https://www.duolingo.com/MaupSie

bijvoegelijk naamwoord adjectives

het bijvoegelijk naamwoord is ingewikkeld als je het niet snapt. maar zodra je het door hebt is het helemaal niet zo moeilijk!

een bijvoegelijk naamwoord in het Engels is het zelfde als in het nederlands. hier een voorbeeld: de rode ballon. ROOD zegt iets over de ballon, dus rood is het bijvoegelijk naamwoord. het bijvoegelijk naamwoord zegt dus iets over een zelfstandig naamwoord. een zelfstandig naamwoord is een woord waar je DE/HET/EEN voor kan zetten zoals ballon, DE ballon of EEN ballon. In het Engels zal het dus zo worden: the red balloon. Red zegt iets over de balloon, dus dat is (net zoals in het Nederlands) het bijvoegelijk naamwoord. Een bijvoegelijk naamwoord kan je ook wel een versierwoord noemen, het versiert namelijk het zelfstandig naamwoord. zo kan je het misschien iets makkelijker onthouden. Nu een ander voorbeeld: A beautiful car. kijk zelf eens wat het kan worden: hint: wat is de car? BEAUTIFUL. dus beautiful is het bijvoegelijk naamwoord. in het nederlands: een mooie auto. mooie zegt iets over de auto.

en:

the orange apple orange zegt iets over de apple

ik hoop dat ik jullie een beetje geholpen heb met deze uitleg over een bijvoegelijk naamwoord. als je nog meer hulp nodig hebt? zet het onderwerp dan in de reacties

4 jaar gelden

0 opmerkingen

Leer Engels in slechts 5 minuten per dag. Gratis.