1. Fórum
  2. >
  3. Téma: Troubleshooting
  4. >
  5. Ismeretek felfrissítése - ism…

https://www.duolingo.com/profile/PterTth2

Ismeretek felfrissítése - ismétlődő feladatok egy leckén belül

Az "Ismeretek felfrissítése" (jobb oldalon kék gomb) által adott feladatokban rendszeres, hogy a program rácsavarodik egy mondatra vagy kifejezésre. Legutóbb például 8 mondat volt egy leckében a walk igével.

Jellemző az is, hogy egy leckén belül ugyanaz a mondat 5-ször szerepel: oda-vissza fordítás, hallás utáni értés, helyes megoldás kiválasztása (check box). Nem függ az ismétlés attól, hogy az első feladatot helyesen oldottam-e meg vagy sem. Ha tudtam elsőre is, akkor az összes többi feladat csak gépelési gyakorlat, mert nyilván ha magyarról angolra megy a fordítás, akkor visszafelé is menni fog.

September 3, 2014

4 hozzászólás


https://www.duolingo.com/profile/vicuka0

segíts nekem, magyarázatokat nem találok csak az első két alapfeladatnál volt


https://www.duolingo.com/profile/PterTth2

szívesen, de nem írod, hogy pontosan miben kellene segítség.


https://www.duolingo.com/profile/PterTth2

Ebben a témában saját magammal beszélgetek, rendületlenül. :)) lehet, hogy ez másnak nem probléma.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: most csináltam végig egy olyan ismétlő leckét, ahol 6 mondat: I want to give a car, vagy I wanto give him a car különböző feladatokban, és volt 5 legördülő-választós, ahol minden esetben a "will" mögé az "eat" volt a jó válasz. Ok, megkaptam a 12 pontot, de sokat nem tanultam.


https://www.duolingo.com/profile/PterTth2

Csak a jegyzőkönyv kedvéért. A legutóbbi ismétlő leckében a bonyolult "Waiter!" példamondat négyszer szerepelt. (Angolról magyarra és fordítva, hallás után, és checkboxos változatban.)

Tanulj meg egy nyelvet mindössze napi 5 percben. Ingyen.