1. Forum
  2. >
  3. Onderwerp: Duolingo
  4. >
  5. meer cusussen nodig

https://www.duolingo.com/profile/Merel_apdx

meer cusussen nodig

ik il heel graag veel meer talen leren uit het Nederlands, alleen dat kan niet altijd. je kan wel alle talen leren vanuit het Engels, maar ik zit net in de brugklas en ik kan nog niet zo super goed Engels, dus doe daar alsjeblieft iets aan!

December 17, 2019

13 opmerkingen


https://www.duolingo.com/profile/GunJonko

Leer anders eerst engels en daarna via engels andere talen. Ik leer bijvoorbeeld chinees via engels.

Duolingo heeft volgens mij niet zo heel veel nederlandse gebruikers dus vandaar dat ze nu alleen nog maar engels en Duits bijna in de betaversie hebben. En basic dingen kan je wel leren in het engels lijkt me, want de eerste onderdelen van een nieuwe taal bevatten ook basic engels.

Leer dus eerst voor een week of 3 ofzo engels, dan kan je al 100% beginnen aan een andere taal via engels :D


https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Een belangrijk aspect is een goed team vinden om een nieuwe cursus te maken. Ik maak deel uit van het De<-NL team. Wij zijn al sinds de lente van 2019 bezig met. 15000 zinnen te vertalen (en goede alternatieve vertalingen te maken), en hopen binnen drie maand de cursus beschikbaar te hebben. We hebben twee linguïsten in het team, een van elke taal, en die heb je echt nodig. Beiden waren ook voorheen bij nieuwe cursussen betrokken. Een is ook beroepsmatig taalleerkracht. In de achtergrond zijn er ook veranderingen bij Duolingo die impact hebben op onze bijdrage. In een jaar gebeurt er veel. Als we dit werk af hebben, hopen we een cursus op niveau A1 te hebben.


https://www.duolingo.com/profile/Roos235048

Als nederlandstalige (vlaamse) leerling Engels stel ik wel vast dat een aantal vertalingen niet zo correct of volledig zijn. Kunnen we deze vaststellingen ergens doorgeven ? Wordt er effectief iets gedaan met de opmerkingen (ook onvolledig ) van het pop up scherm bij het vlagje ?


https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Het is een hele opgave om de beste vertaling en alternatieve vertalingen te definieren. Zoals je kan zien zijn we daar voor Duits al negen maand mee bezig. Tijdens de lancering (beta fase) en het eerste jaar na de lancering wordt er heel intensief gekeken naar de dingen die met het vlagje aangebracht worden. Vele mensen die bij de opstart van Engels voor Nederlandstaligen betrokken waren, werken ook mee aan andere projecten (4 bij DE<-NL). Dus de aandacht naar gerapporteerde zaken heeft zijn ups en downs. Na een paar maand zijn de ergste dingen er ook uit dus krijg je veel meer raporteringen van dingen die niet fout zijn, en zakt de motivatie soms. De beste vertaling (die je ziet als je iets anders ingaf) zou in alle gevallen correct moeten zijn. Als er iets echt fout is kan je iets op het forum plaatsen, geef dan lieft ook de URL van de zin mee en wat er fout is.


https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Duits voor Nederlandstaligen is nu beschikbaar in Beta, en we hebben toelating gekregen on Frans voor Nederlandstaligen op te starten.


https://www.duolingo.com/profile/Roos235048

dank u wel, en ook fijn dat jullie met NL FR bezig zijn


https://www.duolingo.com/profile/Anne62733

Je zou je Engels kunnen verbeteren door Netflix en Youtube te kijken met Engelse ondertiteling of zelfs zonder ondertiteling (en natuurlijk goed opletten in de les ;) ) Dat heeft mij heel erg geholpen om mijn Engels op een goed niveau te krijgen. Maar het scheelt dat de eerste paar lessen van een nieuwe taal totaal niet moeilijk zijn, dat red je zeker ook met brugklasniveau-Engels. Ook heb ik ervaren dat de grammatica van Engels wat duidelijker is dan die van Nederlands waardoor ik persoonlijk het wel fijn vind om het vanuit het Engels een andere taal aan te leren. Het went, heb vertrouwen. Succes!


https://www.duolingo.com/profile/Roos235048

overschot van gelijk heb je met deze vraag


https://www.duolingo.com/profile/Desi518396

Hoe heb jij Engels geleerd?


https://www.duolingo.com/profile/Roos235048

50 jaar geleden middelbaar onderwijs, en Engelstalige televisieprogramma's kijken (met Engelse ondertiteling aan) en nu dus duolingo waar ik toch regelmatig feedback geef ivm met het Vlaams taalgebruik. Zij reageren hierop toch wel voltjes. Ook het Engels voelt zelfs niet altijd correct ( Amerikaans ?)


https://www.duolingo.com/profile/SvenDK

Ja Duolingo verkiest amerikaans Engels omdat daar hun roots zijn. Aan de Nederlandstalige kant werken Nederland en Vlaanderen nauw samen, en proberen we de kerk in het midden te houden ( al weet ik niet of die uitdrukking in Nederland ook gebruikt wordt)


https://www.duolingo.com/profile/janweitering

ik ben aan het einde gekomen, maar ik zou graag weer opnieuw beginnen want ALLE woorden ken ik niet uit mijn hoofd

Verwante discussies

Leer een taal in slechts 5 minuten per dag. Gratis.