1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Duolingo in hungarian

https://www.duolingo.com/profile/Kati673185

Duolingo in hungarian

If you want ot learn hungarian, but other languages too - there is no sense to force exercising complicated sentences from the very beginning - The aim - to be able to use some simple sentences and to get this practice- This method here does not serve this goal . It is not the practice by other languages - only by hungarian.

(ha az ember meg akar tanulni magyarul, de nemcsak magyarul - bármilyen nyelven - nem az az elsődleges, hogy többszörösen összetett mondatokat gyakoroljon - akár a legelején - ahogy én ezt itt látom. Mi értelme van annak, hogy egy kezdő olyasfajta mondatokat kapjon :" nem azon az öreg,odvas fán ül a néném lányának a hosszú szőkehajú fia, amelyik a sűrű sötét erdőben áll a bozótos mögött, hanem azon a fiatal sudár fán, amelyiket nemrég ültettek szorgos kínai munkások piros ruhában=) Kati

July 26, 2019

11 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/9owls

A fejlesztők nekifogtak egy új angol-magyar kurzusnak, éppen a fent említett okokból. Itt olvashatsz erről: https://forum.duolingo.com/comment/31715523

July 26, 2019

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Bizonyára tudod, hogy erről már nagyon sokat írtak, de talán nem lehet eleget. Habár a contributorok erőfeszítése és munkája becsületre méltó, ennek ellenére ez a koncepció teljesen téves.
Ez egy teljes szereptévesztés.
Nem azt kell bebizonyítani, hogy a magyar nyelv a világ egyik legnehezebb nyelve - ami egyébként nem igaz -, hanem meg kell tanítani a tanulni vágyókat magyarra. Ez a bővített körmondatos módszer a józan ésszel és a Duolingo szellemével is ellentétes. (Lásd pl. Krashen elméletét.)

July 27, 2019

https://www.duolingo.com/profile/Kati673185

Remek! Köszönöm az infót - én többször abbahagytam a nevetségesen nyakatekert mondatok (angolra) fordítását - de volt olyan is, hogy a mozit csak filmszínházként (movie theater) fogadta el, ami manapság már anakronisztikus - vagy az autó helyett a kocsi sem volt jó. Remélem az észszerűsítések többeknek kedvet ad a magyar nyelvhez. Köszönöm. Kati

July 26, 2019

https://www.duolingo.com/profile/KaticaKiss1

Nagyon tetszik a hozzászólásod. Sokszor én is csak vigadok olyan mondatokat kell megfejtenem. De gondolom ez azért van, hogy nem azt kellene néznünk mit jelent, hanem hogy jó helyre rakjuk a dolgokat. Legalább egy kicsit vidulunk is. Hello Katica

July 27, 2019

https://www.duolingo.com/profile/kisPanis

ja

August 9, 2019

https://www.duolingo.com/profile/Kati673185

Újból nekibuzdultam és folytattam a magyart angolul - a 4. leckesor után valószínűleg most is feladom, mert a fejlesztők még bizonyára nem jutottak el idáig - lehetetlen mondatokat kell fordítani - nyakatekertek továbbra is - teljesen feleslegesen. Egy kezdő nem fog bele tengeri kígyó hosszúságú mondatokban. Ezeket nem tapasztalom a többi nyelvnél, amelyekbe belefogtam. Az első feladatsorok mintha normálisabbak lennének - talán ott elkezdték egyszerűsíteni a tengeri kígyókat. Minden magyarul tanulni akarótól sikeresen elveszik a kedvét az amúgy sem egyszerű nyelvtől - nyilván nem hajlandóak arra, hogy kezdőként kétsoros, többszörösön összetett, jelzőkkel teletűzdelt mondatokkal bajlódjanak. Sajnálom, hogy a magyarnál ilyen pechünk van.

August 31, 2019

https://www.duolingo.com/profile/Kati673185

... nem fog bele tengeri kígyó hosszúságú mondatokba.

August 31, 2019

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Egyetértek és teljesen együtt érzek veled, de nem érdemes ezen már bosszankodni. A tanfolyam felépítése egy teljesen téves koncepción alapult:

Tegyünk bele a mondatba minden lehetséges bővítményt, a tanuló vagy megtanulja a magyart, vagy megunja. (Ez utóbbi a valószínűbb.)

Hát nem. Még a most készült latin tanfolyam is barátibb és könnyebb ennél!

De a fejlesztők már belekezdtek egy új fa készítésébe (https://incubator.duolingo.com/courses/hu/en/status, 4 months ago) Reméljük, ez jobb lesz.

September 1, 2019

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.