A Duolingo a világ legnépszerűbb nyelvtanulási módszere. És ami a legjobb, teljesen ingyenes!

https://www.duolingo.com/toki22

Aranybagoly 22 nap alatt

toki22
  • 12
  • 9
  • 7
  • 6

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek az elmúlt 22 napom tapasztalatát, ennyi ideje vagyok aktív a Duolingon. 1 éve regisztráltam de akkor még nem fogott meg a Duolingo és kb két perc után bezártam a programot.

A kezdet: Egy angol nyelvsuliban tanulok heti 2 alkalommal és ott egy kedves barátom és osztálytársam (akit Pelyhi néven megtaláltok ugyanis aktív játékos :) ) játszott a Duolingoval a telefonján a tanfolyam szünetében. Mondta, hogy nagyon jó kis angol gyakorló program. Utána nem sokkal kiderült, hogy még kb 5 ember aktívan Duolingózik a suliban. Otthon 1 évet visszalapoztam az email-ben, hogy megnézzem mi a felhasználó nevem és megtaláltam, és már indult is a játék, ami nagyon gyorsan megfertőzött, az első pár napban függő lettem. ami napi 4-5-6 óra Duolingózást jelentett ami 400-500 pontot hozott naponta. Nem ugráltam át a leckéket, szépen egyesével végigmentem mindegyiken.

Én a nyelvtanulás terén Antitálentumnak számítok, ugyanis 3 évet éltem és dolgoztam Angliában és még most se tudok középfokon. A tanárom szerint valami alapfok és középfok közötti átmenet vagyok. Angliában rám ragadt a konyha nyelv és bizony itthon a tanfolyamon nem így beszélgetünk. Halandzsalándzsázni nagyon tudok, de most már egyre jobban megy a helyes angol nyelvtant használva a beszéd. Amiben a legerősebb vagyok az a listening, egy IELTS nyelvvizsga teszten 7 pontot értem el rajta ami felsőfok, ugyanakkor a reading 4 pont lett ami alapfok. Sokkal nehezebb feladat elolvasnom és megértenem egy könnyű nyelvű szöveget mint meghallgatni és megérteni egy angol nyelvű filmet akár felirat nélkül.

A Dán nyelv és Skandinávia. 2015 Februárban megyek szerencsét próbálni egy Skandináv országba. Kinéztem magamnak a "Boldog Országot" és rögtön nekiugrottam a dán nyelvnek itt a Duolingon. Párhuzamosan csináltam a dánt és az angolt. A dán nyelv valami brutál nehéz az a kiejtés kegyetlen de itt a Duolingon nagyon élveztem, be kell vallanom szórakoztatóbb volt angolul tanulni a dánt mint magyarul az angolt. Ami miatt most ez abba fog maradni az az, hogy Norvégiába fogok menni és arra fogok ráfeküdni. Sajnos a Duolingon nincs norvég nyelv ha jól emlékszem.

Statisztikák a 22 nap alatt Aranybagoly: Legtöbb XP egy nap: 504 Legkevesebb XP egy nap: 36 Dán XP: 967 ( 5 leckét csináltam meg de azt oda-vissza tudom:) ) Angol XP: 4198 Össz XP: 5165 22 Nap átlag XP: 234 9-szer fogytak el az életeim pont a 20 kérdésnél. 390 lingotot gyűjtöttem.

Aranybagoly: -A listeninget lassítás nélkül csináltam végig és mindössze 2x nem adtam helyes választ a 22 nap alatt. - a legnehezebb a magyarról angolra fordítás volt ott nagyon gyakran elvéreztem főleg az utolsó 10 lecke körül. -ha valamelyik lecke gyengén ment de sikerül akkor azt újra csináltam önszorgalomból -A leckék végén mindig kijött egy kis üzenet ami megállapította, hogy én a szövegek 56,7%-át értem. Ez nem derült ki mivel egyet sem olvastam el. De most azt tervezem, hogy elkezdem olvasni az oldalon található összes szöveget. -9 oldal A4es lapot jegyzeteltem ki. Amelyik mondat érdekesnek tűnt azt kiírtam magamnak és igyekszem majd mindet memorizálni. :)

Összességében jó szórakozás volt tanulni ezt a két csodálatos nyelvet. A Duolingo az angol nyelv függőjévé tett, 22 napja ha nem Duolingózok akkor is valami más angollal kapcsolatos dolgot csinálok. ( film, könyv, hírek angolul stb...) Februárig még szabadságon vagyok addig semmi más dolgom sincs mint hogy napi 8 órában, főállásban angolt és norvégot tanulni.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lett. :)

UI: Pelyhi ha ledob a huszadik kérdésnél ne a billentyűzeten vezesd le :)

3 éve

14 hozzászólás