https://www.duolingo.com/AlmaKiss

Angol...na de hogyan ám?

Sziasztok! :)

Ebben a ,,rövid" közlendőmben azt szeretném elmesélni Nektek, hogyan kezdtem el angolt tanulni, ugyanis ez nem volt olyan egyszerű...

Először is a családomról egy kis infó:

2 éve még Romániában laktunk, de Én egy szót sem tudok Románul. Na de most jön az angol része. A Tesóm Júliusban megy Angol középfokúra, 2 angol versenyen részt vett, mind a 2-őn 1. helyen végzett, és az egyik verseny adta az ingyenes nyelvvizsgát. (80.000 Ft spórolás...vagy lehet hogy nem annyi, de az a lényeg hogy sok :)) Egyszer elmentem A tesóm tanárához, mert Ő tartott olyanoknak is órát, aki nem oda járt. Ott megtanultam az alap szavakat...de kb. 5 vagy 6 éves lehettem, mikor ez történt. 4 évet még ottmaradtunk, aztán pedig eldöntöttük, hogy kijövünk magyar országra. Na de ezt képzeljétek el: Minden ismerősünk, rokonunk, mindenki ott van, mi meg itt. Aztán elkezdtem itt is suliba járni. Először úgy volt, hogy inkább hazamegyünk...akkor még Romániát tekintettem hazának...de aztán itt maradtunk, viszont Én nem tudtam felvételizni, így rettentő volt a beilleszkedés. Az angol részre felvételi kellett volna, így Én a drámás részre kerültem. (Úgy van az osztályunk, hogy van egy Angolos meg egy drámás rész. Az Irodalom meg stb. Órák együtt vannak, de az angolosoknak van külön angol óra, a drámásoknak meg dráma, ahol beszélgetünk, színdarabozunk, stb..) 1 évig ott voltam a dráma részen, és közben Anyáék elkezdték nyomatni az angolt egy szuper jó tanárral, akit soha nem felejtek el. :) Na ez azért is volt jó, mert a tanárom barátnője volt annak a csajnak, aki a suliban az angolosoknak az angolt tanítja. Így 6-ban a 2. félévtől már angolt tanultam. Jelenleg most megyek szeptemberben 7-be, a nyárra szünetel a tanár, de utána megy tovább az angol vonat nálam :)

Köszönöm hogy elolvastad ezt a ,,rövid" kis irrományt! :)

UI.: Lány Vagyok, Még Mielőtt Valaki Megkérdezi Kommentben :D

UI2.: Ha érdekel 3-mas szintű vagyok angolból, de csak azért mert tegnap kezdtem el a Duolingót :) Gondoltam nyárra jó lesz ha unatkozok :)

Sziasztok! :)

4 éve

7 hozzászólás


https://www.duolingo.com/peter.kristof.hu
 • 23
 • 19
 • 17
 • 16
 • 15
 • 14
 • 9
 • 8
 • 4
 • 3
 • 2
 • 2
 • 1775

Kicsit rövidre sikerült az írásod, de szórakoztató :) Egyébként már 4-es szinten vagy.

4 éve

https://www.duolingo.com/AlmaKiss

Mikor Írtam, Még 3 Voltam :)

4 éve

https://www.duolingo.com/AlmaKiss

De Köszi :)

4 éve

https://www.duolingo.com/buffalo1904

Ez tetszet, és igen magamra ismertem a történetedben, ugyanis 2000-ben költöztünk át Magyarországra. 7 éves voltam ekkor. Akkor gyors és könnyű volt a beilleszkedés. Most Londonban vagyok :) ettől még nem vagyok profi angolból :) Minden jót Neked Alma :)

4 éve

https://www.duolingo.com/AlmaKiss

Hát, Nekem Nem Volt Olyan Könnyű A Beilleszkedés, Mint Neked Volt. Londonban Vagy? Az Is Nagyon Jó Hely :) Sok Sikert Az Angolhoz :) Köszönöm :)

Köszönöm Szépen Az Írásod :)

4 éve

https://www.duolingo.com/Thyrana

Én is Romániában élek. Remélem a költözés óta sikerült beilleszkedned és megtalálni a helyed az új környezetedben. Magyarország jó hely. Sok sikert a nyelvtanuláshoz! :)

4 éve

https://www.duolingo.com/AlmaKiss

Igen, Most Már Sokkal Jobb A Dolog. Bizony, Nagyon Jó Hely Ám. :)

Köszönöm, Hogy Szántál Rám Időt :)

Neked Is Sok Sikert Kívánok Az Angol Tanulásához :)

4 éve
Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.