- Forum >
- Konu: Russian >
- Kiril alfabesi sorunu :(
Kiril alfabesi sorunu :(
Türkçe'den Rusça öğrenirken bana örneğin Rusça olarak "sırt çantası" yazmamı istiyor. Ne yazık ki klavyemde Rusça harfler olmadığı için yazamıyorum. Google'de translateden kopyala-yapıştır yapmaktan başka yolu yok mudur ??
31 Yorum
Gerçekten. :) ilk başlarda ben de öyle yapıyordum ama bazı kelimelerin okunduğu gibi yazılması imkansız kadar zor. sanırım okunuşunu ingilizce yazmanız gerekiyor. zaten ilerletmek isterseniz böyle olmuyor. bilgisayardan klavyeyi ekledim. şimdi klavyede latin harfleri var ama kiril harflerinin yerlerini ezberledim. yavaş da olsa yazıyorum. hem de windows tuşu ile boşluk tuşuna aynı anda bastığınızda klavyeler arasında çok hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz.
sanal rusça klavye kullanın. Crome tarayıcı mağazasında var mesela şimdi baktım gördüm. Windows programıda eminim vardır ararsan
örnek : https://chrome.google.com/webstore/detail/virtual-keyboard/pflmllfnnabikmfkkaddkoolinlfninn
141
Giriş yöntemlerinden Rusça'yı ekledikten sonra ekran klavyesini açıp ordan yazabilirsin çok daha kolay oluyor
Aslında ben bunu duolingoya yazdım. Sanal klavye yapması için. Cevap verme alanına tıkladığınızda sanal klavye çıksa çok güzel olur. Siz de yazın. Talep çoğalırsa yaparlar belki. Fakat şu da bir hakikat ki yazmadan nasıl öğrenilecek... Sistemden klavyeyi ekleyip yazarak çalışmak lazım. Ben sonradan öyle yaptım.
Önce bilgisayardan rusça klavye ekle. Parmaklarınla hangi harfin nerede olduğunu bul ve bir süre bu şekilde soruları cevapla. Bir süre sonra kendiliğinden öğrenmiş olacağını ümit ediyorum. Ben bu şekilde yaptım. Birkaç gün yoğun çalışmıştım bir de baktım ki parmaklarım kendiliğinden harfleri buluyor.