1. Forum
  2. >
  3. Subiect: Duolingo
  4. >
  5. » » » La mulți ani, Duolingo!…

https://www.duolingo.com/profile/fantomitzah

» » » La mulți ani, Duolingo! Sărbătoriți cu noi a doua aniversare! #Duoversary « « «

Duo

Pe 19 iunie Duolingo împlinește doi ani!
În doi ani a ajuns la o comunitate de peste 30 de milioane de cursanți din întreaga lume care învață limbi străine. Vrem să sărbătorim acest eveniment împreună cu tine :-)

Împărtășește-ne câte ceva din experiența ta cu Duolingo!
Când te-ai alăturat și cum ai aflat de Duolingo?
(Găsești data exactă dacă dai click aici la profilul tău)
Ce îți place cel mai mult aici, ce te motivează, în ce fel te-au ajutat cunoștințele dobândite?

În cursul săptămânii viitoare vom celebra Duoversary pe forumurile din toate limbile.
Tu cum te gândești să sărbătorești? (Fii creativ!)
duo (2) + anniversary = #duoversary

Duo cake

Cu ♥, întreaga echipă Duolingo
(+ echipa de colaboratori ai cursurilor de RO)

June 14, 2014

17 comentarii


https://www.duolingo.com/profile/Dementu

Salut! Mă numesc Andrei și sunt relativ noob pe Duolingo. M-am alăturat comunității pe data de 13.12.2013 și pot să spun că e cam addictive, în sensul că în fiecare zi trebuie să intru și să exersez cât mai mult. Eu inițiam am dorit să învăț doar limba spaniolă, dar pe parcurs am decis că și franceza (pe care am studiat-o în gimnaziu) merită studiată, iar apoi am sărit și la limba italiană (pe care o studiez în prezent la facultate). Pe scurt, Duolingo mi-a dat o șansa foarte mare de a învăța noi limbi străine într-un mod foarte prietenos, limbi care cu siguranță îmi vor fi utile în viitor.

Vreau să urez un călduros „La mulți ani!!!!” echipei Duolingo și implicit a moderatorilor noștri de la cursul de limba engleză pentru vorbitorii de limba română. Spor la treabă în continuare și numai bine! :)

June 14, 2014

https://www.duolingo.com/profile/AMDJ223

Salutare! ก็็็็็็็็็็็็็ʕ•͡ᴥ•ʔ ก้้้้้้้้้้้

M-am alăturat comunităţii Duolingo din 31 martie 2014 şi 3 săptămâni mai târziu am început cursul de franceză. După câteva zile am continuat cu spaniola şi italiana. Am aflat de site de la prietena mea cea mai bună, căreia îi sunt foarte recunoscătoare! ʕ͙•̫͑͡•ʔͦʕͮ•̫ͤ͡•ʔ͙

Am studiat (cel puţin în teorie) lb. franceză din clasa a II-a până la facultate, şi poate ar fi trebuit să fiu la un nivel mult mai avansat decât sunt acum, dar din păcate, pentru unii dintre noi contează foarte mult şi modul în care se predă o anumită materie. So here I am now, învăţând cu mult spor si drag pe duolingo, limbile noastre surori (latine).

Ce îmi place cel mai mult aici? Totul. Formatul site-ului, modul în care eşti introdus într-o nouă limbă, lecţiile, inimioarele, discuţiile, majoritatea utilizatorilor care sunt foarte friendly, sugestiile extraordinare de cărţi, muzică, filme si alte surse care să te ajute să avansezi odată cu studiul tău individual. Sunt foarte încântată şi că acum, de curând, au introdus testul acela care îţi poate oferi un certificat oficial – o idee minunată!

