https://www.duolingo.com/jcsabax

Visszalépések a használhatóságban, "rombolások"

Mivel az úgynevezett 'fejlesztések' igencsak kezdik ostromolni a tűréshatáromat (és már régebben is felvetődött bennem) ezért itt megpróbálom listába szedni azokat a rombolásokat, amiket a fejlesztők számomra is érzékelhetően az oldalban elkövettek. Értem ez alatt, hogy azon dolgokat, amik régebben elfogadhatóbban működtek mint most:
Ezt a listát a későbbiekben is bővíteni szándékozom, ha szükséges.
- A 'TANULÁS' (lecke áttekintő) oldalról a 'MEGBESZÉLÉS'-re kattintással a fórum oldalának megnyitása kb. 35 másodperc. Ma megint azt hittem erre, hogy az oldal nem elérhető.
- Régebben egy leckében egy szó fölé állva a megjelenő fordítás kijelölhető volt, és ezt használtam arra, hogy COPY-PASTE-tal elmentsem, most már ez nem működik. Ez kb. 2019-06-10 tájékán még működött. Kiegészítés: azóta rájöttem, hogy a szó után még egy karaktert kijelölve (a szóval együtt), és a szóra állva, már körülményesebben, de tudok COPY-zni.
- Az áttekintő oldalon régebben a leckére kattintva az 'elvégzett/összes' jelzés volt látható, most már csak százalék van, amiből nem egyértelmű, hogy még hány lecke van hátra a teljes teljesítéshez.

June 24, 2019

13 hozzászólás


https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

A fenti panaszaid nálam nem jelentkeznek. PC csinálom. Most kattantam vissza a duo-ra. Imádom , ha lehet versenyezni :-) A hétvégén meg lesz a rubintom !! :-) Viszont ami előtte elvette tőle a kedvemet az a szószedet / leckék új szavai listázva voltak / megszüntetése. Valamint az igék ragozási táblája. Igaz mindkettőnek akkor lett vége, amikor már nekem nem volt probléma, mert végeztem a fával.

June 25, 2019

https://www.duolingo.com/jcsabax

Köszönöm a jelzést, így legalább tudom, hogy van akinél ez nem jelentkezik. Valószínűleg ez a böngészőtől is függ, de az egyik lényegi elem, hogy régebben ez a lassúság nem volt azon a helyen tapasztalható ahol írtam.
Egyben engedd meg, hogy gyanúval éljek, hogy a főoldalon neked is százalék jelzésben jelenik meg a teljesítés (a leckék karikájára kattintva), mert nem tartom valószínűnek, hogy ennek megjelenítése elágaztatva van (s így azért nem teljesen igaz, hogy nálad egyik sem jelentkezik).

June 25, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Kedves Csaba, ez a százalékos kiírás engem is bosszant, de megosztok veled egy észrevételt, hogyan lehet látni az elvégzett/összes leckék számát. Megint a duome.eu oldal segít. Tanulmányozgattam, miket lehet ott megtalálni ... és megvan az elvégzett/összes leckék száma is. https://duome.eu/jcsabax/progress
Ha rámész az egérrel egy leckére, mutatja a leckék számát. Pl. az utolsó leckédnél, a Segédigés jövőnél, kiírja, hogy 0/9. Ráadásul alatta ki van téve 9 kis szürke pont - ahogy végzed a leckéket, mindig egy pont fekete lesz.
A táblázatban a leckék sorrendjét lehet szerkeszteni, van fent egy Sort by... opció.

Én telefont is használok, az androidos app nem tért át a százalékos kijelzésre.

June 26, 2019

https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

Ügyes vagy ! Engem nem zavar sőt !!! A Csaba miatt megnéztem, hogy 1 lecke elvégzésével / helyek / 2 %-ot emelkedik a 4-es szintnél. Vagyis 50 leckét kell elvégezni ott. :-) . Inkább tanulni, gyakorolni kell, mint idegesíteni magunkat :-). Mivel mindig változtatni fognak valamit , ezért igaz , amit írtam :-) További szép napot a gyakorláshoz !!! :-)

June 26, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Neked is :) Emlékszem rád a fórumról,a régi szép időkből.

June 26, 2019

https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

Én is nyugdíjban vagyok :-) De a 3 unokából kettő már iskolás és nagyon kell nekik az angolban a segítség :-). Mióta rájöttek, hogy a mama még használható az angolban is, azóta jobbak az angol jegyeik :-) A 3.-at végzett 5-ös lett a 13 éves meg 4-es. A nagynak csináltam a rendhagyó igékből 2cmx8cm fóliázott kártyákat, amit egy nagyobb fém kulcskarikára fűztem fel neki. Ezt mind azután, hogy 2-es lett neki az első dogája belőle. A következő a kártyák sehítségével 5-ös lett :-). Persze cirkuszolt rendesen, hogy ezt képtelenség megtanulni / 98 db volt /v1,v2,v3 alakban /. Arra kértem, hogy próbáljuk ki az agyát :-) Ha tényleg " hülye hozzá" akkor nem fogom erőltetni. Az első felismerésnél tényleg siralmas volt :-( 98-ból 25 volt a biztos tudás / Estére már csak 15 nem ment jól. A kedve meg egyre jobb lett. Másnap /vasárnap/ már csak 3 db hibádzott. Hétfőn meg 5-ös írt !! Azóta , ha jön akkor angolozni akar velem. A középsőnek meg szerencséje van, mert mire neki kellett tanulni, addigra már nagyon tudtam, hogy mit kell neki mindenképp megtanulni . Egyszerű mondatokban beszélgetünk :-). A legkisebb 5 éves. Ő meg figyel és van olyan , hogy magától megszólal : tüsszentéskor : Bless you ! Ha megköszön valamit azt is angolul mondja :-)

