https://www.duolingo.com/profile/felejthetetlen

Havi pontok

Kedves Duo, nagyon érdekes dolog történt. Mint tudjuk, van heti, havi és mindenkori pontösszesítés ahol a barátainkhoz viszonyítva látjuk az összes (e héten, e hónapban illetve a teljes szériában) gyűjtött pontjainkat. Furcsa módon ha rálépek a havi pontjaimra, 0-t mutat, míg a heti illetve összes pontszámomat kijelzi. Vajon ez hogy lehet? Hibáztam valamit? Hogyan törlődött az egész havi pontszámom?

March 30, 2020

8 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/felejthetetlen

Íme eljött az április (megvártam a másodikát, nehogy csak áprilisi tréfa legyen az egész) és megjavult a Duo rendszerhibája - legalábbis úgy látom hogy most már mindenkinek (a barátaimnak és nekem) a valós pontjait számolja. Azt már valószínű sosem tudjuk meg hogy mi okozta ezt, de talán nem is fontos. Az a lényeg hogy elmúlt...Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, és legyen problémamentes (meg vírusmentes) szép tavaszotok:))))


https://www.duolingo.com/profile/felejthetetlen

A fenti folyamat úgy alakult, hogy ugyan kiír pontokat a havi összesítőbe, de ez elég mulatságos: heti pontszám 750 (reális) havi pontszám 98:))) (több pontot szereztem ezen a héten mint az egész hónapban - hétfő van, március 30-a...) Mulatságos:)))


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Egy lehetséges magyarázatra tudok tippelni: a számítógépegen a dátum vagy időzóna beállítás lehet hibás, esetleg a tegnapi nyári óra átállításnál történt valami hiba.

Nézd meg a gépen a dátumot, az órát és időzónát.

Kipróbáltam az előbb, hogy átállítottam a dátumot április 1-re...
Azonnal nulla lett a havi pontszámom. Utána gyorsan visszaállítottam :)

Ha minden beállítás rendben van, akkor csak a duó bakija lehet... Mostanában sok panasz volt a pontszámokkal kapcsolatban.


https://www.duolingo.com/profile/felejthetetlen

Amennyire én látom, a gépemen jól van beállítva az idő és a dátum, vagy nem erre gondoltál? A Duo-n is be lehet állítani dátumot, időt és időzónát? Hogyan? Sajnos nem vagyok jó a számítógép bütykölésében, mindig a hozzáértő családtagok segítenek... de azért köszönöm a tippet, hátha történik valami (az idő múlásával) vagy nem tudom...


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Ezek szerint a Duo működési hibája van nálad is a "Barátok" listában...
Olvasd el itt jcsabax kommentjét itt, nála is napokig voltak ilyen problémák.
https://forum.duolingo.com/comment/37341091

U.i. Most néztem meg a Barátlistámat én is... Majdnem mindenkinek 0 pontja van a havi pontoknál, csak a lista elején van egy pár embernek egy kevés pontja, de kevesebb, mint a heti :)
Nálam általában ki van kapcsolva a profil nyilvánossága, ezért nem látom sem a barátlistát sem a ligákat, csak most kapcsoltam be, hogy nézzem meg, nálam mi a helyzet. Havi pontszám 0 nekem is.


https://www.duolingo.com/profile/jcsabax

Egyrészt éppen azért jöttem ide a fórumra, hogy megnézzem mi a helyzet másoknál, mert nálam is éppen csak az 'E hónapban' lévő fülnél jelenthezik, hogy 0-ban van az összesítés (most vettem ezt észre, ettől a bejegyzéstől függetlenül).

Viszont, nem csak magamnál látom a 0-t, hanem aki fel van véve nálam 'barátnak', nála is ott a napi pontszám, de a havi az nála is 0 (igaz, hogy ő talán még egy nappal korábbi dátumú időzónában van). Így eléggé DUO hibának tűnik.
Viszont 9owls bejegyzése alapján nála nem jelentkezik ez a probléma. Sőt, amikor átállította a gépe idejét ápr.1-re, akkor nála ugyancsak nullázódott az érték, és amikor visszaállította, akkor visszakapta a rendes értékeket, ha jól értem (az nem derült ki teljesen, hogy a barátlistáján lévő többi felhasználó adatainál is ezt látta-e).

Ez utóbbi viselkedés nekem még meglepőbbnek tűnik. Azaz, a gép helyi idejét valahogy a napi váltáshoz ismernie kell a DUO-nak, de a gép által tárolt dátumban lévő több nap eltérést nem szabadna a felhasználó gépéből átvennie.

2020-03-31 00:17 (:hogy, ha valaki több nap múlva ránéz)


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Szia, jcsabax :)
Utólag hozzátettem az előző bejegyzésemhez, hogy nálam is majdnem mindenki 0 pontos lett a havi barátlistában. Eddig nem néztem, mert ki volt kapcsolva a nyilvánosság... Ezért gondoltam, hogy valami dátum beállítási hiba lehet, de most már biztos vagyok benne, hogy nem az. A Duonál van a hiba.


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Holnap új hónap kezdődik... Ha megjavult a Duolingo rendszerhibája, akkor holnaptól mindenkinek jól kellene mutassa a havi pontokat... Majd meglátjuk :)

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.