Per ansamblu, iniţiativa asta de a crea un mediu online gratuit în care să poţi studia o limbă străină, într-un mod atât de uşor şi de interactiv, este de apreciat! Aşa că să fim recunoscători tuturor celor care sunt implicaţi în proiect şi muncesc zi de zi pentru ca noi să profităm de această oportunitate. Mulţumiri multe şi moderatorilor/voluntarilor de aici, care lucrează la cursul de engleză şi oferă publicului român o ocazie extraordinară de a începe să studieze limba care îţi deschide multe uşi. (^▽^)/\(^▽^)

Atunci când începeţi să studiaţi engleza (sau orice altă limbă străină) încercaţi să o faceţi cu plăcere, cu răbdare, cu voinţă, cu dorinţa de a învăţa lucruri noi, cu mintea deschisă. Eu sper ca şi la noi să afle cât mai multă lume de Duolingo (eu deja cred că l-am recomandat pâna acum la vreo 10 persoane, pentru diferite limbi) şi sper ca şi comunitatea noastră să crească mare, frumoasă şi respectuoasă, aşa cum văd eu de obicei pe forumurile celorlalte limbi. ◕‿◕

Cunoştinţele pe care le dobândesc aici sunt motivaţia principală pentru care revin zi de zi (pe lânga acea serie de „n” zile) şi sunt sigură că mă vor ajuta foarte mult pe viitor, în diferite domenii.

Cum o să sărbatoresc? Probabil o să-i cânt pisicii mele ceva în franceză, iar ea o să înceapă să sară în sus de bucurie şi o să danseze cu mine. (=`ェ´=) Poate la anul (sau mai curând) voi încerca şi eu să fac o prăjitură Duolingo, e o idee foarte bună!

Acestea fiind spuse, am scris poveşti aici (dar doar o dată în viaţă face little Duo 2 anişori). Mulţumim Duolingo că exişti! Mulţumim dragi moderatori şi voluntari!

La Mulţi Ani! Happy Birthday! Joyeux Anniversaire! ¡Feliz Cumpleaños! Buon Compleanno! ♡

Şi La Mulţi Ani sănătoşi şi fericiţi şi moderatorului nostru fantomitzah, a cărei zi de naştere coincide cu cea a micului Duo. Apreciem efortul depus şi răbdarea cu care răspunzi utilizatorilor (cu tot felul de întrebări, am observat eu.) (<sub> ̄▽ ̄)</sub>

O zi frumoasă să aveţi!


https://www.duolingo.com/profile/Levi
  • 2104

Buna tuturor! Sunt Levi (si sunt devean). Nu mai stiu de unde am auzit de DL, dar din cate imi amintesc m-am alaturat inca din stadiul de beta pe baza de invitatie (pe profilul meu scrie 20 mai, 2012). In primul an nici nu am vizitat site-ul, initial voiam sa-mi exersez germana, dar inca nu aveam vointa. In cele din urma m-am apucat de ‘German tree’ in martie, 2013. De atunci intru aproape zilnic; si de cateva ori mi-am pierdut streak-ul de 60-70 zile (diferite motive).
La inceput exersam destul de mult (eram somer), acum am job, asa ca fac numai 2-3 lectii (40-60 de intrebari) zilnic, si asta imi ia vreo 30 de minute. Rar ajut si altii cu comentariile mele. M-am lamurit si cu gramatica limbii germane (in sens pozitiv), din acest punct de vedere am invatat mult mai mult decat am facut in 11 ani de studiu la scoala (clasa 2-12 + un semestru la facultate). Aveam o baza solida, cunosteam (si cunosc si acum) foarte multe cuvinte, dar cu gramatica (gen, cazuri, declinari etc. in limba germana) eram incepator.
Ce imi place: faptul ca e gratuit si ca este destul de bine facut site-ul.
Ce nu imi place: multe comentarii fara rost, motiv pentru care in ultimul timp dau ‘unsubscribe’ de la discutiile la propozitiile individuale. In unele locuri propozitiile sunt prea usoare, se repeta cam des, dar ce sa-i fac. Din moment ce este gratuit si este efortul altuia/altora, atunci nu ma plang!

Nu m-am gandit sa sarbatoresc, nu stiam de 19 iunie, real life imi ocupa cam tot timpul.
De unde este poza cu tortul DL?

Mersi fantomitzah de mesaj - succes tuturor si pastrati-va streak-urile!

P.S. Atunci la multi ani fantomitzah pe data de 19 iunie!


https://www.duolingo.com/profile/fantomitzah

Inițial, poza cu tortul a fost postată de kristinemc (membră a staff-ului Duolingo care se ocupă de comunitate) în discuția de aici. Mai jos, printre comentarii găsiți și o poză cu rețeta dacă vă tentează să vă încercați talentele artistice. :)) Evident, dacă încercați, vrem să ne arătați și nouă poze cu creația voastră.

