1. Forum
  2. >
  3. Topic: Danish
  4. >
  5. Jeg er færdig...

https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Jeg er færdig...

Hej allesammen,

jeg vil gerne prøve at skrive min første danske tråd. Fordi, jeg er færdig med den dansk kursus siden nogle dage. Nu søger jeg nye måder at forbedre mit dansk. Jeg begyndte at lære dansk for omkring fire måneder siden, da dansk kom på Duolingo. Min største motivation er min kæreste, som er fra Danmark. At skrive og læse dansk bliver nemmere for mig hver dag. Men jeg har stadig meget at lære, især taler og hører dansk. At kende tysk (Jeg er fra Tyskland) og engelsk var også en stor hjælp for mig.

Hvad vil jeg gør nu at blive bedre? Jeg startede at se dansk tv. På "http://www.dr.dk/tv/" kan du se dansk tv med dansk undertekster. Det er stadig så svært for mig at forstå noget når de snakker. Derfor tror jeg, det er godt at begyndte at se noget med undertekster. så kan du læse mens de taler.

Jeg må prøve at snakke mere. Udtalen af danske ord er meget svær for mig. Jeg ved hvad jeg vil gerne sige, men jeg er bange at prøve. Jeg skal overvinde det og prøve.

Jeg vidste ingen dansk før jeg begyndte at lære her. Mange tak for alt og undskyld for mine fejl :)

December 6, 2014

25 Comments


https://www.duolingo.com/profile/eagersnap

Hej Mariana. Jeg er virkelig imponeret over dit niveau. Det er fantastisk, at du har lært så meget fra Duolingo. Jeg tror det er en rigtig god idé at se dansk tv med undertekster, så du kan få det verbale knyttet sammen med det skriftlige. DR.dk har rigtig mange gode danske programmer.

Her er et par rettelser, som forhåbentlig kan hjælpe dig til at blive endnu bedre:

  • Jeg begyndte at lære dansk for omkring fire måneder siden, da dansk kom på Duolingo
  • At skrive og læse dansk bliver nemmere for mig hver dag
  • At kende tysk (Jeg er fra Tyskland) og engelsk var også en stor hjælp for mig.
  • Udtalen af danske ord er meget svær for mig

Hvis jeg skal forklare årsagen til nogle af rettelserne, så bare sig til.

Jeg vil gerne understrege, at alle disse er meget små fejl, og det er 100% forståeligt, hvad du mener. Så du skal bare klø på (idiomatic expression for "keep at it"), så skal du nok lære det mundtlige også.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Jeg er meget glad at du rettede mine fejl, mange tak. så kan jeg lære hvad ville være rigtigt. :)


https://www.duolingo.com/profile/StefanoSolgreno

Wow. Har du lært alt dette fra Duolingo? Gratulerer så mye! Fortsett med å bli enda bedre.

Btw, this was written in Norwegian. And still, you understand what I was writing. Funny, isn't it?


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Haha, det er rigtigt, norsk er ikke så forskellig. :) Jeg har venner jeg skriver dansk med og de skriver norsk tilbage. Jeg har lært grammatik på Duolingo og prøvede at bruge det mens skriver med andre.


https://www.duolingo.com/profile/davost

Tillykke! Min dansk er ikke den bedste (jeg er svensk) men jeg kan godt forstå alt hvad du har skrevet. Det virker som om du har lært en masse i de tre måneder.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Mange tak :) Duolingo er ikke alt hvad jeg har gjort. Jeg prøvede at bruge dansk hver dag. Skriver dansk med min kæreste og andre folk. Jeg synes at du lære mest når du bruger sproget.


https://www.duolingo.com/profile/bjarkehs

Det er virkelig flot! Jeg er virkelig imponeret, og jeg håber at det betyder at kurset faktisk er et rimeligt redskab til at lære dansk :)


