"If we fail, the students fail."
Переклад:Якщо ми зазнаємо невдачі, ці студенти зазнають невдачі.
12 коментарівЦе обговорення закрито.
Моя ABBYY Lingvo 12 дає сім варіантів перекладу слова fail, серед яких сьомий (останній) - провалюватися (на іспитах, виборах). Серед інших: не досягти, не зробити; не збуватися; не вистачати, бракувати; не виправдати (надій); бути неспроможним; збанкрутувати; слабнути, виявитися недостатнім. Ми вирішили у підказках давати тільки один, два найбільш уживаних і вводити всі можливі варіанти перекладу речення з цими перекладами слова. Ми вимушені це робити, оскільки інакше важко уявити, коли ми зможемо закінчити укладання цього курсу. Наша мова така багата і різноманітна, крім того ще й немає сталого порядку слів у реченні. Ви, мабуть , здивуєтесь, якщо дізнаєтесь, що одне з простих, непоширених англійських речень з цього курсу має 72 варіанти перекладу, і всі правильні. Ми, звичайно, додамо ваш варіант перекладу, проте просимо пропонувати лише ті варіанти перекладу слів, які логічно витікають із змісту речення і першими приходять на думку. Більше про це прочитайте (якщо ще не читали) тут: https://www.duolingo.com/comment/4913595 В будь-якому разі, ми вдячні за конструктивний внесок у розробку цього курсу.
Дякую. Тепер зрозуміло чому так мало варіантів відповідей. Просто коли у тебе є чітке розуміння що "ось такий переклад" є правильним, а тут тобі пише що ви помилились, в голову б'є якесь нерозуміння ситуації, як і тут сталось. Серед всіх варіантів як на мене "провалюватись" провалитись", є, скажемо найбільш смачним. Але як Ви і сказали варінтів правильних може бути багато.
I тип умовного речення (First Conditional)
Перший тип умовного речення використовується в ситуаціях, коли мова йде про майбутнє. Проте ми не впевнені в результаті умови, оскільки сама умова ще не наступила, хоча вона реальна.
Підрядне речення в I типі умовного речення буде знаходитись в Present Simple, проте для позначення головного речення вже буде використовуватися Future Simple:
If + підрядне речення у Present Simple + підрядне речення в Future Simple
Приклади:
If it rains, I will stay at my friend’s house. – Якщо піде дощ, я залишуся у будинку мого друга.
If I see Tom, I will ask him about John. – Якщо я побачу Тома, я запитаю в нього про Джона.
Як бачимо, в підрядному та головному реченні мова йде про майбутнє. Тобто, є передумови, за яких може бути виконана ця умова.
більше можна прочитати тут чи тут, або прогугліть "умовні речення англійською мовою".