Mersi de urări, Levi, Cruxulina! :)


https://www.duolingo.com/profile/Dementu

Prea multe chimicale în tortu acela....mai bine nu mulțumesc domnule fantomă :))


https://www.duolingo.com/profile/AndreiBarsan

Prima oară am auzit de Duolingo datorită TED Talk-ului lui Luis von Ahn (https://www.youtube.com/watch?v=cQl6jUjFjp4). Mi s-a părut o idee genială (un win-win - atât pentru persoanele care vor învăța, cât și pentru site-urile ale căror articole vor fi traduse), și m-am înscris să primesc o invitație cât mai repede posibil. Asta era în toamna anului 2011, chiar când începusem facultatea la o secție de informatică aplicată cu predare în limba germană. Germana nu mergea foarte bine și m-am gândit că îmi va prinde foarte bine un site precum Duolingo.

Pe 10 Februarie 2012 am primit, într-un final, invitația și mi-am făcut cont. M-am apucat de germană pentru a completa meditațiile și încă de la început am simțit cum mă ajută să stăpânesc vocabularul mult mai bine.

În anul II am fost în Germania la facultate prin programul Erasmus, și și acolo mi-au prins bine cele învățate pe Duolingo, iar acum sunt pe cale să-mi termin licența aici în Brașov. Lucrez încă pe Duolingo pentru a-mi păstra cunoștințele de germană cât mai „ascuțite”!

La mulți ani Duolingo! ^_^


https://www.duolingo.com/profile/floiancu

M-am înscris pe Duolingo acum un an, dar activitatea (serioasă) mi-am început-o acum 6 luni. Aveam un nivel de bază în limba portugheză așa că am luat primul shortcut și m-am pus pe treabă. În trei luni am terminat tot tree-ul și m-am trezit cu problema majoră a lipsei motivației. Am continuat să fac lecții zilnic, dar din cauză că l-am terminat foarte repede, cursurile mele se degradau prea multe deodată ca să pot să le mențin aurii :(

Fix ieri mi-am pierdut streak-ul de aproape 180 de zile pentru că devenea din ce în ce mai greu să mă mențin motivat să lucrez zilnic neavând nimic nou de învățat. Aștept cu mare interes disponibilitatea unor cursuri din incubator (arabă sau rusă, prima venită e câștigătoarea atenției mele) și vreau să văd cum mă pot descurca cu Duolingo într-o limbă în care nu știu decât să scriu și să citesc.

Spor la treabă echipa RO! :)


https://www.duolingo.com/profile/magicfiresnake

Salutare! La multi ani Duo! M-am alaturat comunitatii Duolingo cam de un an (29.06.2013). Doar ca sa invat germana, pornind de la cunostinte zero. Nu sunt tocmai mandru de evolutia proprie, ma lupt cu copacu' sa-l tin auriu si am parcurs cam 65-70% din el (cred ca altii l-au terminat in 3-4 luni). Probabil ma impiedica cele 2 joburi si 2 copii (deh' ratele). Cel mai tare ma motiveaza... #Levi, desi probabil el nu stie. Incerc sa il intrec la punctele saptamanale, cu toate ca de cele mai multe ori nu reusesc. Un sfat: ca la sah e bine sa ai un partener pe masura ta. Cautati useri cu XP apropiat si luati-le urma! De ex #daffy_the_duck a trecut pe langa mine ca trenu' . Nu e bun pentru ca e prea bun. ;) Imi place la Duolingo faptul ca sunt o gramada de oameni sufletisti (incluziv initiatorii proiectului) si care ajuta comunitatea, chiar daca uneori intrebarile unora denota o ignoranta crasa fata de tot ce s-a discutat pe respectivul subiect. Deci, alt sfat: cititi intreaga discutie inainte de a pune intrebari, sau mai rau a da cu presupusul.

Intregul concept Duolingo este bine gandit, are evident limitarile sale dar cred ca tinde spre maximum de eficienta tehnic posibila in ceea ce priveste software-ul educational. Imi place ca evolueaza permanent, chiar daca pentru asta ne face uneori constienti ca suntem subiectii unui experiment global. Imi place modul cum este condus intregul proiect, cu fermitate dar fara sa fie deranjant de autoritar (a se vedea de exemplu dicutiile pe marginea schimbarii logo-ului/imaginii sitului).