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Mange tak Bjarke! Jeg har lært meget her på Duolingo og det er en stor hjælp for mig, hver gang jeg er i Danmark! Det bliver bedre dag for dag. Jeg er virkelig glad for alt du har gjort. :)


https://www.duolingo.com/profile/adri_f

Tillykke! :) Jeg er glad at jeg har forstået alt, som du har skrivet. Jeg har også lært dansk på Duolingo, men jeg er ikke så god som dig at skrive på det! Jeg er sikker at du vil blive bedre snart. At snakke et sprog er det bedste ting som du kan gøre, hvis du vil forbedre det. Jeg håber at du kan forstå mig, fordi mit dansk er ikke meget godt.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Mange tak. Ja, selvfølgelig kan jeg forstå dig. :) Dit dansk er ikke så dårligt. Jeg har set værre! Jeg synes at du vil blive bedre hurtig når du lærer mere på Duolingo.


https://www.duolingo.com/profile/Mirifis

Hvordan ser du dansk tv med undertekster på dr.dk ? Jeg kan se programmer (kun replay tv), men jeg kan ikke finde underteksters funktionen.


https://www.duolingo.com/profile/eagersnap

There is a small icon in the bottom right of the screen where you can toggle subtitles on/off (if available). It looks like this:


https://www.duolingo.com/profile/Mirifis

Thank you, I may have watched one program with unavailable subtitles, so I hadn't the icon.


https://www.duolingo.com/profile/Morten.Jensen

Hej Marinia er dybt imponeret over dit niveau, tror jeg vil få meget svært ved ,at skulle lære tysk lige så hurtigt :)


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Hej Morten, mange tak for din kommentar. :) Jeg tror at tysk er meget svær at lære... fordi der er så mange forskellige regler... jeg synes det er nemmere at lære dansk end tysk, fordi dansk grammatik er ikke så svær. Det er ikke muligt at lære tysk så hurtigt synes jeg.


https://www.duolingo.com/profile/Morten.Jensen

Nej giver dig fuldstændig ret Marinia Jeg havde tysk fem år i skolen og mit skriftlige tysk var og er rædsomt.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Ja, glæder mig at jeg må ikke lære det xD


https://www.duolingo.com/profile/Markmcopc

That's very impressive.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Danke, was macht dein deutsch? =)


https://www.duolingo.com/profile/Markmcopc

Es ist nimmer gleich so gut wie ich möchte, daß es wird.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Es ist nicht so gut wie ich es mir wünschen würde (it is not as good as I would wish it to be)

German is hard to learn with many cases and regulations, therefore it takes more time to learn than danish.


https://www.duolingo.com/profile/Markmcopc

I've only been playing with learning other languages for the past 6 years. Besides highschool Spanish, and some college Greek, I had no background before that.

I've learned that it's very hard to speak naturally (besides speaking correctly), if a language is not constantly being used. To take thoughts that for many,many years I have formulated in one language and to have a feel for what it should sound like if spoken in another language is quite a challenge and a lot of fun. This does not come naturally to me; I put in the work, but I don't have a natural aptitude.

I'm not telling you anything that you don't know, however, because I see that you have this special skill. Not only in English, but evidently even in Danish, which is quite new for you. I know that it has required a lot of work to develop this "ear" - it's not possible to get it without work; but you also have a talent. Sincere congratulations.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Thanks for your sweet words. I do appreciate it. :) However I don't think I have a talent at all. I worked really hard to learn the language in the last 4 months. Danish has grammar wise a lot in common with German and also a bit with English. Combining whatever I have already learned makes it easy for me to pick up new things. Also a vast amount of words are easily memorable for me this way. I spent a lot of time doing all the exercises here on Duolingo as well as using the language with other Danes by chatting on the internet. In my opinion it is a matter of time and practice and actually being relentless about it and you really have to keep on doing it. Day by day. Don't lose your focus or you forget a lot. Therefore I do not think I have a talent more than anyone else.


https://www.duolingo.com/profile/Mosterkisser

Det er virkelig flot at du har lært så meget dansk på 4 måneder. Jeg prøver at lære fransk. Jeg ville også meget gerne træne det mundtlige og ikke bare det skriftlige.


https://www.duolingo.com/profile/Marinia

Tak for dit svar. Det er meget langt siden jeg har skrevet det :D Blev meget bedre! Håber du kan finde en til at øve med. :) Jeg lærte fransk for 3 år i skole, men jeg ved ikke noget om det mere. :( Held og lykke med det!

Learn Danish in just 5 minutes a day. For free.