1. Fórum
 2. >
 3. Téma: Troubleshooting
 4. >
 5. Lingotok és Bolt

https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith

Lingotok és Bolt

Kicsit kevésnek találom a Boltban lingotokért beszerezhető termékeket. Kitalálhatnának új dolgokat is. Szerintetek? Kinek milyen ötlete lenne?

February 29, 2020

2 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/jcsabax

Szia!

Ha ötletbörzére gondoltál:
Az ötletek közötti választásnál talán az is kérdés lehet, hogy mennyire bonyolult egyik-másik megvalósítása. Érdekes módon, szerintem az egyik legkönnyebben megvalósítható dolog a legszembeötlőbb hiányosságra lehetne megoldás, mert:

 • talán az egyik legzavaróbb jellemző a DUO-n, hogy egyszerre csak 1 napot lehet befagyasztani, azaz matematikailag maximum kb. 70 óra az a maximális időtartam, amit normál esetben távol lehet lenni a DUO-tól anélkül, hogy a széria nullázódna. Sokan vannak, akik a széria miatt jönnek csak be mindennap (pl. én is), és vannak olyan esetek (pl. olyan helyre utazás, vagy kórházba menetel, stb.) amikor a belépés nem megoldható. Ennek feloldása viszonylag egyszerűen megoldható lehetne, pont a Lingot-ok segítségével, de erre semmilyen hajlandóság nem volt eddig látható. Habár nemrég megjelent valami lehetőség, hogy a hétvégét le lehet védeni 20 Lingot-ért, talán 1 nappal előtte, de ez finoman szólva is halvány segítség.
  Tehát több egybefüggő napot is tudni kéne levédeni (:befagyasztani) több Lingot-ért. Azt sem mondom, hogy minden nap ugyannyit érjen, mert akár lehetne a későbbi napokért lépcsőzetesen emelkedő számú Lingot-ot is kérni.
  Pl. 1 nap: 10 L, 2 nap: 25 L, 3 nap 40 L, stb. A beosztást sokféle módon lehetne megtervezni, ezzel most nem foglalkoznék, mert úgy is csak ötletelés.

 • Másik ötlet: ha már normális esetben egy csomó régen működő funkciót kivettek a DUO-ból, ezeket újra visszatehetnék úgy, hogy Lingot-okért lehetne őket megvenni, vagy véglegesen, vagy csak bizonyos időtartamra.

 • Az se lenne rossz, ha a felhasználók egymás között, vagy csoportot (~osztályt) alakítva kommunikálhatnának egymással (zárt formában), és ha már Lingot-okról van szó, ez is mint szolgáltatás kerülhetne Lingotba.

 • Az is egy lehetőség lenne, hogy a felhasználó adna valami fejlesztési ötletet, és a fejlesztők meg megmondanák hány Lingot-ért valósítanák meg (mármint csak abban az esetben, ha az tényleg a DUO fejlődésének megfelelő ötlet). De ez utóbbi ötlet abban a tekintetben eléggé hamvába holt, hogy a fejlesztőknek ebből látszólag sok hasznuk nem származna, mert nekik csak plusz munka lenne, de a Lingotokkal nem tudnának mit kezdeni.

Persze ezenkívül is még egy rakás ötlet van illetve lehetséges, amit vagy Lingot-ért vagy akár anélkül meg lehetne valósítani, és még hasznos is lenne, nem csak valami látványelem.
De egyelőre nekem úgy tűnik, hogy mintha nem ebbe az irányba történnének a változtatások, lásd például a 'kedvenc' témámat, az 'animált ikonokat'. :D


https://www.duolingo.com/profile/lacisusman

Nekem sincs mit kezdjek veluk van 500 es pot :(

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.