"Doyouwanttotalkaboutit?"

Fordítás:Akarsz beszélni róla?

4 éve

10 hozzászólás


https://www.duolingo.com/Unauna1

"Akarsz beszélni erről?" Kijavította "Akarsz beszélni arról"-ra. Ez már nem vicces és nem tudok legyinteni a sokadik ilyen szívatás után.

4 éve

https://www.duolingo.com/radnaitomi

Miért gondolod, hogy bárki direkt szívatna téged? Egyszerűen csak sok száz (sok ezer) példamondat van, egyes mondatok esetén akár 2-3 ezer helyes variációval. Ez hihetetlen nagy mennyiség, és annak ellenére, hogy a fejlesztők napi sok órát dolgoznak ezen (ellenszolgáltatás nélkül a kedvünkért), egyelőre nyilván sok még benne a hiba. Szerintem türelmesebbnek kéne lenni, és meg kéne köszönni nekik, amit eddig megcsináltak.

4 éve

https://www.duolingo.com/Unauna1

Félreérthető voltam Kedves "radnaitomi" amiért elnézést kérek! Nem direkt szívatásnak tartom tőletek, csak "úgy általában" szívat az a program amit egyébként nagyon becsülök és nagyon hálás vagyok amiért használhatom. Többször is megköszöntem már a munkátokat de nem tudom elégszer! Ha a tudásom elegendő lenne szívesen segítenék Nektek, hogy minél hamarabb felszámolásra kerüljenek a hibák. Azt viszont meg kell értened. hogy ha egy leckén kőkeményen dolgozom, hogy mindent megértsek és megtanuljak ami fontos majd kiötlök egy jó megoldást, bosszankodom amikor alaptalanul elvesztem az életeimet és kezdhetem újra a leckét azt kiirkálva, hogy hol mit kell beírnom, hogy ne bukjak el újra. Bosszankodom de ettől még le a kalappal a munkátok előtt! Tisztelettel

4 éve

https://www.duolingo.com/bartuczm

Szeretném jelezni, hogy ebben a példában a "Do you want" angol kifejezésre nem fogadta el a "szeretnél" magyar megfelelőjét. Egyébként nagyon tetszik a program és minden elismerésem a fejlesztőié! Köszönöm.

3 éve

https://www.duolingo.com/Peter916327

"Te" akarsz beszélni erről. Nem fogadta el a válaszom.A felszólító mód miatt?

3 éve

https://www.duolingo.com/eminens2

Én nem látok itt felszólító módot, és úgy gondolom, hogy az "akarsz" szó ragozása már jelzi a személyes névmást (te akarSZ), ezért a mondatodban a "Te" már nem szükséges. 2019.01.02.

2 hete

https://www.duolingo.com/Pola51
Pola51
  • 23
  • 89

Akarsz beszélni valamiről? Nem fogadta el.

2 éve

https://www.duolingo.com/radnaitomi

Nagyon helyesen, mert a 'valami' szó nincs is benne.

  • Do you want to talk about it? = Akarsz beszélni róla (arról)?

  • Do you want to talk about something? = Akarsz beszélni valamiről?

2 éve

https://www.duolingo.com/Pola51
Pola51
  • 23
  • 89

Ok. Köszi!

2 éve

https://www.duolingo.com/SztanaAnna

Beszélni akarsz róla? Ez miiért helytelen?

1 éve
Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.