Cea mai buna eficienta metoda o am la invatarea pe autobuz: pun castile si butonez frenetic telefonul, evitand astfel privirile babelor ce vor sa-mi ia scaunul (am mers pe jos inapoi o statie sa am loc pe scaun si front de lucru). Ba uneori imi dau ochii peste cap si murmur suparat apoi ma uit incruntat in gol: unu...doi...oftez...trei. Reiau lectia. Daca nu doua, macar o lectie dau gata pe un traseu. Am ajuns sa prefer sa las masina neveste-mi-i ca sa merg cu autobuzul. Parcarea e de-acuma problema ei. Duolingo e un eliberator !


https://www.duolingo.com/profile/Levi
  • 2104

N-am stiut. Ai sanse sa ma intreci la punctele saptamanale, eu deobicei fac 3 lectii (60 de intrebari) zilnic. De curand am facut 5 lectii in 1-1 zi (am avut mai mult timp liber). Eu mai des ma uit la points overall. Nici immersion (de tradus) nu prea ma intereseaza momentan.
Faptul ca butonezi si pe autobuz imi place foarte mult, asa as face si eu uneori, dar nu am smartphone. Adun niste bani si imi iau si eu unul curand (cateva luni).
Cateodata mai trec si eu prin Cluj, vizitez mai ales la Optilens din sensul girator din Marasti. : D
Succes tuturor si spor la treaba pe DL magicfiresnake!
2014.06.19


https://www.duolingo.com/profile/MostlyVirtual

Eu m-am alaturat la inceputul lui 2012, atunci cand Duolingo era doar la inceputurile sale. De atunci am recunoscut ce potential mare are acest proiect si, recent, am spus tuturor oamenilor care-i cunosc sa se alature Duolingo. Lumea are nevoie de mai multe proiecte ca si Duolingo. La multi ani.


https://www.duolingo.com/profile/mariaadam3

Buna ma numesc Maria m-am alaturat comunitatii pe data de 27 05 2014, am auzit intimplator de aceste cursuri si pot spune ca sunt extraordinare .Am incercat in mai multe randuri sa invat engleza dar nu prea am reusit pentru ca nu prea am timp. Imi doream sa pot invata singura atunci cand aveam timp si DUOLINGO mi-a oferit aceasta posibilitate. Site este foarte usor accesibil si astfel poate fi folosit si de persoane care au mai putina experienta pe calculator Iti multumesc DUO ca esti asa grijulie cu noi va multumesc tuturor celor care ati facut posibila aparitia acestui curs va doresc LA MULTI ANI ! si sa ne traiti caci foarte mult ne trebuiti


https://www.duolingo.com/profile/Silviu100

Salutare tuturor! Eu am dat peste acest site acum cateva luni si sunt foarte incantat de el! Imi place sa invat in mod interactiv. In afara de asta mai sunt cateva idee bune puse in practica pe acest site. Ma refer la: acordarea de premii virtuale (lingoturi), magazinul cu diferite produse, graficul cu progresul individual, consolidarea si revizuirea conostiintelor. Imi place simplitatea si dezvoltarea pas cu pas pe masura ce utilizatori corecteaza materialul. Ce mi-as mai dori de la acest site? Cred ca ar fi o idee buna sa existe pe undeva si cateva indicatii scurte legate de gramatica. La fiecare capitol cateva propozitii ar fi foarte bune. De exemplu la timpurile verbale sa se explice regulile de formare. Gramatica ar fi bine sa fie disponibila si utilizatorul s-o poata accesa doar daca este interesat.

<pre> La multi ani Duolingo! Sa ajungi cel mai mare si mai tare site de invatare a limbilor straine! </pre>

https://www.duolingo.com/profile/fantomitzah

În legătură cu explicațiile de gramatică, am început (și vom continua) să postăm discuții pe forum, puteți vedea cuprinsul aici. E mai comod așa pentru că avem spațiu mai mult, plus că cei care nu înțeleg ceva pot să întrebe. Iar în interiorul capitolelor vom menționa uneori linkuri la aceste discuții. Am adăugat deja la primul capitol, vedeți aici.
Dacă am reținut bine, cei din staff au zis că în viitor vom avea posibilitatea de a adăuga și tabele de conjugări pentru verbe.

Îmvață o limbă străină în numai 5 minute pe zi. Gratuit.