https://www.duolingo.com/MMartinB96

Aranyfa és Bagoly

Üdvözlöm a fórum közösségét. Bizonyára páran azt mondják van már téma ezügyben, és Google a barátom, de megmondom őszintén nem akarok értékes időt ezzel a kutatással tölteni mert mindenki mást mond, és a témák amiket találtam eléggé elavultnak tűnnek (4-5 évesek).

Ezért a mostaniakat szeretném megkérdezni, hogy ha teljesen végigcsináltam az 55 lecke mind az 5 szintjét angolból, akkor az 2019-ben milyen szintű tudásnak számít (A1, A2, B1, B2)? Mennyi hiányzik egy középfokú nyelvvizsgához (ha jól tudom ez a B2)?

Olvastam egy 5 évvel ezelőtti posztban, hogy később ezzel is fel lehet majd jutni (minden nyelvből) B2-re, ezt egy magyar fejlesztő írta aki a Duolingo kitalálójától idézett. Mennyiben sikerült ezt megvalósítani?

A végére meg annyit, hogy ha ez nem ad B2-t, akkor mivel lehet a leghamarabb elérni ezt a szintet? A beszéd és kiejtés hiányáról tudok ami a Duolingo-t illeti, ezt gondolom magántanárral lehet fejleszteni.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

June 15, 2019

5 hozzászólás


https://www.duolingo.com/9owls

Olvasd el ezt a bejegyzést, ez nem olyan régi, két hónapja tette fel az egyik moderátor.
A felújított francia és spanyol kurzusokkal el lehet érni az A2 szintet. https://forum.duolingo.com/comment/31483256

A nyelvtan, az írásbeli szövegértés és írás terén elég jó alapot ad a duolingo ... de a hallott szövegértés és a beszédkészség fejlesztésére kell valami mást is használni.

Gondolom, előtte is tanultál angolt, mert a pontszámod szerint sokszor használtál szintugrót.

A hallott szöveg értésére a napokban osztottam meg egy cikket, ahol 5 jó oldalt ajánlanak. Használhatod a kiejtés fejlesztésére is őket, ha hangosan elismételed a hallott mondatokat. Megnézheted itt

https://forum.duolingo.com/comment/32546357

Beszélgetésre letölthetsz alkalmazásokat, ahol angol anyanyelvűekkel is chatelhetsz. Például https://www.hellotalk.com/?lang=en

June 15, 2019

https://www.duolingo.com/MMartinB96

Köszönöm a hallás-értés linkeket, használni fogom.

Ha a felújított francia-spanyollal lehet A2-t, ezek szerint ez mindössze A1-es szint, a nyelvtant és írásbeliséget is beleértve?

Németes voltam mindig, abból is érettségiztem. Angolt soha nem tanultam.

A legtöbb helyen valóban azt használtam, de szintenként 0-1, maximum 2 hibával zártam összesen. Ez a fiók nem új, régebben is használtam egy kevés ideig. Akkor az utolsó feltételes múlton kívül mindegyiket legalább egyszer megcsináltam. Most az Aranyfa mellett szoktam gyakorolni, ott is keveset hibázok, de van hogy hibátlan.

Egy számítógépes játékkal játszottam 8 évig, egyedül ott használtam az angolt. Mégis, képes vagyok hosszú szövegeket írni, érteni-olvasni, de ha nincs akcentus és elmosódás, akkor a beszédet is megértem. A szavak kiejtése, az élő-interakció, angol improvizálás gyengébb és mindenképp fejlesztésre szorul. A szókincsemet nem tudom meghatározni körülbelül mekkora lehet.

A cél mindenképpen az angol középfokú nyelvvizsga, mert a munkámhoz kelleni fog, és a külföldiekkel való kommunikáció miatt.

June 15, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Valamikor volt itt egy fordító rész is, a Megmártózás, azzal együtt biztos el lehetett érni az A2 - t. Én is használtam, de megszűnt vagy két éve.
Olvass bele ebbe a cikkbe, a nyelvvizsga követelmények vannak benne szintek szerint, a jelenlegi szabványok szerint.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6s_Eur%C3%B3pai_Referenciakeret

És kipróbálhatsz ingyenes felmérő tesztet is, akár többször is

https://tracktest.eu/hu/

June 15, 2019

https://www.duolingo.com/Chrumplee

Kedves Martin!

Ne adj mások véleményére, dönts el Magad, hogy mire elég a tudásod.

Itt az állami hivatalos oldal, ahol megtalálod a Magyarországon államilag elsimert nyelvvizsgákat (49 darab), ezekből választhatsz:

https://nyak.oh.gov.hu/doc/akk_vizsgarendszer.asp

Kiválasztod közülük azt a vizsgaközpontot, ami szimpatikus, példának legyen most az Origo. Ha erre rákeresel, a mintafeladatokat itt találod:

https://www.onyc.hu/mintafeladatok

Itt kiválasztod azt a szintet, amelyik érdekel, mondjuk B2-t, megoldod, majd leellenőrzöd a megoldókulcs alapján. Egységesen 60%-os átlagot kell elérni a sikeres nyelvvizsgához, de a részképesség átlaga semmibőle sem lehet rosszabb, mint 40%.

Ha esetleg nem tudod eldönteni a megoldókulcs alapján, akkor szoktak próbanyelvvizsgákat tartani, ahol nem lehet bizonyítványt szerezni, de sokkal olcsóbb, mint az éles vizsga. Ki lehet próbálni.

Ha megy, akkor oké. De ha nem, akkor a vizsgához olyan magántanárt kell keresni, aki jól ismeri az adott vizsgát. Ilyet nehéz találni, mert a nyelvatnárok többségének fogalma sincs róla. (Általában nem is ez a dolguk.) Ez a fajta tanulás kb. 1-2 hónap alatt kb. 20%-ot tud javítani a vizsgaeredményen. (Tovább nem is érdemes ilyen felkészítésre járni, mert többet nem ad hozzá később sem.) Ha használnod kell a nyelvet munkához, akkor a beszédhez másik fajta gyakorlás kell, mint ami a vizsgának a szóbelijéhez szükséges. Úgy vettem észre, hogy legjobb a kötetlen beszélgetés gyakorlása.

June 16, 2019

https://www.duolingo.com/MMartinB96

Köszönöm, ez sokat segít!

Ilyen feladatsorokat nem is nagyon találtam ami ingyenesen elérhető lett volna.

June 16, 2019
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.