanem az, hogy valaki-"valakik"- nem egyedül játszik, hanem egy név alatt többen!

June 11, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Ne is foglalkozz az esetleges "csalókkal". A nyelvtudásuknak nem válik hasznára... Mellesleg nem is nagyon hiszem, hogy gyakori jelenség lenne, esetleg családtagok közt, akik tudják a másik jelszavát - de nem látok semmi értelmét.

June 11, 2019

https://www.duolingo.com/kiskiralyka

Azt szeretném tudni, hogy az időmérő edzésnél, - ha már többször átmentem ugyanazon a mondatsorokon - miért tűnik el olyan hamar az időm?? Egyszerűen úgy tűnik, hogy elveszik az időt tőlem, nem tudom mennyinek kell lennie, de kettőt pislantok és már ketyeg. Ti még nem vettétek észre??? Megszabják, hogy mit gyakorolhatok??

June 12, 2019

https://www.duolingo.com/kiskiralyka

Bepróbálkoztam a nehezebb anyagoknál, de ott csak a második mondatig jutottam el, már el is vette a kedvemet a Duó. Még aki nagyon jól tud, szerintem az sem tudja leírni a választ ennyi idő alatt. Nekem még ráadásul gondolkoznom is kellene, mert nem tudok egy pillanat alatt átmenni angolba és le is írni. 9owls Légyszí válaszolj!!!! Te biztos tudod, hogy miért van ez.

June 12, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Ha a súlyzó jellel indítod a gyakorlást, akkor megszabják: olyan témából adnak, amit régebben gyakoroltál.

A hátralevő időt mindig látod a jobb felső sarokban.

Gyakorolhatod a témákat egyenként, sorban - próbáld ki. Az első témáknál rövidebb, könnyebb kérdések vannak, ott megszokod a gyors válaszolást... aztán mész tovább, a többi témára. Nem baj, ha nem sikerül sok kérdésre válaszolni.

És még valami... A fiataloknak gyorsabban jár az ujja a billentyűkön vagy a telefonon, mint nekünk :)

June 12, 2019

https://www.duolingo.com/kiskiralyka

Az ujjammal nincs semmi baj, (dolgozó koromban ez volt a munkám) nagyon gyorsan tudok gépelni. Csak a fejem nem bírja követni, hogy fogalmazzak és írjak is. Még az alapoknál is van, hogy lefagyok, pedig tudom mit kellene odaírni, de mire leírnám elfogy az időm. Ha időmérő nélkül csinálom, akkor meg hiába jó mindegyik mondat, csak 10 pontot kapok, mert ott nem jutalmaz. Miért nem lehet ezt mondjuk úgy "testre szabni" ? Köszönöm a jó tanácsaidat, most éppen az első helyért verekszem, én még itt tartok. Majd biztosan én is lenyugszom, de olyan jó versenyezni. ÜDV

June 12, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Ja persze, az agyunk se olyan fürge, mint 20 éves korunkban :)

Látom minden témából 5. szinten vagy...
Akkor tényleg jó, ha az első leckéket próbálod többször szintugróval, amíg gyorsan fog menni és sok pontot kapsz rá.
Már nem sok hiányzik a 30 000 pontig, lehet meglesz ezen a héten itt is a 25.szinted.

June 12, 2019

https://www.duolingo.com/KaticaKiss1

Köszi a biztatást, szeretném én is hogy elérjem a 25. szintet. Azért hajtok. Meg akartam kérdezni tőled, hogy vajon melyik moderátorhoz tartozunk. Meg lehet ezt tudni?? Csak kíváncsi lennék rá. Mert amikor még a magyar-angol csoportba bevettek a Csuka László volt, írtam is neki valamit, de nem válaszolt. Akkor voltam bajban az email címem körül. De valahogy kikeveredtem belőle. Meg azt sem tudom, hogy mi szerint válogatják össze a ligásokat? Köszi, mára nekem ennyi, megyek kutyát sétáltatni (lassan gyógyuló :-) törött bokával.

June 12, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Csuka László nem a Duolingón moderátor, hanem a facebook-on hozott létre egy csoportot azoknak, akik a Duolingón tanulnak angolul, ő a csoport adminisztrátora. Én is tagja vagyok annak a csoportnak.

A moderátorok közül kettőt láttam mostanában a fórumon: jzsuzsit éa rdhelli-t. Ők a fordított kurzuson, az angol-magyaron is moderátorok.

Az angol fórumon olvastam, hogy azok kerülnek egy csoportba, akik ugyanolyan ligába tartoznak és nagyjából egyszerre kezdik meg a tanulást az új héten. Ahogy összegyűlt hétfőn hajnalban 50 (például zafírligás), indul a csoport... és így tovább.

June 12, 2019
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.