"Plăcerea este de partea mea."

Traducere:The pleasure is mine.

August 26, 2014

5 comentarii
Această discuție este blocată.


https://www.duolingo.com/profile/Vitulash

My pleasure-cel mai simplu si convenabil


https://www.duolingo.com/profile/Iacobescu

The pleasure is on my side. In primul rand propozitia suna ciudat si in romana si in engleza dar daca e de partea mea nu inseamna neaparat ca ea a mea . Legea este de partea mea asta nu inseamna ca e a mea "is mine"


https://www.duolingo.com/profile/fantomitzah

Aici e vorba de o expresie (trebuie învățată ca atare) și a fost afișată varianta cea mai naturală folosită în fiecare dintre cele două limbi.
- În engleză nu se folosește ”The pleasure is on my side.”, ci ”The pleasure is mine.”
- În română am acceptat totuși și varianta ”Plăcerea este a mea.”.


https://www.duolingo.com/profile/Iacobescu

Daca este vorba de expresie atuni nu ar trebui sa fie "the pleasure is all mine" si daca traduci o expresie in romana nu ar trebui tradusa mot a mot. Seamana mai mult cu expresia noastra " -Multumesc ! -Nu ai pentru ce. A fost placerea mea." Expresiile mereu creaza probleme la traducere . Cred ca ar fi o imbunatatire a programului Duolingo daca ar putea sublinia cand este o expresie fata de o propozitie normala. Dar stiu ca acest lucru ar cere modificari in program si cred ca ar fi destul de greu.


https://www.duolingo.com/profile/fantomitzah

Am adăugat și varianta ”The pleasure is all mine”.
Nu e traducere cuvânc cu cuvânt, și în română există expresia afișată. Nu avem de ce să o amestecăm cu celelalte variante care au traducerile proprii:
don't mention it” = ”nu ai pentru ce”, ”pentru nimic/puțin”
it was my pleasure” = ”a fost plăcerea mea”

Da, poate ar fi o idee adăugarea unei steluțe sau ceva care să indice că propoziția conține o expresie. Dar în engleză apar multe ”phrasal verbs” (combinații verb+prepoziție) care nu se traduc niciodată cuvânt cu cuvânt.
Oricum, ideea e că dacă tot faceți recapitulări și întâlniți de mai multe ori o expresie, o rețineți și învățați și fără să vă fie marcată în mod special.

Învață limba engleză în numai 5 minute pe zi. Gratuit.