A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/maricusi

Kettős frissítés

Furcsa dolog történt most velem. A helyek-et frissítettem és a végén nem csak ez, hanem a Jelen igék2 is bearanyozódott, holott szerintem az ott tanult szavakból egy sem volt ebben a gyakorlásban. Valaki járt már így máskor?

3 éve

8 hozzászólás


https://www.duolingo.com/marika0328

Valahogy nem jó ez így, ugyanis a frissítő sávok túlságosan sokat jeleznek, így soha nem végzek a többi feladattal. Tegnap például megcsináltam a dátum és idő frissítőét, ma megint eggyel le voltam maradva. Túlságosan a helyesíráson van a hangsúly, pedig 1-2 hibáért szerintem nem kellene, hogy lemaradjon az ember.

3 éve

https://www.duolingo.com/Suvetar
Suvetar
  • 25
  • 24
  • 17
  • 7
  • 6

Ez szerintem nehéz kérdés, mert nyilván vannak hibák, amik csak elgépelésből erednek, ezek eléggé frusztrálóak tudnak lenni, főleg ha a végén emiatt nem sikerül átmenni a leckén, de nem mindig erről van szó, szerintem egészen jól szűr a program, sok hibát vesz elgépelésnek. A megoldás erre az, hogy jobban kell figyelni. Ugyanakkor itt nyelvet tanulunk, ahhoz pedig hozzá tartozik a helyesírás. Én nem bánom, ha így derül fény arra, ha valamit rosszul tudok, lehet fájó pont először, de legalább végre megtanulom helyesen írni. Mondjuk szerintem nálam nagy gondok nincsenek, de szerintem mindenkinek vannak "mumus" szavai, amikről tudja, hogy nem úgy kell írni, mégis mindig következetesen elront,nekem is vannak ilyenek, remélem így lekopnak :) Egy szó mint száz, egy nyelvet tanító programnál szerintem jogos, ha ki van hegyezve a helyesírásra, szerintem pont eléggé liberális. Nem vagyunk egyformák, ez csak az én véleményem :)

3 éve

https://www.duolingo.com/marika0328

Ez így igaz, néha nem figyelek eléggé, egyes számot használok többes szám helyett és így tovább, mikor leesik egy szív újból kezdem elölről. Az biztos, hogy megtanulom, mikor 10-szerre sem sikerül, de van olyan is, hogy nekem van igazam - igaz nagyon keveset - de én nagyon szeretem ezt a duolingot. Imádom! Néha feldühít, de azért szeretem.

3 éve

https://www.duolingo.com/Handsuplaci

Úgy érted maricusi, hogy az egyik anyag felfrissítését végezted el és egy helyett kettő anyag lett "felfrissítve"/bearanyozva ? Mert nekem ilyen már volt! Nem is egyszer..

Volt egyik héten olyan, hogy több mint 10 db anyagot kellett volna felfrissítenem a bearanyozáshoz.. Bevallom semmi kedvem nem volt hozzá, de nem is akartam másnapra tenni a gyakorlást. Ekkor én a nyitólapnál jobb oldalt az "ismeretek felfrissitése"-re mentem, ahol úgy tudom , általánosságban a teljes anyagból vesz innen-onnan egy-egy feladatot.( Kis túlzással). Elvégeztem sikeresen minden feladatot és a végére 2 vagy 3 anyag lett "bearanyozva". Én nem bánom ezt a húzást, akkortájt kicsit megtorpant a lelkesedésem a gyakorlásra:)

3 éve

https://www.duolingo.com/maricusi

Igen. A "Határozók", amúgy is egy nemszeretem téma, de többször volt, hogyha későbbi anyagot vettem át ez is bearanyozódott.

3 éve

https://www.duolingo.com/Handsuplaci

Akkor ez jó hír neked, nemde? :) Mint mondtam , nálam akkor fordult elő amikor a teljes anyagból indítottam a frissítést. De ezek szerint, mivel része volt a te későbbi leckédnek a határozók és elvégezted, így a gép következetesen bearanyozta az "életedet" :)

A "gép" alatt a fejlesztőket értem. Nekem is vannak "nemszeretem témák" és örülök, hogy viszonylag könnyen továbbléphetek rajtuk amikor akarok :)

Nemrég kipróbáltam egyébként németből a szókártyákat. Elsőre nekem tetszik ez a funkció. Tervek szerint pár hét alatt átfutom az ismétlést a magyar-angolból és utána inkább csak a szavakat gyakorolnám újra mintsem a témaköröket fussam minden egyes alkalommal. Úgy vagyok vele, hogy lassan ideje megnézni azt a fórumtémát amiben Kristóf írt a magyar-angol szókártyák előhozataláról. A szavak ismétléséhez te hogyan viszonyulsz? Inkább a hátad közepére se kívánnád őket? :)

3 éve

https://www.duolingo.com/maricusi

Valaki ajánlotta az Ankit. De én oda nem szavakat töltök fel, hanem az itt előforduló mondatokat. Kipróbáltam a szókártyát is, ahogy Kristóf ajánlotta, annyira nem fogott meg.

3 éve

https://www.duolingo.com/Handsuplaci

Az Anki tetszik nekem is. Bár még nem kezdtem bele saját kártyáim feltöltésébe. Inkább letöltöttem mások kártyáit és azzal gyakoroltam párszor. Ha még nem vagy kész teljesen a mondatok feltöltésével Ankira akkor inkább besegítek neked, mert nekem most nincs erőm az összes mondatot feltölteni. Ha már végeztél a feltöltéssel, akkor pedig gratulálok! :) Szép munka

Magyar szókártyákat még nem néztem meg, engem inkább az angol-német fogott meg mert így mintha egyszerre gyakorolnám a két nyelvet, elvégre évekig alig volt közöm idegennyelvekhez.

3 éve