1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. Tudós jelvény nagy átverés

https://www.duolingo.com/profile/Gabriel_Hale_

Tudós jelvény nagy átverés

Legalább két héttel ezelőtt az egyik duo napi figyelmeztetés közölte velem, hogy már 1928 szót tanultam meg az angolból. És, megnézvén a tudós jelvényt, tényleg kb 5 miliméter hiányzott hogy a sárga betöltse a sávot, 1,9k/2k volt a kíírt eredményem, szóval e hétvégén keményen nekiültem és rengeteg leckét csináltam meg, legalább nyolc témakört befejeztem. Az utolsó három előtt a tudós jelvény sárga sávja jelentősen a végére ugrott, alig egy miliméter a hiány hogy betöltse. Gondoltam ezt is nyélbe ütöm, megcsináltam NÉGY témakört ami új szavakra alapul, tudomány, egészség, természet, oktatás. Azonban, semmi eredmény a jelvényt illetően, a vonal nem futott végig. Feljöttem a böngészőre és nagy nehezen megtaláltam hol lehet megnézni a pontos szószámot, és mit látok én? 1689 szó. Hát ezt én igazi gusztustalan, undorító húzásnak érzem hogy kamu dolgokkal kecsegtetve így átverik az embert!! Ezzel csak azt érik el, hogy igazán nagyon undorodva nyúljak a duo-hoz mikor muszáj.

August 9, 2020

6 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/9owls

Ne húzd fel magad, többféleképpen számolják a szavakat különböző oldalakon.
A Duolingo tanuló oldalon és a duome lapon a szavak összes ragozott alakját számolják, ami előfordul a kurzusban. (Pl. Go, goes, going...) Ez az angol kurzuson 1928 vagy 1952.
https://duome.eu/Gabriel_Hale_/progress
A 24 különbség onnan lehet, hogy egy szó megjelenhet 2 témában is, más jelentéssel (pl. work=munka, work=dolgozni).

Ha a szavak szótári alakját számolják valahol, az jóval kevesebb, mert a fenti példánál csak 1 szótári alak van, a go. Lehet egy ilyen statisztikában láttál 1600-at.

Ami a TUDÓS jelvényt illeti, azt a magyar-angol kurzuson nem lehet megszerezni, mert 2000 szót kell hozzá megtanulni egy kurzusban, de itt nincs csak 1928 szó. Vannak hosszabb kurzusok, ott lehet 2000 szónál többet tanulni - pl. az angol-magyar, angol-német, angol-spanyol, ...


https://www.duolingo.com/profile/Zsepi

Én pont most húztam fel magam a tudós jelvényen. Engem nagyon motivált, hogy minden eredmény jelvény arany legyen. Erre a legvégén kiderül, hogy erre egy pillanatig sem volt halvány esélyem se az angol kurzuson. Undorító!!! Vacak 70-80 szó híján bukom az egészet. Gratulálok mindenkinek, aki ezt így megcsinálta!!! Ennél sz@rabb nem is lehetne! Mintha a futóverseny végén derülne ki, hogy nincs cél szalag. Baromi bosszantó.


https://www.duolingo.com/profile/drmihu

Most már tudom, hogy mi van, de nem világos hogy miért nem lehet kipótolni 2000 szóra


https://www.duolingo.com/profile/ZoltnNovk7

Én már kb. fél éve elvégeztem az összes leckét az angol kurzuson, és a múlt héten sikerült megszereznem a "légy első a gyémántligában!" jelvényt is! Most már nekem is csak a Tudós jelvény hiányzik 1950/2000-ből állásnál. A készítők igazán lehetnének korrektek azokkal szemben, akiknek ezek az apró kihívások olyan sokat jelentenek, és biztosíthatnák, hogy ezen a nyelven is el lehessen érni a jelvényhez szükséges eredményt! Főleg, hogy tényleg csak 50 szó hiányzik!


https://www.duolingo.com/profile/drmihu

Ha a Hungarian-t is elkezded, meg fogod kapni. Én már megkaptam


https://www.duolingo.com/profile/Cauldie

Ez az egesz Duo egy csomo computer program, AI (artificial intelligence) - szel. Programok nem gyakran, hanem mindig problemakkal jarnak, mivel lehetetlen minden lehetseges helyzetet megjosolni, es elore bele programozni, vagyis kijavitani.

En most kezdem komolyan ertekelni az AI-t. 5 vagy 6 nyelv kurzusban vannak "szotrik" - Spanyol kozottuk. Most kezdett ajanlani hogy irjam le "Mi tortent ebben a storiban?" (100-300 szoban). Hát - ez olyan mint ha egy tanito allna mogottem, segit minden szoval. Amikor szolok hogy kesz, megmutatja amit irtam, ahol javitani kellett, ott az eredeti enyem athuzva, mellette a javitott. Ezutan, ugyanaz a hang, aki a sztorikat olvassa, gyonyoruen hangsulyozva mint ha elo szinesz olvasna -- felolvassa az en verziomat. A vegen gratulal - mar irasban - hogy mennyire fejlodott az iroi kepessegem.

Meg nem akarom elhinni - pedig pont ugy van.

Kapcsolódó fórumok

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.