1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Duolingo
  4. >
  5. Lehet így alapos használható …

https://www.duolingo.com/profile/HanaRosePink

Lehet így alapos használható tudást szerezni?

Nekem középfokú angol nyelvvizsgám van, (én főleg átismétlésre használom) de sokszor úgy érzem, hogy annak, aki az abszolút nulláról kezdi nem igazán tud egy mély, alapos tudást adni a Duo.

Illetve sokaknál láttam a kis országzászlók mellett a 25-öst, ez a legmagasabb szint, amit el lehet érni? Továbbá, aki sok nyelvből eléri ezt a szintet, el tudna boldogulni velük rendesen? Úgymint tudna értelmesen beszélgetni anyanyelvűekkel, illetve magabiztosan megérteni az adott nyelveket?

August 22, 2019

10 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Ha valaki nulláról indul, elvégzi a tanfolyamot, megszerzi az aranybaglyot, az biztos, hogy nem tanulta meg a nyelvet. Szerintem egy idegennyelv magas szintű elsajátítása (kivéve a zseniket) rengeteg tanulást és gyakorlást igényel.

Luis von Ahn, a Duo megalkotója is kijelenti, hogy egy digitális tanfolyam elvégzésével nem lehet folyékony beszédkészséget elérni. (Translating The Web With Millions) Ő B1/B2 szint eléréséről beszél.

Szerintem a Duo a maga nemében egyedülálló, - persze van, akinek nem jön be. És persze a Duolingon kívül egyéb forrásokat is be kell vonni a nyelvtanulásba.

August 23, 2019

https://www.duolingo.com/profile/9owls

Egyetértek:)
A Duo előtt is használtam más nyelvtanuló oldalakat is, de a Duoval párhuzamosan is.

Ami a 25. szintet illeti, az csak egy szám, ráadásul lehet 25.szinted éppen csak 30.000 ponttal vagy több mint 100.000- el is...
Ez csak azt mutatja, hogy mennyit foglalkoztál a nyelvvel, mert lehet csak az első leckéket gyakoroltad sokszor és nem is fejezted be a fát...
A 25. szint nem garantálja, hogy kommunikálni tudsz az adott nyelven.
Én fiatalkoromban is tanultam nyelveket, de az angolt csak vagy 10 éve kezdtem el. Minden más nyelvvel az angolt fejlesztettem, amellett, hogy felelevenítettem a régi ismereteket a többi nyelvből.

August 25, 2019

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Elfelejtettem említeni, hogy a Duo nagy előnye, hogy ingyenes. (Nem hiszem, hogy a Duolingo Plus sokkal többet nyújt.)

A másik dolog, hogy az idegennyelv tanulás alacsonyabb szintjén tartom különösen jónak. Pl. most a göröggel ismerkedem, aminek az írásrendszere és kiejtése teljesen idegen, de a Duo a maga játékosságával ezeken a nehézségeken könnyen átsegít.

August 27, 2019

https://www.duolingo.com/profile/9owls

Ma láttam az angol fórumon, hogy megnyitották a latin kurzust. Lehet, téged is érdekel. Én neki is fogtam :)

August 27, 2019

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Köszi! Igen, érdekel.

August 27, 2019

https://www.duolingo.com/profile/newlfromHungary

A duo csak egy eszköz a sok közül, ami segíthet elérni a kommunikációt az anyanyelvűekkel. Nem rég játszom vele, de nagyon hasznosnak találom. Megpróbálom bejárni a tudásfát úgy, hogy minden szinten elérem a maximumot. Kíváncsi vagyok, mennyit fejleszt a tudásomon. Az abszolút kezdőknek szerintem nem árt, ha nyelvtanárhoz is járnak mellette.

August 23, 2019

https://www.duolingo.com/profile/jzsuzsi

Az angolról nem tudok nyilatkozni, már azelőtt is tudtam angolul, hogy Duolingózni kezdtem.

Német: Tanultam az iskolában régebben, de nem sokra emlékeztem. Elvégeztem a Duo kurzust fél év alatt + egy hónapig jártam tanfolyamra + egy hónapig egy ismerősöm ismerőse külön tanított. Ezek után 90%os lett az alapfokú nyelvvizsgám.

Spanyol: Ez az nyelv, amit nulláról kezdtem. Elvégeztem a Duo kurzust. Itt nem jártam tanfolyamra, de online hozzáolvastam. A Duo nem nagyon magyarázta el a nyelvtani dolgokat és az igeragozást. Spanishdict.com és Studyspanish.com sokat segített. Tudok eléggé alapszinten beszélgetni emberekkel. Egyszer Spanyolországban voltunk és az Airbnb-s szállásadónk nem tudott angolul. Átment az infó spanyolul is, bár tört nyelvtannal...

Francia: Itt sajnos nem voltam olyan sikeres mint a spanyollal. Elvégeztem a Duo kurzust, tudok pár nyelvtani szabályt, és van valamennyi szókincsem, de nem igazán tudnék megszólalni. Talán azért, mert a kiejtéssel gondjaim vannak. Utcán feliratokat el tudok olvasni.

August 28, 2019

https://www.duolingo.com/profile/HanaRosePink

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat a nullás szintről való kezdéssel, főként erre voltam kíváncsi.

September 2, 2019

https://www.duolingo.com/profile/HanaRosePink

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, okosabb lettem :)

September 1, 2019

https://www.duolingo.com/profile/HanakMiklos

állítólag nem... de szerintem biztosan rád ragad valami ha eleget tolod

October 4, 2019
Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.