1. Fórum
  2. >
  3. Téma: English
  4. >
  5. Megcsináltam az angol kurzust

https://www.duolingo.com/profile/webtan

Megcsináltam az angol kurzust

Két éve még alig volt meg a 2-esem angolból. Most 11.-es vagyok és jelenleg 8 db 5-ösöm van és még nincs félév, hála ennek a fantasztikus programnak.

Köszönöm szépen! :-) http://kepfeltoltes.hu/141206/win_www.kepfeltoltes.hu_.png

December 6, 2014

13 hozzászólás

Népszerű hozzászólások szerint

https://www.duolingo.com/profile/PappZsolt

Az elobb egy hozzaszolasban gratulaltam, de azt azert hozza kell tennem, hogy velemenyem szerint ez az angol tudas a valo eletben, igazi angol kornyezetben sajnos nem sokat fog jelenteni.

Jo a Duolingo, megtanitja a nyelvtani alapokat es egy hasznalhato szokincset is ad. Tarsalgast viszont nem tanit, hallani az elet mindennapjaibol szarmazo beszelgeteseket szinten nem. Es igazabol ez az ami a legnehezebben jon, a tarsalgasi szintu angol. Ha az megy akkor mar igazan konfortosan erzed magad az adott nyelvteruleten.

Persze mindenkinek mas a nyelverzeke, lehet hogy masok konnyebben elsajatitjak a nyelvet. En nem es a baratnom sem. Neki hosszu evekbe kerult mire eljutott arra a szintre hogy (szinte) barmirol el tud csevegni es ehez az kellett hogy evek ota itt eljen Angliaban es angolok kozott legyen. En pedig egyenlore nem latom a veget a tanulasi folyamatnak.

Ez nem jelenti azt, hogy a Duolingo nem jo, vagy nem erdemes vele foglalkozni. Nagyon is jo, es mindenkit arra biztatok hogy kezdjen bele egy nyelv megtanulasaba. Ha ez "csak" arra lesz eleg, hogy az adott nyelven konyveket olvasson, filmeket nezzen mar az is nagyon nagy eredmeny. Lehet mas orszagokbol szarmazokkal levelezni, csetelni, baratsagokat kotni. Erre a celra tokeletes a Duolingo. Velemenyem szerint ha ennel tobbet szeretnel elerni, akkor vagy Skypon kellene csetelned egy anyanyelvu emberrel, vagy ha megteheted akkor egy huzamosabb idot az adott orszagban tolteni.

Egy idegen nyelv az eletben nagyon maskepp hangzik mint a tananyagokban talalhato hanganyagok. Az agyadnak pedig ido kell amig raall, hogy ne szo szerint kovesd amit mondanak neked es probald leforditani, hanem szinte el kell engedned a fuled mellett es az ertelmet befogadni a mondatnak. Arrol nem is beszelve, hogy ilyen helyzetekben egy kicsit izgul is az ember, ami miatt erosen koncentral arra amit hall es emiatt szinte tuti hogy elvesziti a fonalat valahol a mondat kozepen mikozben hozza beszelnek.

Szoval a lenyeg, hogy amit a Duolingo ad, csak a kezdet. A tobbi rajtad mulik :)

December 10, 2014

https://www.duolingo.com/profile/webtan

Persze. Teljesen igazad van. Igazából, már eddig is néztem angol filmeket angol felirattal többször és eztán is fogok, meg van pár külföldi barátom akikkel chatelek. A duolingo tényleg csak egy alapot ad, amire már könnyebben lehet építeni, de ezzel az alappal már meg tudja az ember értetni magát egy angol anyanyelvű országban.

December 10, 2014

https://www.duolingo.com/profile/peter.kristof.hu

Gratulálok, ehhez a szép eredményhez, én is ötöst adok :-)

December 6, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Suvetar

Gratulálok, csak így tovább! :)

December 6, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Abenhakan

Gratulálok! Észrevettétek, hogy a kurzus kikerült bétából?

December 10, 2014

https://www.duolingo.com/profile/AdamLorinc3

Gratula!

December 7, 2014

https://www.duolingo.com/profile/ZolnaiDora

Ügyes vagy!

December 7, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Marotta2008

Gratulálok!

December 8, 2014

https://www.duolingo.com/profile/PappZsolt

Congratulation :)

December 8, 2014

https://www.duolingo.com/profile/Evap01

Congratulations! You are skilful!

December 9, 2014

https://www.duolingo.com/profile/webtan

Thank you guys! :)

December 9, 2014

https://www.duolingo.com/profile/seventyandthree

Nagyon ügyes vagy, gratulálok! Csak így tovább! :-)

December 10, 2014

https://www.duolingo.com/profile/IdunLilith218

Én is gratulálok és további sok sikert a való életben is. Én most a németet is tanulom itt az angol mellett, már az 5. szinten vagyok., az angolban a 6-on ;) (nem nagy szám, de újrakezdés után látom, azért maradtak meg szavak, kifejezések a fejemben)

January 2, 2015

Kapcsolódó fórumok

Tanulj angolul mindössze napi 5 percben. Ingyen.