1. Forum
  2. >
  3. Subiect: Duolingo
  4. >
  5. Mai multe exercitii RO-EN

https://www.duolingo.com/profile/Mihai_Mi

Mai multe exercitii RO-EN

Sunt pe la mijlocul cursului si am observat ca fiecare lectie consta in a traduce din engleza in romana, in proportie de 80%.

Toate bune si frumoase, voi invata sa traduc din engleza in romana insa prevad ca viceversa nu o sa prea fie din cauza ca nu sunt multe exercitii care sa ma oblige sa traduc din romana in engleza. Este usor de tradus din engleza in romana, fiindca o propozitie din asta poate avea mai multe forme de traducere( romana are mai multe articole, conjunctii, prepozitii, etc.), insa invers nu prea merge... Trebuie sa ne obisnuim sa "taiem" din articolele, conjunctiile, prepozitiile, etc. limbii romane.

In final, zic eu, n-ati putea umbla pe acolo, pe la setari, in asa fel incat sa se puna accent si pe tradusul din romana in engleza? Ceva gen... dublat numarul de lectii; 50% sa puna accentul pe tradusul EN -RO, 50% pe RO-EN.

Sau doar am irosit bitii degeaba, scriind, si trebuie sa imi schimb stilul de invatare? :D

September 4, 2014

3 comentarii


https://www.duolingo.com/profile/fantomitzah

Am transmis întrebarea ta mai departe și ai mai jos răspunsul oficial, al cuiva din stafful Duolingo:

”On average, there are 2 forward challenges (en2ro) for 1 reverse challenge (ro2en). We are working on an optimization process of our lesson generation (with an algorithm), in order to give our users the best amount of each type of exercise, depending on which course they are taking.”

Îmvață o limbă străină în numai 5 minute pe zi. Gratuit.