1. Φόρουμ
  2. >
  3. Θεμα: English
  4. >
  5. "Ποια είναι η ηλικία του;"

"Ποια είναι η ηλικία του;"

Μετάφραση:What is his age?

October 12, 2014

3 σχόλια


https://www.duolingo.com/profile/jeanprendiville

I think most people would say "what age is he?" What is his age sounds like a translation. . It would perhaps be a good idea to allow both.


https://www.duolingo.com/profile/aiantida

Γιατί what is και όχι which is?


https://www.duolingo.com/profile/MarsTheSoap

To which και το what έχουν παρόμοια έννοια και μπορούν μερικές φορές να χρησιμοποιηθούν και τα δύο.

Ωστόσο, υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ τους που τις περισσότερες φορές επιβάλλει την επιλογή του ενός ή του άλλου.

Το what το χρησιμοποιούμε σε ερωτήσεις όταν η απάντηση που θα πάρουμε μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε αριθμός/το οποιοδήποτε πράγμα, όταν δεν έχουμε καμία γνώση επί των πιθανών λύσεων.

Αντίθετα, το which χρησιμοποιείται όταν ήδη έχουμε υπ’ όψιν μας/μπροστά μας ή έχουν προαναφερθεί στη συζήτηση συγκεκριμένες λύσεις και εμείς θέλουμε να μάθουμε ποια από αυτές είναι η σωστή.

Αν έλεγες λοιπόν «which is his age», θα έπρεπε προηγουμένως να σου είχαν πει για παράδειγμα δύο διαφορετικές ηλικίες, κι εσύ για να ξεκαθαρίσεις τι ισχύει, ρωτάς, «ποια (από αυτές) είναι η ηλικία του;». Αντίθετα το “what is his age?” που είναι και το πιο σύνηθες θα το έλεγες όταν ρωτάς να σου πουν την ηλικία του γενικά, χωρίς να έχουν προηγηθεί αντικρουόμενες απόψεις.

Πχ. - What is his age? - 25.

Αλλά

I think he is 25 years old but you think he is 30. Which (of the two) is his age, 25 or 30? (Παρεμπιπτόντως, το παράδειγμα εδώ είναι ίσα για να δείτε τη διαφορά στο νόημα. Στην πραγματικότητα, δε θα ακούγατε ποτέ στα Αγγλικά τη φράση "which is his age", σε κάθε περίπτωση θα ρωτούσατε γενικά με το "what", π.χ. "What is his age after all?" (Ποια είναι η ηλικία του τελικά;"

Δείτε κι εδώ για περισσότερα: https://www.englishpractice.com/learning/difference-6/ Ελπίζω να βοήθησα :)

Μάθε Αγγλικά αφιερώνοντας μόνο 5 λεπτά τη μέρα. Δωρεάν.