https://www.duolingo.com/PeterBizjak

Speakers of Slovenian - unite!

Enough is enough.

For too long have we who (considering the difficulty of the language speak) try to speak Slovene/Slovenian roamed the halls of Duolingo Discussions, thinking we are alone in this big Babylon. There have been enough of shy likes and lingots for crazy people with language bucket lists long enough to include our language.

It's time for us to gather in one place, meant for organizing live meets, joined Incubator efforts and other Slovene-related things.

Zatorej klikni in se pridruži! https://www.facebook.com/groups/758113914241153/758123004240244/?notif_t=like

June 24, 2014

24 Comments


https://www.duolingo.com/Knoxienne

Love it!

June 24, 2014

https://www.duolingo.com/azureskye

I'd love a course on Slovenian on Duolingo! :) I'd like to learn every language I can get my hands on, so great idea and best of wishes!

June 26, 2014

https://www.duolingo.com/PeterBizjak

Thanks!

June 26, 2014

https://www.duolingo.com/NordicMand

Is doulingo turning down applications? I just sent an application for Croatian and I don't know if they're going to get back to me about that

June 30, 2015

https://www.duolingo.com/true_pseudonym

Great idea!

But where are you going to get enough people who understand both english and slovenian......

June 24, 2014

https://www.duolingo.com/PeterBizjak

Mostly in Slovenia. (See Anhos' comment in this thread to learn more about Slovenian bilingualism. https://www.duolingo.com/comment/1528144 )

But I also hope this will connect native speakers with those who speak Slovenian as a second language. Uni students, hyper-linguists, retired British people living in Slovenia ...

June 26, 2014

https://www.duolingo.com/Razbojnica

Kaj ste še za to? Jaz bi z veseljem dala svoj čas in energijo v slovenski Duolingo! :)

August 30, 2014

https://www.duolingo.com/NirAntae

It was in the hopes of Slovenian that I came to Duolingo after watching the TEDTalk by the creator. Alas, like all other language learning software I've looked at, it's nowhere to be found. I am first generation American; my mother was born in Ljubljana. I've always wanted to learn the language (beyond being quite fluent in the curse words >.>) but I'm awful learning languages.

June 12, 2015

https://www.duolingo.com/333Ljubljanica

Mislim da nas je vec, kot mislimo. Sem ze vec slovencev videla, in nisem dolgo iskala. Tukaj je ze 3-4 drugih v slovenscini pisalo. Vsaj osem ljudi sem ze prestela, ki so komentirali da bi radi pomagali. In ravno zdajle sem v inkubator pogledala in videla da vec jezikov ima samo 5-6 sodelovalcev. Norvescina, na primer, ima samo stiri. Vec kot stiri nas je pa ze, z lahkoto. Mislim da ima rakunus prav- da se bi bilo treba pridruziti inkubatorju ne posamezno ampak v skupini. V naslednjih parih dneh bom oddala pismo/se prijavila k inkubatorju. Bomo videli!

July 28, 2015

https://www.duolingo.com/AlenkaCase

Tudi jaz se pridruzujem. Bilo bi super, sploh za potomce slovenskih izseljencev po svetu

November 7, 2015

https://www.duolingo.com/jerseydanlingo

Have you submitted this for "the incubator" ?

January 16, 2016

https://www.duolingo.com/kriskross4

Naprej sosedi!!

June 24, 2014

https://www.duolingo.com/PeterBizjak

Hvala!

June 26, 2014

https://www.duolingo.com/brblja

Živjo! Prvič vidim tukaj nekoga kdo govori slovenščino. :) Planirate li se pridružiti inkubatorju?

June 24, 2014

https://www.duolingo.com/PeterBizjak

Najprej moramo videti, koliko nas sploh je. Zdi se mi, da obstaja nekaj uporabnikov, ki so se mu poskušali pridružiti posamično, a jim še ni uspelo. Zato skupina - da se najdejo in organizirajo skupen poskus!

June 26, 2014

https://www.duolingo.com/brblja

Morda zdaj, ko so rekli da bodo hitreje dodavali jezike, bo slovenščina šla v inkubator. Lahko tudi je to odvisno od tega, ali se večina kandidatov želi pridružiti v tečaj ang->slo ali v nasproten - verjetno lažje bi bilo najprej izdelati tečaj angleščine za Slovence, ker je drevo že gotovo. Z druge pa strani, ko vidim komaj vsi tukaj čakajo na tečaje malo popularnih jezikov, mislim da bismo imeli sijajno spodbudo, če bismo začeli od tečaja za tujce. :)

June 26, 2014

https://www.duolingo.com/Arctinus

I think that would make learning Slovenian a bit easier for foreigners, since there probably aren't that many resources, since it's not exactly a widely spoken language, or very popular for that matter. :)

November 19, 2014

https://www.duolingo.com/Petja.
  • 1723

Tudi jaz rade volje pomagam. Naj me kdo pocuka za rokav, ce DL team komu kaj odgovori. :-)

August 17, 2015

https://www.duolingo.com/DenisGolez

Jaz se prav tako pridruzujem

August 18, 2015

https://www.duolingo.com/KingMayaa

Jaz bi z veseljem pomagala :)

May 28, 2016

https://www.duolingo.com/kati-h

Nekaj časa je že preteklo, a se mi zdi, da je tema še vedno aktualna - tudi jaz bi z veseljem pomagala tako pri tečaju slovenščine za govorce angleščine kot obratno!

June 27, 2018

https://www.duolingo.com/SnezanaRus

A je tole še aktualno? Sem že dala dvakrat prijavo v inkubator. Kakšne novice? Se mi zdi, da nas je kar nekaj, ki bi prispevali k izdelavi tečaja...

August 29, 2018
Learn a language in just 5 minutes a day. For free.