1. Forum
 2. >
 3. Subiect: Duolingo
 4. >
 5. cum sa inveti mai repede

https://www.duolingo.com/profile/gigimreana1

cum sa inveti mai repede

Buna ziua De aproximativ o saptamana si ceva am inceput cursul de limba engleza.Am invatat 402 cuvinte,asa cum prezinta pe pagina,pana in momentul actul.Intrebarea este voi cum procedati sa invatati acele cuvinte mai repede?Eu imi transcriu toate cuvintele noi pe o foaie si le repet o data de doua ori trei ori apoi refac capitolul de mai multe ori pana le invat.Multumesc

September 3, 2014

6 comentarii


https://www.duolingo.com/profile/fantomitzah

Salut și bun venit la curs! :)
E bună ideea cu scrisul cuvintelor și de mână.

 • Când zici că refaci capitolele te referi doar la butonul ”Refă”, pentru fiecare lecție în parte? Acela din câte știu îți prezintă mereu aceleași întrebări, probabil chiar și în aceeași ordine.
 • În plus, poți să-l folosești și pe cel din interiorul capitolului, din dreapta, ”Consolidează [nume_capitol]”, care îți dă întrebări mai multe și mai variante, din toate lecțiile capitolului respectiv.
 • Pentru recapitulare generală, cu întrebări din diverse capitole, poți să folosești butonul albastru ”Consolidează cunoștințele” din dreapta arborelui, de pe pagina principală.
 • Nu în ultimul rând, pentru un plus de aventură (trebuie să tastezi destul de repede), poți să mergi la ”Magazin” și să-ți achiziționezi opțiunea ”Antrenament cronometrat”, care rămâne valabilă pentru totdeauna (adică plătești o singură dată acel număr de Lingot-uri și poți să o utilizezi oricând vrei). Apoi oricând folosești butoanele ”Consolidează [nume_capitol]” sau ”Consolidează cunoștințele”, ai de ales între două variante:
  (a) Fără cronometru, cu un număr de inimioare disponibil, deci dacă le pierzi pe toate și faci încă o greșeală nu primești puncte deloc; sau
  (b) Cu cronometru, în care nu ai inimioare, și primești punctele corespunzătoare tuturor întrebărilor la care răspunzi corect înainte de a se termina timpul disponibil.

Deci e bine să alternezi și recapitulările generale (în care nu știi dinainte din ce capitole vei avea întrebările), dar și aprofundarea unui capitol unde simți că încă nu stăpânești bine vocabularul sau gramatica.


https://www.duolingo.com/profile/gigimreana1

Salut,mersi pentru raspuns.Nu folosesc butonul ''Refa'' deoarece sunt aceleasi cuvinte si fraze la nesfarsit.Folosesc butonul albastru pentru ''Consolideaza cunostintele'' cel de langa arbore in care am observar ca pot sa apara cuvinte,fraze din toate capitolele parcurse pana la momentul actual.Cand parcurc un anumit capitol spre exemplu Haine.Cuvintele noi din acel capitol le scriu separat pe foaie le repet apoi folosesc butonul Consolideaza Haine din interiorul capitolului care imi prezinta cuvinte,fraze din lectile pe care le-am parcurs in capitol.Ar ramane sa incerc acel test contra cronometru in lipsa altei tehnici de a invata cuvintele mai repede.O seara placuta in continuare.


https://www.duolingo.com/profile/GaJmAnO

Heey :) eu as zice sa le citesti de vreo 3-4 ori si sa le scri doar pe acelea care nu le intelegi . Multumesc :)


https://www.duolingo.com/profile/gigimreana1

Este o idee si asta dar eu unul prefer sa le scriu pe toate :P


https://www.duolingo.com/profile/GaJmAnO

Stiu este si asta o idee

Îmvață o limbă străină în numai 5 minute pe zi. Gratuit.