1. Forum
  2. >
  3. Subiect: Duolingo
  4. >
  5. Am nevoie de un sfat din part…

https://www.duolingo.com/profile/IubireVesnica

Am nevoie de un sfat din partea binevoitorilor...Notitele...

As dori sa stiu voi in ce tipuri de caiete va scrieti aceste cursuri de limbi straine, pe care le invatati pe duolingo (...ma gandesc ca vi le notati tot ce studiati cu duolingo nu doar "ramane" in contul vostru...)

... in cazul meu doar engleza, dar restul de limbi...?, cum procedati...?

Eu pana acum mi le-am scris in diferite caiete scrise avand foile goale, pe foi, ... dar acum trebuie sa mi le transcriu si nu stiu in ce anume - pana acum n-am avut timp din cauza lucrului foarte incarcat dar nici acum nu sunt mai libera -

Astept un raspuns cat mai urgent !

Multumesc !

June 10, 2019

6 comentarii


https://www.duolingo.com/profile/Strajescu

Scrisul este bun oricand inveti cuvinte noi; ex. scrii cuvinte pe o notita autoadeziva si o lipesti undeva la loc vizibil pentru cateva zile pana o fixezi in memorie. Cand cineva ti se va adresa in limba pe care o studiezi nu spui 'Stai sa-mi scot caietul cu notite', sinapsele tale trebuie sa faca legaturile rapid pentru un raspuns. Si inca un exemplu; Cand ne-am nascut orice limba era straina pentru noi si nu am luat notite ca sa invatam una. Cum am facut? Am fost inconjurati de acea limba, am vorbit-o, la inceput cu greu , apoi din ce in ce mai usor. Am petrecut cativa ani buni pana am descifrat tainele si intelesul cuvintelor. Acelasi lucru se va intampla si acum cu studiu si perseverenta. Tot ce-ti fixezi in minte nu poate sa-ti ia nimeni si dispui in orice moment de ceea ce stii. Nu alerga dupa mai multi iepuri. Invata doar engleza pana crezi ca o stapanesti si apoi mai vb. si de altele. Nu o sa-ti para rau pentru munca depusa! Anii trec!


https://www.duolingo.com/profile/IubireVesnica

Iti multumesc foarte mult pentru raspuns dar problema este ca autoadezive sunt pentru termeni noi dar cand vine vorba de gramatica, cuvinte noi incluse in fraze ca sa stii cum sa le utilizezi atunci ramane momentan caietul pana ce le inveti. Asa cum i-am scris la iiai, mi-am luat caiet dar acum sunt indecisa sa mai scriu ceva dar in acelasi timp ar trebui s-o fac. Ma mai gandesc doar pana maine, asa cum ai spus: trece timpul si odata cu el si anii nostri. Multumesc mult. Sa fiti iubiti amandoi!


https://www.duolingo.com/profile/iiai

Duolingo îți oferă în primul rând un instrument de exersare, care te ajută să memorezi. Într-adevăr, scrisul de mână te poate ajuta să fixezi noțiunile, este dovedit științific. Totuși scopul final al învățării este acela ca noțiunile și modul de utilizare al limbii să rămână în mintea cursantului. Așadar, nu contează pe ce scrii, câtă vreme asta te ajută să memorezi/reții noțiunile. Personal, le-aș păstra în formă electronică, pentru a le putea regăsi ușor la nevoie.


https://www.duolingo.com/profile/IubireVesnica

Multumesc mult pentru raspuns dar am o intrebare pentru tine: cand ai nevoie sa vb sau sa continui mai departe pe duolingo si nu mai stii cum se spune la termenul invatat deja, atunci e cam imposibil sa te intorci inapoi sau sa deschizi PC pentru a afla notiunea invatata dar si cam uitata. Azi mi-am cumparat caietul cu 200 file dar acum stau si ma gandesc ce sa fac: am FOARTE MULT de transcris in caiet, o sa-mi ia MULT TIMP daca aleg caietul DAR concomitent si varianta ta este foarte buna, sa ramana electronic dar sa arunc caietele in care am scris atat...iarasi nu e bine. Ma mai gandesc ce si cum sa fac. Multumesc mult pentru sfat.


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Poti sa folosesti si un caiet, dar si TOATE posibilitatile oferite de duolingo si de pagina duome.eu (care contine datele de pe duolingo)

https://duome.eu/IubireVesnica/progress

Pe pagina ta, langa fiecare tema este o bulina gri (la prima tema este un "bec", pentru indicatii). Daca dai clic pe acea bulina, iti afiseaza toate cuvintele noi din tema respectiva. La unele lectii sunt numai 10 cuvinte, la altele sunt peste 50. Poti ordona temele daca te uiti la SORT BY... Original.

Daca vrei, poti sa scrii cuvintele intr-un caiet, un fel de dictionar personal Duolingo.

Apoi poti cauta pe Duolingo, pe pagina de start in bara de sus, butonul Dictionar - acolo gasesti pentru fiecare cuvant traducere, exemple si propozitii.

https://www.duolingo.com/dictionary/en


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Cand stergi un comentariu postat de tine, dispar automat si raspunsurile date de alti utilizatori la acea intrebare cu butonul Raspunde. Cred ca stergerea este definitiva.

Iti repet aici cele doua propuneri pentru a retine cuvintele din curs (eventual poti sa le si scrii intr-un caiet).
- Poti vedea toate cuvintele din curs pe pagina ta duome.eu/IubireVesnica/progress
daca dai click pe bulinele gri din dreptul fiecarei teme

-Duolingo are dictionar pentru acele cuvinte, cu traducere si propozitii. Gasesti dictionarul pe pagina de start, in bara de sus.
https://www.duolingo.com/dictionary/en

Îmvață o limbă străină în numai 5 minute pe zi. Gratuit.