June 26, 2019

https://www.duolingo.com/jcsabax

Bár körülményesen azért meg tudtam állapítani a hátralévő leckeszámot, de a javaslatod mindenképpen sokkal jobb. Köszönöm! Itt a még egyébként nem elérhető (szürkített) leckék számát is látom. A szavakat is látom ahogy írtad is, ha nem is leckénként (session?), de leckecsoportonként. A lecke utáni @ jel utáni százalék az talán valami felejtésnek megfelelő (s így változó) tudásszintet akar talán jelenteni?
Nem használok mobil jellegű alkalmazást és a közeljövőben ez nem is várható, ezért köszönöm a jelzést, hogy ott még a másik megjelenítést használják. Ezek szerint a működtető program egy nagyobb szelete van elkülönítve a két eszközre (PC ill. mobil eszköz), ahogyan a ranglistákat is külön vezették be a fórumon olvasottak alapján.

June 28, 2019

https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

Ha a duo szavait akarod gyakorolni, akkor a memrise.hu megtalálod Mind az 55 lecke szavait leckénként megadva. Nagyon jó gyakorolni vele, mert ott ami nem ment jól azt később még felkínálja, pár óra , pár nap múlva stb. / duolingo magyarul / így keresd. Bocsi, ha már ismered :-) De nekem nagyon hasznos volt. Mert ott begyakoroltam a szavakat és utána a leckéket gyorsabban el tudtam végezni.

June 29, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Igen, az a kukac utáni % jelzi, hogy a Duo szerint melyik témát mennyire felejtettem el... de azt nem is próbálom megérteni, hogy mi szerint számolják ki :D
Régen, a koronák előtt, erre mondták, hogy "megkopott az aranyozás"... és más színű lett a lecke.
Én sokat használok telefont a duóhoz, mert amikor "unokázni" megyek, nem vihetem magammal a jó öreg számítógépemet. A gyakorlás könnyebb az alkalmazáson, de a web változatot is használom, főleg a fórumért.

June 28, 2019

https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

Bocsi! Mikor volt a nagy változtatás, akkor én már voltam akkora tudás birtokában, hogy vettem online tananyagokat / Tanoda.hu, IMPREVO / és volt már bátorságom külföldi oldalak /TOEFL Preparation, stb / látogatásához. Sőt arra is rájöttem, hogy az ottani nyelvtani magyarázatok és példák jobban érthetőek :-). Ezt különben az " Angolra hangolva Tündével / Lénárt Tünde is javasolta. Szóval ezt a kitérőt csak azért írtam, mert 26 nappal ezelőttig nem voltam a duo-n már vagy fél éve. Szóval nekem a % meghatározása nem okoz gondot. De, ha megfigyeled, hogy egy leckével hány százalékot haladsz felfelé, akkor nagyjából megtudod, hogy mennyi leckét kell megcsinálni :-) . Szerintem így jobb is, mert idegesítő lehetett látni, hogy 35 vagy még több leckét kell megcsinálni, hogy kapj egy korona pontot. Most is azért jöttem fel az oldalra, mert nagyon kedves levelet kaptam a duo-tól, hogy látogassam meg az oldalt. Tetszett a versenyszellem , amit betettek. Ha hétvégén meg lesz a rubinom, akkor utána megint hanyagolom :-) Neked meg kitartást ! Vagy te is csábulj el másfelé is :-)

June 26, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Igazad van, ha megvan a rubin, akkor lehet lazítani, a megtartásához csak annyi kell, hogy ne legyél az utolsó 5 helyen :)

Az új szavak eltűnése senkinek sem tetszett annak idején... de most megvannak megint. Azon a híres duome oldalon a szavakat is meg lehet találni minden leckénél. https://duome.eu/MagdolnaHorvath/progress
Minden lecke mellett van egy villanykörte, a Tippek jele. Ha rákattintasz, a nyelvtani tippek előtt ott vannak kék színnel a szavak. Ahol nincs Tippek gomb, ott van egy kis szürke pont a Szavaknak.

Egy másik újdonság, hogy a szavakat be lehet írni a kezdőoldalon a Továbbiak/Szavak fülbe, ott kiadja a jelentéseket és példamondatokat is.
https://www.duolingo.com/dictionary/en Gondolom, erre már nincs szükséged, csak azért mondom, mert ez legalább egy jó változás a sok rossz után.

June 26, 2019

https://www.duolingo.com/MagdolnaHorvath

Köszi szépen ! :-) Látom nagy segítője vagy a duo-ban eltévedőknek :-). Valamikor én is "fan" voltam :-). Teljesen nulláról 2015-ben nagyon nagy segítségem volt. Imádtam 2017-ig ! Utána a több tudás birtokában már nem kötött le. Inkább figyeltem az akciókat az online fizetős tananyagokat és lecsaptam rájuk. Meg a yutube- on is vannak nagyon jól magyarázó videók is. Minden kezdőnek most a "https://konnyengyorsanangolul.eu/hu/leckek ajánlom. Már vannak haladóknak is leckék benne. Nagyon jó táblázatai vannak . letölthető pdf-ben is.

June 26, 2019

https://www.duolingo.com/9owls

Azt én is használtam/használom, youtube-on szoktam nézni. Mostanában is tesz fel új anyagokat. Sok más oldalon is tanultam és tanulok, de csak ingyeneseken :) Nyugdíjas vagyok és ez az egyik hobbym.

June 26, 2019

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.